Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (από τις δραστηριότητες της Δημάρχου τον 1ο μήνα)








   Με θρησκευτική κατάνυξη, ιδιαίτερη λαμπρότητα και πανηγυρικό τρόπο, γιορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια και ο καθαγιασμός των υδάτων στην Εορδαία.
   Η κατάδυση του Τιμίου  Σταυρού πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Πτολεμαΐδας, στο Ολυμπιακών διαστάσεων Δημοτικό Κολυμβητήριο, παρουσία του Ιερού Κλήρου όλων των ενοριών της πόλης, των τοπικών αρχών και πλήθους πολιτών που κατέκλυσαν τον τεράστιο χώρο, ενώ πολλοί  ήταν οι κολυμβητές μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι βούτηξαν στα νερά της θερμαινόμενης πισίνας για να πιάσουν το σταυρό που έριξε ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Αυγουστίνος, ο οποίος αναφέρθηκε και στο νόημα της εορτής.
   "Το Άγιο Πνεύμα να μας φωτίσει να συμπορευθούμε σε σωστούς δρόμους" ευχήθηκε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου τονίζοντας ότι παρόλο που στην περιοχή λείπει το υγρό στοιχείο, οι κάτοικοι των Δημοτικών Διαμερισμάτων αξιοποιώντας τα φράγματα, τις μικρές λίμνες, τα ποτάμια και τις πισίνες που υπάρχουν, γιορτάζουν  με πίστη και σεβασμό στην παράδοση τα Άγια Θεοφάνεια .
  Η κ. Βρυζίδου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τελετή για τον καθαγιασμό των υδάτων στο Δημοτικό Κολυμβητήριο, υπογραμμίζοντας ότι  συγκεντρώνει όλες τις  Εκκλησίες και αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό κέντρο το οποίο θα πρέπει να στηριχθεί από όλους, καθώς προάγει ένα κομμάτι του αθλητισμού, την κολύμβηση.
   "Στη δύσκολη περίοδο που περνάμε είθε ο Θεός να δίνει φώτιση σε όλους μας για το καλό της πατρίδας , του τόπου και των πολιτών μας", ευχήθηκε ο Βουλευτής Ν.Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος.         
  Ο τυχερός που έπιασε το σταυρό ήταν ο 14χρονος Γιώργος Παντελίδης, μαθητής της β’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαϊδας, ο οποίος ζήτησε από τη Δήμαρχο Εορδαίας να στηρίξει το Κολυμβητήριο επισημαίνοντας ότι "η κολύμβηση είναι ένα κοινωνικό αγαθό και όχι πολυτέλεια".
  Στο μεταξύ ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Φώτων, πραγματοποιήθηκαν στην πισίνα του Οικισμού της ΔΕΗ
όπου και εκεί παραβρέθηκε η κ. Βρυζίδου, στο φράγμα του Περδίκκα, στο Εμπόριο και σε άλλα Δ.Δ. του Δήμου Εορδαίας .                          06-01-2011
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=xEhTs7QyhDo&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=YLpiNoess3s&feature=player_embedded