Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ

Στην έκτακτη συνέλευση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Μαυροπηγής παραβρέθηκε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου. 






  Η Δήμαρχος Εορδαίας  Παρασκεύη Βρυζίδου βρέθηκε κοντά στους κάτοικους της Μαυροπηγής και συγκεκριμένα στην έκτακτη συνέλευση κατοίκων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 στην τοπική κοινότητα Μαυροπηγής με δύο θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση και  τα οποία ήταν α) οι καθυστερήσεις στις διαδικασίες μετεγκατάστασης του οικισμού Μαυροπηγής και β) ο τόπος υποδοχής του νέου οικισμού.
«Πρώτη φορά βρισκόμαστε στη θέση να έχουν γίνει τα πάντα κι εμείς να μην περιμένουμε την αποζημίωση, αλλά να πιέζουμε να προχωρήσουν ταχύτερα οι διαδικασίες. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια και μόνο που φθάσαμε στο σημείο να σκεφτόμαστε τι θα γίνει, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. 
Καλώς ή κακώς ίσως και από κάποιους λάθους χειρισμούς, η εκπροσώπηση που είχε η προηγουμένη δημοτική αρχή για την τοπική κοινότητα ίσως να μη χειρίστηκε τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο.
Έχει περάσει πολύς καιρός και είναι λυπηρό που ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου πρέπει  να πηγαίνει κάθε λίγο και λιγάκι για να παρακολουθεί βήμα-βήμα τις διαδικασίες και να ενημερώνει τους κατοίκους.
Όσοι έχουν ισχυρό λόγο να μεταφέρουν το μήνυμα ότι δεν μπορεί να αντέξει άλλο η τοπική κοινωνία. Να μη ξέρουμε δηλαδή ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Υπάρχει ρήγμα που δημιουργεί ανασφάλεια και  δεν μπορούμε να έχουμε  τις συνηθισμένες  καθυστερήσεις. Απαιτείται εντατικοποίηση των διαδικασιών» ήταν μεταξύ άλλων αυτά που τόνισε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.