Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 3 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ (από τις δραστηριότητες της Δημάρχου τον 1ο μήνα)



28-01-2011
Σε ετοιμότητα ήταν ο δήμος Εορδαίας μετά και την ενημέρωση από την πολιτική προστασία, προκειμένου να αντιμετωπίσει το κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε τη Δυτική Μακεδονία.
Τα συνεργεία βρέθηκαν επί ποδός από τις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής που ξεκίνησε η χιονόπτωση, αφού προηγήθηκε σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής και έγινε προγραμματισμός για την αντιμετώπιση του χιονιά από τη δήμαρχο Εορδαίας με τους υπευθύνους πολιτικής προστασίας, αντιδημάρχους Σοφοκλή Σιδηρόπουλο για την Πτολεμαΐδα και Στέφανο Μπίγγα και Γιώργο Καραΐσκο για τις δικές τους χωρικές ενότητες.

«Οι εργαζόμενοι μέσα από σωστό συντονισμό ανταποκρίθηκαν πλήρως στις υποχρεώσεις τους, προκειμένου να δώσουν λύσεις στα μικροπροβλήματα που δημιούργησε η χιονόπτωση, ενώ δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που οδηγεί προς το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, στις επαρχιακές οδούς προς Περδίκκα, Άγιο Χριστόφορο, Άρδασσα, καθώς και στο κεντρικό δίκτυο της πόλης της Πτολεμαΐδας» διευκρίνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.
Έως και την Κυριακή που θα συνεχιστούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα οι υπηρεσίες του δήμου θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση με τα αποχιονιστικά και τις αλατιέρες, για την αντιμετώπιση του χιονιά.
Στο μεταξύ με απόφαση της δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου κλειστά έμειναν την Παρασκευή  τα σχολεία όλων των βαθμίδων, λόγω του ψύχους και του χιονιού.


Στους δρόμους βγήκαν νωρίς τα ξημερώματα της Παρασκευής όλα τα μηχανήματα του Δήμου Εορδαίας, προκειμένου να διατηρηθεί καθαρό το οδικό δίκτυο από το πυκνό χιόνι που συνέχιζε να πέφτει καθʼ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και το πρωί, σε συνδυασμό με τις χαμηλή θερμοκρασία, που στάθηκε και αφορμή για να μην λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.
 Γύρω στις 2:30 π.μ. στα συνεργεία του Δήμου συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι και υπό την καθοδήγηση των αρμόδιων αντιδημάρχων καθαριότητας και καθημερινότητας κ.κ. Σοφοκλή Σιδηρόπουλου και Απόστολου Χατζόπουλου αντίστοιχα, άναψαν τις μηχανές των εκχιονιστικών μηχανημάτων και ξεκίνησαν το έργο τους, με συντονίστρια τη Δήμαρχο Εορδαίας κ. Παρασκευή Βρυζίδου.
Πρωταρχικό μέλημα, να καθαριστεί ο δρόμος προς το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο και να πέσει αλάτι ώστε να αποφευχθεί το πάγωμα του οδοστρώματος και η ολισθηρότητά του, ενώ παράλληλα γινόταν ο αποχιονισμός σε ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, με ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία που παρουσιάζουν προβλήματα σε ανάλογες καιρικές καταστάσεις, όπως ο δρόμος από Πτολεμαΐδα προς Δροσερό-Γαλάτεια-Ολυμπιάδα με τις επικίνδυνες στροφές, τις ανηφόρες και κατηφόρες, που καθαρίστηκε άμεσα .
«Όλα είναι ελεγχόμενα και σε πολύ καλή κατάσταση, παραμένουμε όμως σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών», δήλωσε ο κ. Χατζόπουλος, ενώ ο κ. Σιδηρόπουλος επισήμανε πως υπάρχει μεγάλη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων, για να αναφερθεί και στη σύσκεψη που είχε προηγηθεί με του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, όλους εμπλεκόμενους φορείς, τους αρμόδιους αντιδημάρχους και υπηρεσιακούς παράγοντες.
«Με τη δυνατότητα που έχουμε για την πρόβλεψη του καιρού και τα προγνωστικά στοιχεία για ακραία καιρικά φαινόμενα και χιονοπτώσεις, είμασταν ήδη σε επιφυλακή και σε επικοινωνία με τη Δήμαρχο κ. Βρυζίδου, η οποία είχε το συντονισμό των ενεργειών με όλους τους αντιδημάρχους στους τομείς ευθύνης τους και από τις 3 η ώρα τα ξημερώματα της Παρασκευής αρχίσαμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε, αφού ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Εορδαίας είναι καθαρό και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται κανονικά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα», είπε ο κ. Σιδηρόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε ωστόσο να εκφράσει τις ευχαριστίες του στους εργαζόμενους του Δήμου, που συνέβαλαν τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια.
Καταλήγοντας επισήμανε πως η ίδια τακτική θα ακολουθηθεί και τις επόμενες ημέρες, δεδομένου ότι σύμφωνα με προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) θα διατηρηθούν τα ίδια καιρικά φαινόμενα μέχρι και τη Δευτέρα, οπότε «παραμένουμε σε επιφυλακή για να είμαστε πάντα έτοιμοι στην υπηρεσία του πολίτη», για να προσθέσει ότι σε πρώτη προτεραιότητα θα βρίσκεται πάντα ο δρόμος για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, το σύνολο του οδικού δικτύου στο Δήμο Εορδαίας (από την Πτολεμαΐδα προς όλες τις Τοπικές Κοινότητες), καθώς επίσης και οι αγροτικοί δρόμοι που οδηγούν προς τις κτηνοτροφικές μονάδες.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ – ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΡΑΜΜΗ»