Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΑΝΑΜΑ ΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ


Όπως κάθε χρόνο σε όλες τις γειτονιές του Εμπορίου, στη Δημοτική Ενότητα Μουρικίου του Δήμου Εορδαίας, ανάβουν φωτιές κάθε βράδυ, όλες τις ημέρες της Αποκριάς, όπου συγκεντρώνονται κάτοικοι της Κοινότητας και επισκέπτες και γλεντούν, χορεύοντας και τραγουδώντας αποκριάτικα τραγούδια.
Την Παρασκευή της Αποκριάς 04-03-2011, καλεσμένος από το Τοπικό Συμβούλιο και τη Δημοτική Αρχή ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοζάνης "Άγιος Αθανάσιος", που με συνοδεία χάλκινων άναψαν το Φανό μπροστά στο "Δημαρχείο Μουρικίου". Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου χόρεψαν και τραγούδησαν παραδοσιακά Αποκριάτικα τραγούδια. Το γλέντι συνεχίστηκε από φανό σε φανό μέχρι αργά αψηφώντας το κρύο. 


Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Εμπόριο του Δήμου Εορδαίας συνεχίζονται:

Το βράδυ του Σαββάτου θα ανάψουν φωτιές σε όλες τις γειτονιές και θα ακολουθήσει ολονύχτιο ξεφάντωμα με μουσική, χορό και τραγούδι. Την Κυριακή στις 7.30 το βράδυ, θα ξεκινήσει διαδοχικά σε κάθε γειτονιά το άναμμα της φωτιάς με κέδρους, που θα συνοδεύεται από σκωπτικά τραγούδια. Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αργά το βράδυ της Κυριακής, όταν οι παρέες θα φθάσουν στην κεντρική πλατεία για να ανάψουν την μεγάλη φωτιά, για να στηθεί ολονύχτιο γλέντι με άφθονο κρασί  και πλούσια εδέσματα.