Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΙΣ 31-01-2011 (από τις δραστηριότητες της Δημάρχου τον 1ο μήνα)

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ:




Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας,  ο πρόεδρος του Συλλόγου Πληττομένων & Τοπικής Κοινότητας Μαυροπηγής κ. Αναστάσιος Εμμανουήλ, παρουσίασε έγγραφο της ΔΕΗ προς το Δήμο Εορδαίας, σύμφωνα με το οποίο η ΔΕΗ - σήμερα Δευτέρα 31/ 01 - θα προχωρούσε στην διακοπή της κυκλοφορίας στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο του οικισμού, δίδοντας στην κυκλοφορία τον καινούριο.

Ο κ. Εμμανουήλ εκπροσωπώντας τους κατοίκους της Μαυροπηγής που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τάχθηκε ενάντια στη συγκεκριμένη εξέλιξη, τονίζοντας ότι ουδέποτε το νυν (αλλά και το πρώην) τοπικό συμβούλιο κοινότητας Μαυροπηγής ρωτήθηκε (όπως από το νόμο προβλέπεται) για το ζήτημα. Αντιθέτως, θετική προς αυτή την κατεύθυνση της παραχώρησης φαίνεται να ήταν η πρώην δημοτική αρχή, αφού ο κ. Εμμανουήλ παρουσίασε τουλάχιστον τρία έγγραφα των τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Πτολεμαίδας, που ενέκριναν την αρτιότητα του νέου δρόμου, δίδοντας παράλληλα το «πράσινο» φως για την παραχώρηση του παλιού οδικού δικτύου στη ΔΕΗ. Στην ίδια κατεύθυνση και αντίστοιχο σχετικό έγγραφο της Ν.Α Κοζάνης , που ενέκρινε του περιβαλλοντικούς όρους του καινούριου οδικού δικτύου.

Οι κάτοικοι ζήτησαν τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας, ώστε να μη παραχωρηθεί ο συγκεκριμένος δρόμος ωσότου υπάρξει επίσημη κήρυξη απαλλοτρίωσης του οικισμού της Μαυροπηγής, αλλά και έγγραφη δέσμευση της ΔΕΗ περί κάλυψης του συνολικού κόστους των δημόσιων υποδομών στο νέο οικισμό. www.kozan.gr