Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΣΤΗ Β’ ΖΩΝΗ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Π. ΒΡΥΖΙΔΟΥ (από τις δραστηριότητες της Δημάρχου τον 1ο μήνα)


04-01-2011
Μετά από το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στις εφημερίες των γιατρών, με την ένταξη του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας στη β’ ζώνη, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, θεώρησε επιβεβλημένη την ανάγκη να επικοινωνήσει με τα μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας.

Η δήμαρχος Εορδαίας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αντιπρόεδρο της ΕΙΝΔΥΜ Χρήστο Κατσίνα, καθόρισε συνάντηση με τους νοσοκομειακούς γιατρούς για να ενημερωθεί και να τεθεί κοινή πλεύση στις διεκδικήσεις για το «Μποδοσάκειο».
Για το θέμα, η δήμαρχος Εορδαίας δήλωσε τα παρακάτω:
«Είναι απαράδεκτες οι τακτικές που ακολουθεί η κεντρική εξουσία για ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας. Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας είναι αποτέλεσμα των μακροχρόνιων διεκδικήσεων της τοπικής κοινωνίας και μας βρίσκει κάθετα αντίθετους η προσπάθεια απαξίωσής του».
Να σημειωθεί ότι το άρθρο 34 του νόμου 3896/2010 (ΦΕΚ 207Α΄) καταργεί την ένταξη τριών νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας στην Γ’ (άγονη) ζώνη και τα εντάσσει στη Β’ ζώνη. Πρόκειται για τα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας, Καστοριάς και Γρεβενών. Ο αντίστοιχος αριθμός εφημεριών για τη Β’ ζώνη είναι μικρότερος, για τους επιμελητές 5 ενεργείς και 2 ετοιμότητας και για τους διευθυντές 4 ενεργείς και 3 ετοιμότητας.

Μια κλινική, επομένως, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάλυψης του προγράμματος εφημεριών πρέπει να διαθέτει ελάχιστη στελέχωση 7 γιατρών για τη Β’ ζώνη, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.