Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΤΕΛΕΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ (από τις δραστηριότητες της Δημάρχου τον 1ο μήνα)

 25-01-2011
Σε εξέλιξη βρίσκεται το θέμα του Πτελεώνα, με  εντατικοποίηση των ενεργειών από πλευράς της δημοτικής αρχής Εορδαίας και του τοπικού συμβουλίου Πτελεώνα.
Όπως δήλωσε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, «είχαμε επικοινωνία με τη διεύθυνση ορυχείων της ΔΕΗ και συμφωνήσαμε σε έναν προγραμματισμό για το προσεχές διάστημα, ώστε οι ιδιοκτήτες να καταθέσουν άμεσα τα συμβόλαιά τους, προκειμένου να προχωρήσει η αγοραπωλησία των ιδιόκτητων εκτάσεων από τη ΔΕΗ. Επίσης έγινε συζήτηση για τις κοινόχρηστες εκτάσεις που θα αποζημιωθούν και το ποσό θα δοθεί στο δήμο Εορδαίας».
Σε ότι αφορά στο μεγάλο θέμα των νεκροταφείων, η κ. Βρυζίδου τόνισε πως «μπήκαμε σε διάλογο με τους πολίτες και δεσμευθήκαμε ότι άμεσα θα έχουμε συγκεκριμένη πρόταση, γιατί για μας σημαντικό είναι το αποτέλεσμα, η δικαίωση των κατοίκων του Πτελεώνα  και η ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε οι κάτοικοι του Πτελεώνα που βρίσκονται σε αυτή τη δεκάχρονη εκκρεμότητα να μπορέσουν να προχωρήσουν στον προγραμματισμό της ζωής τους».