Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (από τις δραστηριότητες της Δημάρχου τον 1ο μήνα)

26-01-2011

Το Ιστορικό και Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαϊδας επισκέφθηκαν την Τετάρτη η καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ευαγγελία Τσουκαλά και o επιστημονικός συνεργάτης του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Ρότερνταμ Dick Mol, ως προσκεκλημένοι του επιστημονικά υπεύθυνου για την παλαιοντολογική συλλογή του Μουσείου, ομότιμου καθηγητή Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάγγελου Βελιτζέλου.
Οι δύο επιστήμονες μετέφεραν τις άριστες εντυπώσεις τους για τα σημαντικά απολιθώματα και τα σπάνια ευρήματα στη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία με την ευκαιρία της παρουσίας τους στην Πτολεμαϊδα,  τους προσκάλεσε στο δημοτικό κατάστημα, προκειμένου να ενημερωθεί για την προοπτική ανάδειξης των εκθεμάτων του μουσείου.
«Επισκέφθηκα το Μουσείο για πρώτη φορά το 2006 και έμεινα εντυπωσιασμένος τόσο από το πανέμορφο κτίριο, όσο και από τα πολύ σημαντικά απολιθώματα, κυρίως αυτά που βρέθηκαν στην περιοχή της Εορδαίας» επισήμανε ο κ. Mol, προσθέτοντας «ήρθα εδώ μαζί με την κ. Τσουκαλά, προκειμένου να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην αξιοποίηση των ευρημάτων που υπάρχουν στην αποθήκη και στο στήσιμο του εκμαγείου ελέφαντα στο φυσικό του μέγεθος». Να σημειωθεί ότι ο κ. Mol θα στείλει την εισήγησή του στον κ. Βελιτζέλο, ο οποίος και στη συνέχεια θα ενημερώσει τη δήμαρχο Εορδαίας για την περαιτέρω συνεργασία.
Από την πλευρά της η κ. Τσουκαλά δήλωσε πως «ήρθαμε για να ενημερώσουμε την δήμαρχο για την σπουδαιότητα των απολιθωμάτων στην περιοχή της Πτολεμαϊδας και επίσης να καταθέσουμε τις εντυπώσεις μας, ως προσκεκλημένοι του καθηγητή Βελιτζέλου, για το μουσείο και τη μελέτη, αλλά και να δούμε σε ποιο σημείο μπορούμε κι εμείς με τον κ. Mol να βοηθήσουμε στη προοπτική ανάδειξής τους».
«Το μουσείο είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Πτολεμαϊδα και την Εορδαία ευρύτερα και για μας υπάρχει ένας στόχος να το οργανώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να αναδείξουμε την τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Επειδή, το θέμα χρειάζεται εξειδικευμένους ανθρώπους με εμπειρία και γνώση, εμείς ζητούμε τη γνώμη τους, ώστε να οργανώσουμε και να υλοποιήσουμε το δικό μας βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, ώστε το Μουσείο να αποτελέσει για πολιτιστικούς, ιστορικούς και οικονομικούς λόγους ένα σημαντικό κεφάλαιο για την περιοχή» δήλωσε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.