Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΛΥΝΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ

04-02-2011
Να λύσει προβλήματα χωρίς χρήματα, προσπαθεί ο Αποστόλης Χατζόπουλος, Αντιδήμαρχος Εορδαίας  στον κρίσιμο τομέα της καθημερινότητας των πολιτών, ζητώντας τη συνδρομή όλων  σε μία δύσκολη περίοδο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Χαρακτηρίζει απελπιστική την κατάσταση  με τον φωτισμό της Πτολεμαΐδας, αφού το μεγαλύτερο τμήμα της είναι βυθισμένο στο σκοτάδι, είτε γιατί οι λάμπες είναι καμένες, είτε γιατί το σύστημα ηλεκτροδότησης… βραχυκύκλωσε  λόγω διαφορών με τον εργολάβο. Η επιχείρηση – λακκούβα βρίσκεται σε καλό δρόμο, αλλά το πανάκριβο πολυμηχάνημα έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, ενώ, τα κολωνάκια κατά μήκος κεντρικών οδών της πόλης  είναι και υπόθεση των πολιτών. Ο κ. Χατζόπουλος υπόσχεται ότι μέχρι το Πάσχα  κεντρικές οδοί της πόλης  θα φωτίζονται κανονικά, και απευθύνει έκκληση στους πολίτες να σεβαστούν τον κόπο που έκαναν οι εργαζόμενοι και τα συνεργεία του δήμου Εορδαίας για να στερεωθούν τα κολωνάκια σε κεντρικά σημεία της Πτολεμαΐδας,  λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχω καλούς συνεργάτες. Μαζί τους θα αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα. Με δικές μας κατευθύνσεις και εντολές».
Η Πρώτη κίνηση στην οποία προέβη ο νέος Αντιδήμαρχος ήταν να εντοπίσει το είδος των προβλημάτων φωτισμού αναθέτοντας την καταγραφή σε υπαλλήλους των συνεργείων και έναν μηχανικό, ώστε να ξεκινήσει το νοικοκύρεμα. Έτσι σε λίγο χρόνο οι κάτοικοι αλλά και οι διερχόμενοι από την Αγία Σκέπη, είδαν… φως χωρίς η δημοτική αρχή να δαπανήσει ούτε ένα Ευρώ. Ανάλογη ήταν η παρέμβαση στην οδό που οδηγεί προς το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, αφού οι λάμπες δεν έκαιγαν εδώ και καιρό, και αντικαταστάθηκαν οι περισσότερες σε δύο μόνον ημέρες. Το σκοτάδι που επικρατεί στις οδούς Νοσοκομείου, Ματσούκας, Αγίου Τρύφωνος, οφείλεται στην εργολάβο ο οποίος δεν παρέδωσε το έργο αλλά  ήδη και  σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Παναγιωτίδη, ξεκινά μελέτη για τα φωτιστικά ώστε σε δύο-  τρείς μήνες  οι παραπάνω οδοί να φωταγωγηθούν. Αναφερόμενος ο Απόστολος Χατζόπουλος στην εικόνα που επικρατεί στο Παλαιό πάρκο, υποστηρίζει πως όλα τα φωτιστικά σώματα είναι επικίνδυνα, αφού, λείπουν καπάκια, ενώ τα καλώδια κρέμονται προς τα έξω. Θα πρέπει το έργο να γίνει  κομμάτι – κομμάτι. «Υπολείπεται ακόμη αρκετή δουλειά. Με την ψήφιση του προϋπολογισμού και την έγκριση  των προμηθειών,  θα τα  αλλάξουμε όλα αυτά. Κάνουμε ότι μπορούμε για  να ανταποκριθούμε άμεσα. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις και καλά κάνει. Δεχόμαστε δεκάδες τηλέφωνα καθημερινά. Ο κόσμος μας συγχαίρει για τις προσπάθειες μας και μας λέει και ένα ευχαριστώ».
Εικόνα διάλυσης εμφάνιζαν και τα συστήματα με τα κολωνάκια με τις βίδες των βάσεων να προεξέχουν και οι διερχόμενοι να σκοντάφτουν και να πέφτουν. Ήδη έχουν αντικατασταθεί όλες οι βίδες με καινούργιες, στερεώθηκαν τα κολωνάκια στα πεζοδρόμια και θα πρέπει οι χρήστες να σεβαστούν το βιδωμένο κολωνάκι, την πινακίδα. «Καθημερινά μεταφέρουμε  τα φωτιστικά που σπάνε τα αυτοκίνητα. Είναι μία κατάσταση που κανείς ποτέ  δεν πλήρωσε, δεν χρεώθηκε τίποτε. Δεν ξέρουμε πώς να το αντιμετωπίσουμε».
Οι λακκούβες που έκαναν διάσημη την Πτολεμαΐδα στο πανελλήνιο επουλώθηκαν  με ψυχρή πίσσα. Υπάρχει πρόβλημα με το πολυμηχάνημα, αφού ο χειριστής του, είτε θα πρέπει  να εκπαιδευτεί, είτε να προσληφθεί άλλος, ενώ τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του. Δεν μπορεί να τροφοδοτηθεί με οτιδήποτε υλικό. Το μηχάνημα, πανάκριβο, αλλά  είναι πολύ καλό και  θα χρησιμοποιηθεί καθημερινά. «Από ότι ξέρω η τελευταία προμήθεια δεν ανταποκρίνεται στα υλικά που χρειάζεται το μηχάνημα αυτό, εξ αιτίας αυτού ίσως είχαμε κάποια προβλήματα. Είτε δεν γνωρίζαμε το είδος των υλικών, είτε δεν γνωρίζαμε τον σωστό χειρισμό του, είτε κάτι άλλο συμβαίνει».

Μαίρη Κεσκιλίδου