Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Απόφαση Δημάρχου: για τον ορισμό Αντιδημάρχων & Μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του (άρθρο 59) (από τις δραστηριότητες της Δημάρχου τον 1ο μήνα

 10-01-2011

H Δήμαρχος Εορδαίας  
      αφού έλαβε υπόψη
·        τα άρθρα 59 και 282 παρ 16 του Ν.3852/10
·        Τα επίσημα πληθυσμιακά δεδομένα της τελευταίας απογραφής έτους 2001 της Ε.Σ.Υ.Ε. για τον Δήμο ΕΟΡΔΑΙΑΣ, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 46.540 κατοίκους
·        Το γεγονός ότι ο Δήμος ΕΟΡΔΑΙΑΣ έχει πέντε (5) Δημοτικές Ενότητες.
                                                                                  
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

Ορίζει τους Αντιδημάρχους του Δήμου ΕΟΡΔΑΙΑΣ, με θητεία δύο ετών, (Σημ. δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δυόμισι ετών. Σύμφωνα με την παρ 16 του άρθρου 282 του ν. 3852/10 ειδικά κατά την δημοτική περίοδο 2011- 2014 δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δύο ετών και η δεύτερη θητεία διετία λήγει στις 31 Αυγούστου 2014),  εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, δηλαδή για τα έτη 2011- 2012 τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας:
1.      Σοφοκλή Σιδηρόπουλο
2.      Απόστολο Χατζόπουλο 
3.      Χαράλαμπο Παναγιωτίδη
4.      Ιωάννη Ασπράγγαθο
5.      Στέφανο Μπίγγα
6.      Γιώργο Καραίσκο

μεταβιβάζοντας σε αυτούς συγκεκριμένες αρμοδιότητες του, όπως παρακάτω:
   Α)  Στον  Σοφοκλή Σιδηρόπουλο αναθέτουμε τους Τομείς :

    α) Τομέας   Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων και των Οικισμών
        στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
  1. Η ρύθμιση της κυκλοφορίας, ο καθορισμός πεζοδρόμων, μονοδρομήσεων και κατευθύνσεων της κυκλοφορίας, η απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων οχημάτων και γενικότερα η λήψη μέτρων για την αποφυγή δυσμενών επιδράσεων στην ασφάλεια της κυκλοφορίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  2. Ο καθορισμός, συντήρηση και εκμετάλλευση υπόγειων και υπέργειων χώρων στάθμευσης, καθώς και ο έλεγχος της στάθμευσης των αυτοκινήτων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  3. Ο καθορισμός των χώρων και των όρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών και των εμποροπανηγύρεων, για άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, που διενεργούνται στον Δήμο Πτολεμαΐδας, κατά τη σχετική νομοθεσία, καθώς και των χώρων για την προσωρινή διαμονή μετακινούμενων πληθυσμιακών ομάδων.
  4. Η ίδρυση, συντήρηση και διαχείριση δημοτικών και κοινοτικών αγορών.
  5. Ο καθορισμός χώρων για την τοποθέτηση πλαισίων προβολής υπαίθριας διαφήμισης, καθώς και ο προσδιορισμός ειδικότερων προδιαγραφών κατασκευής και προϋποθέσεων τοποθέτησης διαφημιστικών πλαισίων, σύμφωνα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας.
  6. Την έκδοση των αδειών στο πλαίσιο των υγειονομικών και κανονιστικών διατάξεων της διοίκησης καθώς και την σφράγιση των καταστημάτων κατά εφαρμογή του Νόμου.
  7. Η μέριμνα και η λήψη μέτρων για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων, όπως ο έλεγχος σήμανσης των εργασιών που εκτελούνται στις οδούς και της τήρησης των υποχρεώσεων αυτών που εκτελούν έργα και εναποθέτουν υλικά και εργαλεία στις οδούς του δημοτικού ή κοινοτικού δικτύου, η λήψη μέτρων και ο έλεγχος για την προστασία από επικίνδυνες οικοδομές, από έλλειψη μέτρων ασφάλειας και υγιεινής σε εργασίες που εκτελούνται και γενικότερα από δραστηριότητες που εγκυμονούν κινδύνους για τη ζωή και την περιουσία των κατοίκων.
  8. Η μέριμνα και η λήψη μέτρων για την προστασία και αναβάθμιση της αισθητικής των πόλεων και των οικισμών.
  9. Η μέριμνα και η λήψη μέτρων για την απρόσκοπτη πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους.
  10. Η ονομασία των οδών, πλατειών, η τοποθέτηση πινακίδων πληροφορίας και η αρίθμηση κτισμάτων.
  11. Η συμμετοχή στο έργο της αστικής συγκοινωνίας και η διενέργεια μεταφοράς για τη μετακίνηση κατοίκων της περιοχής τους, καθώς και η μεταφορά για την εξυπηρέτηση και την αναψυχή αυτών, όπως ορίζεται στο άρθρο 83 και στη σχετική νομοθεσία.
  12. Η  λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας.

   β)  Τομέας  Διοίκησης και Οικονομικών στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
  1. Η εποπτεία και παρακολούθηση των εσόδων που αφορούν την εκμίσθωση Δημοτικών κτιριακών εγκαταστάσεων και ακινήτων.
  2. Η  οικονομική διαχείριση  δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων
  3. Η εποπτεία της έκδοσης αδειών χρήσης κοινόχρηστων χώρων (πεζοδρόμια, πεζοδρόμων, ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, έκθεσης εμπορευμάτων, οικοδομικών υλικών, διαφημίσεων, χώρων εισόδου – εξόδου αυτοκινήτων κ.λ.π.).
  4. Η εποπτεία των αρμοδίων υπηρεσιών για επιβολή και είσπραξη παντός είδους φόρων τελών, δικαιωμάτων, παραβάσεων και προστίμων (ηχορύπανση, κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, τοποθέτηση οικοδομικών υλικών, εμπορευμάτων διαφήμισης, ελεγχόμενης στάθμευσης παρεπιδημούντων, ακαθάριστα έσοδα καταστημάτων).
  5. Η εκμετάλλευση των βιοτεχνικών κέντρων και κτιρίων στις ειδικές βιοτεχνικές και βιομηχανικές ζώνες που καθορίζονται στο πλαίσιο του πολεοδομικού και του χωροταξικού σχεδιασμού.
  6. Οργάνωση και ομαλή λειτουργία του Γραφείου Προμηθειών.
  7. Η διαχείριση, η αξιοποίηση και η εκμετάλλευση της δημοτικής και κοινοτικής περιουσίας και η κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση δημοτικών και κοινοτικών κτιρίων.
  8. Η διαχείριση και εκμετάλλευση δημοτικών και κοινοτικών καλλιεργητικών εκτάσεων και βοσκοτόπων, καθώς και αποκαλυπτόμενων καλλιεργητικών εκτάσεων που τους παραχωρούνται από το Δημόσιο.
  9. Την εποπτεία όλων των σχετικών αρμοδιοτήτων που αναφέρονται στο κεφάλαιο ΙΙ του κώδικα που ασκούν οι Δήμοι και οι Κοινότητες  σε τοπικό επίπεδο, κρατικού χαρακτήρα  οι οποίες τους έχουν ανατεθεί για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

γ)  Τομέας  Πολιτικής Προστασίας στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
  1. Ο συντονισμός και η επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών που συμβαίνουν στα διοικητικά όρια ( Πτολεμαΐδας – Ασβεστόπετρας – Περδίκκα – Πεντάβρυσο – Κόμανο – Μαυροπηγή – Προάστιο).
  2. Η διατύπωση εισήγησης για το σχεδιασμό πολιτικής προστασίας της περιοχής τους, στο πλαίσιο του ετήσιου εθνικού σχεδιασμού και η εφαρμογή των προγραμμάτων, μέτρων και δράσεων που αφορούν την περιοχή τους στο πλαίσιο του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού.
  3. Η διάθεση και ο συντονισμός δράσης του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών της περιφέρειάς τους.

    δ)  Τομέας Καθαριότητας στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
  1. Η καθαριότητα όλων των κοινόχρηστων χώρων της δημοτικής επικράτειας, η αποκομιδή και διαχείριση των αποβλήτων, η λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων και ιδιαίτερα των χώρων διάθεσης απορριμμάτων από εκδήλωση πυρκαγιάς, σύμφωνα με την κείμενη σχετική νομοθεσία.
  2. Η υπευθυνότητα για την καθαριότητα και τη συντήρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού καθαριότητας.
  3. Η κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση αποθηκευτικών χώρων υγρών καυσίμων.
  4. Η παροχή συνδρομής στην αρμόδια πυροσβεστική υπηρεσία, με κάθε πρόσφορο μέσο που διαθέτουν, για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, ιδίως σε περιοχές που έχουν δασικό χαρακτήρα.
  5. Η παρακολούθηση θεμάτων διαχείρισης απορριμμάτων σε επίπεδο περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
  6. Τα κοιμητήρια ( Καθαριότητα , ευπρεπισμός,  λειτουργία και φύλαξη) στα διοικητικά όρια
( Πτολεμαΐδας – Ασβεστόπετρας – Περδίκκα – Πεντάβρυσο – Κόμανο – Μαυροπηγή –
Προάστιο).
  1. Η συνεχής παρακολούθηση  των παλαιών χωματερών, η αποτροπή δημιουργίας νέων.
  2. Η λειτουργία των Σφαγείων

    Β)  Στον Απόστολο Χατζόπουλο  αναθέτουμε τους Τομείς   :

     α)  Τομέας  Συντήρησης Δημοτικών Εγκαταστάσεων στα διοικητικά όρια ( Πτολεμαΐδας –
Ασβεστόπετρας – Περδίκκα – Πεντάβρυσο – Κόμανο – Μαυροπηγή – Προάστιο) στον   οποίο  περιλαμβάνονται, ιδίως:
  1. Η συντήρηση και διαχείριση υποδομών για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, όπως έργων οδοποιίας, συστημάτων άρδευσης, αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων.
  2. Μηχανοργάνωση της αποθήκης του Δήμου.

β)  Τομέας Εύρυθμης Λειτουργίας Δημοτικών Εγκαταστάσεων, στα διοικητικά όρια
( Πτολεμαΐδας – Ασβεστόπετρας – Περδίκκα – Πεντάβρυσο – Κόμανο – Μαυροπηγή – Προάστιο)στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
  1. Η προστασία του καταναλωτή με τη δημιουργία Γραφείων Ενημέρωσης του καταναλωτή σχετικά με θέματα που αφορούν τα δικαιώματά του, την ποιότητα των προσφερόμενων αγαθών και υπηρεσιών και τις επιπτώσεις τους στην υγεία και το περιβάλλον, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.
  2. Πρόγραμμα αντιμετώπισης αδέσποτων ζώων,  η περισυλλογή και εν γένει η μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα και η λειτουργία του Κυνοκομείου.

     γ)  Τομέας  Πρασίνου στα διοικητικά όρια ( Πτολεμαΐδας – Ασβεστόπετρας – Περδίκκα –
 Πεντάβρυσο – Κόμανο – Μαυροπηγή – Προάστιο)στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
  1. Η υπευθυνότητα δενδροφυτεύσεων, συντήρησης – καθαριότητας πάρκων, συντήρηση πλατειών, νησίδων, πεζοδρομίων, του οδικού δικτύου.
  2. Η υπευθυνότητα συντήρησης Δημοτικών Κτιριακών εγκαταστάσεων.
  3. Η υπευθυνότητα των συνεργείων του Δήμου καθώς και τη συντήρηση των μηχανημάτων και τον εξοπλισμό πρασίνου και συνεργείων.
  4. Η υπευθυνότητα Δημοτικού Φωτισμού σε κοινόχρηστους χώρους.
  5. Η λειτουργία πάρκων κυκλοφοριακής αγωγής.

     Γ)  Στον Χαράλαμπο Παναγιωτίδη αναθέτουμε τους Τομείς :

    α)  Τομέας Περιβάλλοντος στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
  1. Η προστασία και η αξιοποίηση  των τοπικών φυσικών πόρων και περιοχών,  των ήπιων ή ανανεώσιμων μορφών ενέργειας, καθώς και η κατασκευή, συντήρηση  των σχετικών έργων και εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  2. Η εκπόνηση τοπικών προγραμμάτων για την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού, αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, στο πλαίσιο των εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών.
  3. Η μελέτη, διαχείριση και εκτέλεση προγραμμάτων οικιστικής και πολεοδομικής ανάπτυξης.
  4. Η προστασία και διαχείριση των υδάτινων πόρων, η προστασία του εδάφους και η καταπολέμηση της ρύπανσης στην περιφέρειά τους.
  5. Η λήψη μέτρων για την αποκατάσταση και ανάπλαση των περιοχών της περιφέρειάς τους, κυρίως σε περιοχές όπου αναπτύσσεται εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου και εγκαθίστανται μονάδες επεξεργασίας υγρών και στερεών αποβλήτων.
  6. Η συμμετοχή τους σε θέματα πολεοδομίας, χωροταξίας και χρήσεων γης, όπως αυτή προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
  7. Ο καθορισμός των χώρων για τη δημιουργία κοιμητηρίων
  8. Η εξασφάλιση και διαρκής βελτίωση των τεχνικών και κοινωνικών υποδομών στις πόλεις και τα χωριά όπως η κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση συστημάτων, έργων ηλεκτροφωτισμού των κοινόχρηστων χώρων, η δημιουργία χώρων πρασίνου, χώρων αναψυχής, πλατειών και λοιπών υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων.

    β)  Τομέας Τεχνικών Έργων στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
  1. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή, συντήρηση και διαχείριση υποδομών για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, όπως έργων οδοποιίας, συστημάτων άρδευσης, αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων. 
  2. Η επισκευή, συντήρηση και αξιοποίηση παραδοσιακών και ιστορικών σχολικών κτιρίων και κτιρίων που παραχωρούνται από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.
  3. Η προστασία των κτιριακών υποδομών για την στέγαση Σχολών Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.
  4. Η εποπτεία αρμοδιοτήτων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Δ/νσης Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών του Δήμου.
  5. Η εποπτεία της μελέτης και όλης της διαδικασίας ένταξης έως το στάδιο της υλοποίησης της στα Ευρωπαϊκά, Κρατικά, Τοπικά και δημοτικά Προγράμματα χρηματοδότησης( 4ο ΕΣΠΑ, Θησέας, Τοπικός Πόρος ΣΑΤΑ κλπ)
  6. Η παρακολούθηση θεμάτων Κτηματολογίου και ακινήτων του Δήμου.
  7. Η εκπόνηση, υλοποίηση και η συμμετοχή σε προγράμματα για την τουριστική ανάπτυξη των περιοχών τους και την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς και η δημιουργία θέρετρων και άλλων εγκαταστάσεων αναψυχής και διακοπών.
  8. Η εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων έρευνας και τεχνολογίας για την ανάπτυξη της περιοχής τους.
  9. Η μελέτη, κατασκευή  βιοτεχνικών κέντρων και κτιρίων στις ειδικές βιοτεχνικές και βιομηχανικές ζώνες που καθορίζονται στο πλαίσιο του πολεοδομικού και του χωροταξικού σχεδιασμού.

 Δ)  Στον Ιωάννη Ασπράγγαθο αναθέτουμε τους Τομείς :

  α)  Τομέας Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
1. Η προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης με τη δημιουργία τοπικών δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης, εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων εθελοντών που θα δραστηριοποιούνται για την επίτευξη των στόχων και την υποβοήθηση του έργου της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης του Δήμου και της Κοινότητας.
2. Την υποστήριξη και  κοινωνική φροντίδα της βρεφικής και παιδικής ηλικίας και της τρίτης ηλικίας, την εφαρμογή κοινωνικών προγραμμάτων, την υποστήριξη και φροντίδα ευπαθών κοινωνικών ομάδων, την πρόνοια απόρων και αστέγων, τις δράσεις εθελοντισμού και τοπικών δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης, την απασχόληση.
3. Την εποπτεία και ευθύνη γενικότερα των αρμοδιοτήτων της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης που προβλέπονται στο άρθρο 75 του ν. 3463/06 περίπτωση ε΄ του ΚΔΚ και ιδίως τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, την έκδοση αποφάσεων, πιστοποιητικών, επιδομάτων, την επιβολή προστίμων, την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των φορέων και της κείμενης νομοθεσίας της περίπτωσης αυτής και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.

    β)  Τομέας Διοικητικών θεμάτων στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
   1. Τη διαφάνεια και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση
        2. Τη λειτουργία του προγράμματος Διαύγεια

    γ)  Τομέας Νεολαίας στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
       1. Τη Συμβουλευτική Αγωγή και Δράσεις Νεολαίας, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, των 
            θεμάτων Νεολαίας, το Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας, τη χορήγηση της χρήσης  
            – διάθεσης των αιθουσών και χώρων του Δήμου για Πολιτιστικές και Κοινωνικές
            εκδηλώσεις.

   δ)  Τομέας Πολιτισμού στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
1. Η διοργάνωση συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και άλλων πολιτιστικών
     εκδηλώσεων ή η συμμετοχή τους σε αυτά.
2. Η προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο,
   σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
3. Η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού

    ε)  Τομέας  Δημοσίων  Σχέσεων στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
  1. Οργάνωση και διεύρυνση των Δημοσίων Σχέσεων και Προβολή του Δήμου Εορδαίας

     ζ)  Τομέας  Απασχόλησης στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
1.      Η υλοποίηση ή η συμμετοχή σε ολοκληρωμένα τοπικά σχέδια και προγράμματα δράσης και πρωτοβουλίες για την εφαρμογή και ανάπτυξη πολιτικών προώθησης της απασχόλησης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης διαφόρων κατηγοριών ανέργων, στο πλαίσιο των εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών.
2.      Προώθηση και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης, με την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης προσαρμοσμένα στις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες και κυρίως των πληθυσμών των ορεινών, αγροτικών και νησιωτικών περιοχών, στο πλαίσιο του εθνικού και ευρωπαϊκού σχεδιασμού
3.      Συμβολή στην απορρόφηση του εργατικού δυναμικού της περιοχής τους με την ανάπτυξη συμβουλευτικών δράσεων που παρέχονται δωρεάν προς τους ανέργους, με στόχο την υποστήριξη και την ενθάρρυνσή τους για την εξεύρεση απασχόλησης, καθώς και στην προώθηση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αγορά εργασίας, με τη δημιουργία Δημοτικών και Κοινοτικών Γραφείων Ενημέρωσης για την Απασχόληση, σε συνεργασία με τους αρμόδιους δημόσιους φορείς και τις επιχειρήσεις της περιοχής τους.

η)  Τομέας  Αθλητισμού στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
1.      Παρακολούθηση αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως δημοτικών και κοινοτικών γυμναστηρίων, αθλητικών κέντρων και δημοτικών και κοινοτικών χώρων άθλησης.
2.      Η προώθηση και εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης μαζικού αθλητισμού και διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

    θ)  Τομέας Παιδείας στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
  1. Η κατασκευή, διαχείριση και βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών του εθνικού συστήματος της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Παιδείας.  
  2.  Τις αρμοδιότητες της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού στον οποίο περιλαμβάνεται, ιδίως τα οριζόμενα στο άρθρο 75 περίπτωση στ΄ του ν. 3463/06 και τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή κυρώσεων, την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των αρμόδιων φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.

    Ε)  Στον Στέφανο Μπίγγα αναθέτουμε τις κατά τόπο τις αρμοδιότητες στις δημοτικές
          ενότητες Μουρικίου και Βλάστης καθώς επίσης και Δροσερού – Γαλάτειας –
          Ολυμπιάδας :

1)     Τομέας Ανάπτυξης  στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως :
α) θέματα πρωτογενούς τομέα (Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνοτροφίας, Αλιείας)
          β) Η υπευθυνότητα στην καπνοκαλλιέργεια και τις καταπατήσεις Δημ. Εκτάσεων.

2)     α) Έχει την ευθύνη για την συντήρηση των υποδομών όπως έργων οδοποιίας, κτιριακών
        υποδομών , υδρεύσεων, αποχετεύσεων, εκτός δεξαμενών και υδραγωγείων
β) Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στις δημοτικές ενότητες.
γ) Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων συντήρησης και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα ευθύνης του.
δ) Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στις δημοτικές ενότητες.
ε) Υπογράφει, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια στις δημοτικές ενότητες.
ζ) Συνεργάζεται με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
η) την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Πολιτών για θέματα στις δημοτικές ενότητες Μουρικίου και Βλάστης καθώς επίσης και Δροσερού – Γαλάτειας – Ολυμπιάδας.
ι) την Εποπτεία και έλεγχο για τη διαφύλαξη των εντός των καταργούμενων ΟΤΑ υλικών και περιουσιακών στοιχείων

      3)  Τομέας  Αθλητισμού στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
α) Παρακολούθηση αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως δημοτικών και κοινοτικών γυμναστηρίων, αθλητικών κέντρων και δημοτικών και κοινοτικών χώρων άθλησης.
β) Η προώθηση και εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης μαζικού αθλητισμού και διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

           4)  Τομέας Παιδείας στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
      α) Η κατασκευή, διαχείριση και βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών του εθνικού
      συστήματος της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Παιδείας. 
Β) Τις αρμοδιότητες της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού στον οποίο περιλαμβάνεται, ιδίως τα οριζόμενα στο άρθρο 75 περίπτωση στ΄ του ν. 3463/06 και τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή κυρώσεων, την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των αρμόδιων φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.

      5)  Τομέας  Πολιτικής Προστασίας στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
α) Ο συντονισμός και η επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών που συμβαίνουν στα διοικητικά τους όρια.
β) Η διατύπωση εισήγησης για το σχεδιασμό πολιτικής προστασίας της περιοχής τους, στο πλαίσιο του ετήσιου εθνικού σχεδιασμού και η εφαρμογή των προγραμμάτων, μέτρων και δράσεων που αφορούν την περιοχή τους στο πλαίσιο του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού.
γ) Η διάθεση και ο συντονισμός δράσης του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών της περιφέρειάς τους.

      4) Τομέας Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
α) Η προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης με τη δημιουργία τοπικών δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης, εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων εθελοντών που θα δραστηριοποιούνται για την επίτευξη των στόχων και την υποβοήθηση του έργου της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης του Δήμου και της Κοινότητας.

      Ζ)  Στον Γιώργο Καραίσκο αναθέτουμε τις κατά τόπο τις αρμοδιότητες στις δημοτικές
        ενότητες Βερμίου και Αγ. Παρασκευής και Πτελεώνα :

      1) Τομέας Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
α) Η προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης με τη δημιουργία τοπικών δικτύων κοινωνικής αλληλεγγύης, εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων εθελοντών που θα δραστηριοποιούνται για την επίτευξη των στόχων και την υποβοήθηση του έργου της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης του Δήμου και της Κοινότητας.
   2)  Τομέας  Αθλητισμού στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
α) Παρακολούθηση αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως δημοτικών και κοινοτικών γυμναστηρίων, αθλητικών κέντρων και δημοτικών και κοινοτικών χώρων άθλησης.
β) Η προώθηση και εφαρμογή προγραμμάτων ενίσχυσης μαζικού αθλητισμού και διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων.

        3)  Τομέας Παιδείας στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
α) Η κατασκευή, διαχείριση και βελτίωση των υλικοτεχνικών υποδομών του εθνικού συστήματος της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Παιδείας. 
β) Τις αρμοδιότητες της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού στον οποίο περιλαμβάνεται, ιδίως τα οριζόμενα στο άρθρο 75 περίπτωση στ΄ του ν. 3463/06 και τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή κυρώσεων, την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των αρμόδιων φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου.

           4)
α) Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στη δημοτική ενότητα.
β) Παρακολουθεί την εξέλιξη των έργων συντήρησης και των εργασιών που εκτελούνται στη δημοτική ενότητα.
γ) Μεριμνά για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στη δημοτική ενότητα.
δ) Υπογράφει, βεβαιώσεις, πιστοποιητικά και λοιπά διοικητικά έγγραφα που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν στα όρια από τις δημοτικές ενότητες Βερμίου και Αγίας Παρασκευής.
ε) Συνεργάζεται με τους προέδρους των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.
στ) την εξυπηρέτηση και ενημέρωση των Πολιτών για θέματα στις δημοτικές ενότητες  Βερμίου και Αγ. Παρασκευής και Πτελεώνα
η) την Εποπτεία και έλεγχο για τη διαφύλαξη των εντός των καταργούμενων ΟΤΑ υλικών και περιουσιακών στοιχείων

      5)  Τομέας  Πολιτικής Προστασίας στον οποίο περιλαμβάνονται, ιδίως:
α) Ο συντονισμός και η επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών που συμβαίνουν στα διοικητικά τους όρια.
β) Η διατύπωση εισήγησης για το σχεδιασμό πολιτικής προστασίας της περιοχής τους, στο πλαίσιο του ετήσιου εθνικού σχεδιασμού και η εφαρμογή των προγραμμάτων, μέτρων και δράσεων που αφορούν την περιοχή τους στο πλαίσιο του εθνικού και περιφερειακού σχεδιασμού.
γ) Η διάθεση και ο συντονισμός δράσης του απαραίτητου δυναμικού και μέσων για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών της περιφέρειάς τους.

      Ορίζουμε τον κ. Σοφοκλή Σιδηρόπουλο Αντιδήμαρχο στους Τομείς   Ποιότητας Ζωής και Εύρυθμης Λειτουργίας των Πόλεων και των Οικισμών - Τομέας  Διοίκησης και Οικονομικών –Τομέας Πολιτικής Προστασίας -  Τομέας Καθαριότητας αναπληρωτή Δημάρχου σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος Δημάρχου.

       Για την άσκηση των παραπάνω αρμοδιοτήτων θα εφαρμόζονται οι σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και η ισχύουσα νομοθεσία .
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στις εφημερίδες «ΕΟΡΔΑΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ» , «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» , «ΕΟΡΔΑΙΚΗ» , και να κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
1.      Σε όλα τα τμήματα του Δήμου
2.      Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η Δήμαρχος
Εορδαίας



Παρασκευή Βρυζίδου