Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΗΣ» ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ - www.eordaia.org - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΡΑΜΜΗ - 27/12/2010

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ
Μιλούν Στο Video 
κ.κ. Θεόκλητος
Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας
Παρασκευής Βρυζίδου
Δήμαρχος Εορδαίας
Λάζαρος Λωτίδης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δ.Σ. Δήμου Εορδαίας
Γρηγόρης Τσιούμαρης
Επικεφαλής  Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δ.Σ. Δήμου Εορδαίας
Βασιλική Στεργίου
Επικεφαλής Ήσσονος Αντιπολίτευσης Δ.Σ. Δήμου Εορδαίας
Τον όρκο πίστης και τιμής στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνει τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά της, έδωσε στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας η νέα Δήμαρχος Εορδαίας κ. Παρασκευή Βρυζίδου και όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, ώστε με τις ευλογίες της εκκλησίας να γίνει το πρώτο βήμα στην καινούργια αυτοδιοικητική περίοδο (μέχρι τον Ιούνιο του 2014 που θα ξανά γίνουν εκλογές), ατενίζοντας μ’ αισιοδοξία το μέλλον της περιοχής και των κατοίκων της.

Στην κατάμεστη από φορείς και πολίτες αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η τελετή ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον ιερό κλήρο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητου, που ευχήθηκε στη νέα Δημοτική Αρχή, η θητεία της να συνοδεύεται από ομόνοια, αγάπη και δραστηριότητες, υπενθυμίζοντας ότι «εκλήθητε από τον λαόν να υπηρετήσετε αυτόν και όπως είπε ο Κύριος, ήλθον γαρ διακονήσαι, ου διακονηθήναι», για να ακολουθήσει η ορκωμοσία, με την ανάγνωση του όρκου από την κ. Βρυζίδου, τον οποίο επαναλάμβαναν και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως στην τελετή ορκωμοσίας, δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπέιρωσης Εορδαίας, η επικεφαλής του Συνδυασμού κ. Βσιλική Στεργίου και ο τοπικός σύμβουλος κ. Δημοσθένης Μουμουλίδης, αρκέστηκαν να δηλώσουν πως θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα των πολιτών.
Στη σύντομη ομιλία της η Δήμαρχος Εορδαίας, εκτός από τις ευχές της για χρόνια πολλά, λόγω των Άγιων ημερών των Χρισουγέννων, ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που με την παρουσία του τίμησε την ιδιαίτερη αυτή στιγμή για το Δήμο Εορδαίας, στο ξεκίνημα της νέας του πορείας.

«Όλη η περιοχή, τέσσερις Δήμοι (Πτολεμαΐδας, Αγίας Παρασκευής, Βερμίου, Μουρικίου) και η Κοινότητα Βλάστης, είμαστε ενωμένοι σε έναν ενιαίο Δήμο, το Δήμο Εορδαίας.
Η παρουσία σας στη σημερινή τελετή, αποδεικνύει την ενότητα όλων και τη διάθεση να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια, για τι δεν έχουμε περιθώρια να μην δουλέψουμε σωστά και να μην πετύχει το εγχείρημα», είπε η κ. Βρυζίδου, επισημαίνοντας παράλληλα το τοπίο που διαγράφεται στην αυτοδιοίκηση και τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει.

Αναφέρθηκε στις οικονομικές συγκυρίες και παράλληλα το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη που πρέπει ουσιαστικά να διαμορφώσουν οι νέες δημοτικές αρχές και στους νόμους, για να υπογραμμίσει πως από την 1η Ιανουαρίου, με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα δημοτική αρχή, θέτει ως πρώτο μέλημά της την οργάνωση του νέου Δήμου Εορδαίας.

«Το γεγονός ότι οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, χαράσσοντας την πορεία του τόπου, είναι για μας τεράστια ευθύνη. Δεν έχουμε περιθώριο και δικαίωμα να μην τα καταφέρουμε και για να πετύχουμε το στόχο μας έχουμε χρέος να ενώσουμε το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και να συνεργαστούμε με το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, προκειμένου ο τόπος μας να αποκτήσει προοπτική», ανέφερε ο Δήμαρχος Εορδαίας, η οποία και παρουσίασε τους τρεις άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η νέα Δημοτική Αρχή.

 Παρουσιάζοντάς τους αναλυτικά, έκανε λόγο αρχικά για στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν πολλά προβλήματα και πως ο κάθε πολίτης έχει ανάγκη από τη στήριξη μιας ισχυρής και ενωμένης δημοτικής αρχής, ενώ περνώντας στο δεύτερο και σημαντικό στοιχείο, μίλησε για την οργάνωση και σωστή μεθοδολογία αντιμετώπισης της καθημερινότητας, επισημαίνοντας «πως υπάρχουν μεν πολλά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, όλα μαζί όμως δημιουργούν ένα μεγάλο χρέος και ένα μεγάλο έργο για τη δημοτική αρχή, γιατί με τη σωστή οργάνωση της καθημερινότητας, μπορεί να βοηθηθεί ο πολίτης και να προοδεύσει  στο δικό του τομέα, τον επιχειρηματικό, τον ιδιωτικό ή όποια άλλη πορεία χαράξει. Μας χρειάζεται δίπλα του και έτσι θα δουλέψουμε».

Τέλος ως τρίτο και μεγάλο μέλημα και χρέος, χαρακτήρισε η κ. Βρυζίδου το να κάνει η Εορδαία το μεγάλο άλμα, που όπως είπε, τώρα πια δυνατή και ενωμένη, μπορεί να προχωρήσει σε σπουδαία αναπτυξιακά έργα, τα οποία θα δώσουν προοπτική στην περιοχή, θα καταπολεμήσουν την ανεργία και θα δώσουν πνοή και ελπίδα στον τόπο και τους κατοίκους του.

Δεσμεύτηκε πως όλα τα μεγάλα και σημαντικά έργα θα γίνονται με σωστό προγραμματισμό, ώστε να ξεκινούν και να τελειώνουν, επενδύοντας χρόνο, δουλειά και χρήματα, με αποτελέσματα ορατά στην τοπική κοινωνία.

«Θεωρώ πως δεν έχουμε περιθώρια να μη δουλέψουμε όλοι μαζί, να μη σεβαστούμε τη βούληση των πολιτών και να μην πετύχουμε», τόνισε η νέα Δήμαρχος Εορδαίας, για να κλείσει τη σύντομη ομιλία της με τα μηνύματα που κυριάρχησαν προεκλογικά προς τους πολίτες και τις δεσμεύσεις.

«Η Εορδαία σήμερα ενωμένη ανοίγει την αγκαλιά της για να δεχτεί μέσα όλα τα παιδιά της.

Η Εορδαία σήμερα ανοίγει τις πύλες της για να δεχτεί κάθε τι που θα φέρει ανάπτυξη, πρόοδο και προοπτική στον τόπο.

Η Εορδαία σήμερα ανοίγει τα φτερά της για να πετάξει πέρα από τα σύνορά της, πέρα από τα σύνορα του Ν. Κοζάνης, να διαδραματίσει σπουδαίους ρόλους που δικαιούται και της αξίζει, γιατί έχει πολλά πλεονεκτήματα και παράλληλα ένα πολύ αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό», κατέληξε η κ. Βρυζίδου, ευχαριστώντας για μία ακόμη φορά φορείς και πολίτες που έδωσαν το παρών τους στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Εορδαίας, ευχόμενη παράλληλα Καλή και Χρονιά, με υγεία και προκοπή.

Δηλώσεις κ. Λωτίδη
Τις ευχές του για Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά με ελπίδα και αισιοδοξία, μετέφερε στους συμπολίτες του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Εορδαίας κ. Λάζαρος Λωτίδης, ενώ στη νέα δημοτική αρχή, στη Δήμαρχο κ. Βρυζίδου και σ’ όλους τους δημοτικούς συμβούλους, ευχήθηκε από καρδιάς να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν θέσει. Όσον αφορά την παράταξή του, δήλωσε: «Θα τιμήσουμε και θα σεβαστούμε απόλυτα την ψήφο των συμπολιτών μας. Θα στηρίξουμε τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής που θα έχουν ως στόχο να πάει ο τόπος μπροστά, χωρίς να υπολογίσουμε το όποιο κόστος, αλλά και όπου κρίνουμε ότι είναι απαραίτητο οι αποφάσεις που λαμβάνονται δεν προωθούν τα συμφέροντα της περιοχής μας, τότε να είστε βέβαιοι ότι θα συγκρουστούμε προβάλλοντας επιχειρήματα, θέσεις, προτάσεις και ιδέες για τι καλό του τόπου».
Δηλώσεις κ. Τσιούμαρη
Λιτός στις δηλώσεις του ο απερχόμενος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού
της ελάσσονος αντιπολίτευσης από 1ης Ιανουαρίου 2011 κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης, αρκέστηκε να πει: «Εύχομαι –και σ’ αυτό θα βοηθήσουμε όλοι- να πετύχει η νέα Δημοτική Αρχή, να πετύχει για μας, να πετύχει για το καλό του τόπου και κυρίως για τα παιδιά μας».
Δηλώσεις κ. Στεργίου
Τη δήλωση ότι «θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού», επανέλαβε η επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας κ. Βασιλική Στεργίου, διευκρινίζοντας πως είναι η μόνη παράταξη που εξέφρασε την αντίθεσή της με τον «Καλλικράτη», για να προσθέσει πως όλες οι άλλες οι παρατάξεις προσπάθησαν να κρατήσουν τον κόσμο με ψεύτικες υποσχέσεις, θέτοντας ψεύτικα διλήμματα. «Είμαστε η μόνη παράταξη που θα σταθούμε αγωνιστικά, αποκαλύπτοντας τις επιπτώσεις οποιουδήποτε μέτρου επιβληθεί στην πορεία, για να μπορέσει ο κόσμος να απεγκλωβιστεί από διλήμματα. Η ζωή είναι δύσκολη, οι αγώνες πρέπει να είναι περισσότερο και καλύτερα οργανωμένοι σε οποιοδήποτε κλάδο, σε οποιοδήποτε άτομο και οποιασδήποτε ηλικίας», ανέφερε η κ. Στεργίου.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ – ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΡΑΜΜΗ»