Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ COMENIUS

01-03-2011
Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius, δάσκαλοι και μαθητές από την Τουρκία, Ισπανία, και Ιταλία συναντήθηκαν με τη Δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Εορδαίας σε θερμό κλίμα, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν απόψεις σε θέματα εκπαίδευσης, αλλά και τοπικού ενδιαφέροντος.
Τέλος, η κ. Βρυζίδου δήλωσε ότι τέτοιες συναντήσεις διευρύνουν τον ορίζοντα των διακρατικών σχέσεων, εμπλουτίζοντας παράλληλα τις δεξαμενές πληροφοριών, που αφορούν σε θέματα εκπαίδευσης και ανταλλαγής καλών πρακτικών μεταξύ των κρατών.


Πληροφορίες στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: http://ec.europa.eu/education/languages/eu-programmes/doc201_el.htm 
 
Το πρόγραμμα Comenius προορίζεται για την ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πήρε την ονομασία του από έναν φιλόσοφο του 17ου αιώνα από τη Μοραβία, ο οποίος πίστευε ότι το σχολείο πρέπει να ανοιχτεί στον έξω κόσμο. Στο πνεύμα αυτό, το πρόγραμμα βοηθά τα σχολεία να αναπτύξουν συνεργασίες και να ανταλλάξουν εμπειρίες, για παράδειγμα, μέσω της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης.

Προτεραιότητες

Στόχος του προγράμματος αυτού είναι να στηρίξει και να προβάλει την πολυμορφία και την αξία της Ευρωπαϊκής κουλτούρας στους νέους και στους εκπαιδευτικούς, καθώς και να βοηθήσει τους νέους να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις που είναι αναγκαίες για την προσωπική τους εξέλιξη, τη μελλοντική τους απασχόληση και την ενεργό συμμετοχή τους ως Ευρωπαίων πολιτών.
Τρεις κατηγορίες προτεραιοτήτων έχουν καθοριστεί για το Comenius στο πλαίσιο του προγράμματος δια βίου μάθησης για το 2007-2013: συνεργασίες σχολείων, πολυμερή σχέδια και δίκτυα.

Συνεργασίες σχολείων

Το πρόγραμμα Comenius παρέχει επιχορηγήσεις που βοηθούν τους εκπαιδευτικούς, ειδικότερα τους καθηγητές ξένων γλωσσών, να εργαστούν σε άλλες χώρες.