Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ '' THE EARTH FESTIVAL " ΣΤΗ ΒΛΑΣΤΗ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΤΟ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ 14-17 ΙΟΥΛΙΟΥ


Ένα εναλλακτικό φεστιβάλ στα οροπέδια του Σινιάτσικου 


Πέμπτη 14 Ιουλίου 


21.30 μ.μ
Μακεδονική Φανφάρα 

Ως "μια μικρή μουσική εισαγωγή από  τρομπέτες και άλλα χάλκινα πνευ­στά, που συνοδεύεται συνήθως από κρουστά για εορταστικούς σκοπούς" ερμηνεύουν τα λεξικά την Φανφάρα. Με άλλα λόγια είναι απλώς η βαλ­κανική μπάντα χάλκινων πνευστών από την Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθη­κε το 2007 και έχει συμμετέχει σε διάφορα πολιτιστικά δρώμενα σε όλη την Ελλάδα. Το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει εύθυμες μελωδίες και ρυθμούς, εμπλουτισμένους με ένα ιδιαίτερο παραδοσιακό - βαλκανικό ηχόχρωμα.

23.30 μ.μ

Χειμερινοί Κολυμβητές 

Τριάντα (και κάτι) χρόνια τώρα, οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιμένουν να μην κρυώνουν. Έχουν κυκλοφο­ρήσει οκτώ δίσκους, έχουν πραγ­ματοποιήσει αμέτρητα live και έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα και ανατρεπτικά συγκροτήματα. Η συνταγή τους απλή: ένα σύνολο από κορυφαίους μουσικούς (καθένας με την προσωπική του διαδρομή στην ελληνική μουσική σκηνή) συναντά τον Αργύρη Μπακιρτζή, που με την ιδιαιτερότητα της φωνής του αλλά και τις παρεμβάσεις του, τα σχόλια και τις μαρτυρίες για την γέννηση των τραγουδιών που ακούγονται, δημιουργεί μια μοναδική ζεστή ατμό­σφαιρα με το κοινό τους κάνοντας έτσι τις ζωντανές εμφανίσεις τους να είναι κάθε φορά ξεχωριστές

Παρασκευή 15 Ιουλίου 


21.30 μ.μ


Romengo Gyspy Band from Hungary

Μια αληθινή κατάθεση της ζωτικότητας και του δυναμισμού της τσιγγά­νικης μουσικής παράδοσης με καινοτόμο έμπνευση. Και μια καταπληκτι­κή φωνή, η τραγουδίστριά τους Monika Lakatos, πρώην μέλος των Romano Drom. Καθόλου άδικα οι Romengo θεωρούνται ένα από τα αυ­θεντικότερα και εκφραστικότερα συγκροτήματα της ανατολικοευρωπαϊ­κής τσιγγάνικης μουσικής.

23.30 μ.μ

Kottarashky Minimalist Ethno-Electronica from Bulgaria

Ο Nikolas Gruev, ένας νέος αρχιτέ­κτονας από τη Σόφια, είναι ο Kotta- rashky (έτσι λέγεται στα βουλγάρικα ο γνωστός χαρακτήρας κόμικς "Tom Cat"). Είναι ο "γάτος" που κινείται επι­δέξια ανάμεσα στα πεδία της παρα­δοσιακής βαλκανικής μουσικής και της electronica δημιουργώντας νέα γοητευτικά ηχητικά τοπία. Τοπία όπου η παραδοσιακή περίτεχνη μου­σική της βαλκανικής υπαίθρου συνο­μιλεί με την λιτή και σκληρή καινούρ­για μουσική των αστικών κέντρων, αφήνοντας άπλετο χώρο στον ακρο­ατή να εξερευνήσει αυτό το νέο μου­σικό τοπίο.



Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

21.30 μ.μ

Χαΐνηδες
Με το γνωστό χαρακτηριστικό τους τρόπο, που επιτρέπει να συνυπάρ­ξουν αρμονικά τόσο η μυσταγωγία και η γλύκα του παραμυθιού όσο και η δυναμική του διονυσιακού γλεντιού, θα παρουσιάσουν υλικό από την καινούρια τους δισκογραφική δουλειά («Αγροτοκτηνοτροφικά» και «Μη­τροπολιτικά»), αλλά και τραγούδια-σταθμούς στη μέχρι τώρα πορεία τους. Μια μουσική βραδιά στην οποία, η μουσική και η κίνηση, ο τόπος και οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν.


23.30 μ.μ

KAL  URBAN GYPSY BEATS FROM BELGRAD

Η μουσική τους χαρακτηρίστηκε «τσιγγάνικη σόουλ» και «βαλκα μπλουζ», οι ίδιοι προτιμούν το αινιγματι­κό «rock'n'roma». Μέσα από την ικανό- τητά τους να συνταιριάζουν φαινομενι­κά αταίριαστους ήχους και την άρνησή τους στους «φολκλόρ» κανόνες, οι KAL σηματοδοτούν την πορεία τους τόσο σαν μέρος της Βαλκανικής τσιγγάνικης παράδοσης όσο και σαν Ρομά πολιτισμι­κοί ακτιβιστές του 21ου αιώνα.




Κυριακή 17 Ιουλίου

21.30 μ.μ

Opa Cupa

Με τη μουσική τους «ζωντανεύουν εικόνες από τα σκουπίδια στις ακτές του Salento το χειμώνα, από τα γκράφιτι στα κέντρα κράτησης μετανα­στών, από τη θάλασσα που μας χωρίζει απ' αυτούς που βρίσκονται στην άλλη πλευρά, ανθρώπους σε απελπισία, που κοιτούν τα θαλάσσια περά­σματα ελπίζοντας για ένα καλύτερο μέλλον». Είναι οι πρόσφυγες κορυ­φαίοι μουσικοί που συγκέντρωσε γύρω του ο τρομπετίστας του συ­γκροτήματος Cesare Dell'Anna. Είναι όμως και μια πρόσκληση για χο­ρό, από τους τσιγγάνους της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

23.30 μ.μ

Vodka Rag

Μια μουσική κολεκτίβα από τη Μυτιλήνη που συν­δυάζει την μουσική Ska με τις μελωδίες των Βαλ­κανίων και τα θλιβερά βαλς πλανόδιων μουσικών χρωματισμένα με παραμορφωμένες κιθάρες και επιρροές από τους Tiger Lillies και το Nick Cave.









Και ακόμα...

Βασίλης Βασιλάτος & " Percussion Part " ... σε καθημερινά happenings, επιδείξεις, σεμινάρια κρουστών & απρόοπτες  μεσημεριανές συναυλίες στο κάμπινγκ








Παράλληλες εκδηλώσεις
Σεμινάρια
Κρουστά στο δάσος από τον Βασίλη Βασιλάτο & το "Percussion Part", καθημερινά, 11.30 στο κάμπινγκ
Εργαστήρια
Εργαστήρι ζογκλερικών και ισορροπιών, για μικρούς και μεγάλους,
την Παρασκευή 15-7, στις 13.00 στο κάμπινγκ

Εργαστήρι κατασκευής γαντόκουκλας, την Παρασκευή 15-7 στις 17.00 στον Παιδότοπο

Εργαστήρι κατασκευής αχυρόκουκλας το Σάββατο 16-7, στις 13.00, στο κάμπινγκ

Εκθέσεις
"Γιορτές της Γης", Μια φωτογραφική αναδρομή στη μικρή μας ιστο­ρία, στο Παλιό Σχολιό

Έκθεση για την ιστορία, τη φύση και τον πολιτισμό της Βλάστης
στο Παρθεναγωγείο

"Περνάμε τα σύνορα που μας χωρίζουν", Interactive Installation, από την Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης, στο κάμπινγκ 
Κουκλοθέατρο

"Το μαντρί κι εγώ" από την ομάδα 3 λαλούν και 2 χοροπηδούν, την
Παρασκευή 15-7, στις 21.00 στον χώρο του φεστιβάλ
"Μια φορά και ένα καιρό ένα κομμάτι έλειπε", από την ομάδα
X-SALTIBAGOS, το Σάββατο 16-7, στις 20.30 στο Παρθεναγωγείο

και ακόμη··· 

Αφήγηση παραμυθιών
Παράσταση τσίρκου από τους X-SALTIBAGOS
Παρουσίαση της δράσης Περιβαλλοντικών Οργανώσεων 
Παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών

Ελεύθερο Κάμπινγκ

Σ' ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, στο λόφο του Προφήτη Ηλία, δίπλα στο χωριό, σ' ένα φυσικό πλάτωμα κατάφυτο από οξυές και βελανιδιές. Το κάμπινγκ διαθέτει στοιχειώδεις υποδομές, όπως, πόσιμο νερό, τουαλέτες, ντουζ και κυλικείο με ποτά και βιολογικά τρόφιμα. Και καθώς και φέτος στο μεγαλύτερο τμήμα του θα είναι αποκλεισμένα τα IX, ευκαιρία να ...τα εγκα­ταλείψετε στο πάρκινγκ του συναυλιακού χώρου. Για τις μετακινήσεις σας θα υπάρχει (δωρεάν) τακτική συγκοινωνία με βανάκια.


... και Παιδότοπος


Καθημερινά από τις 11 το πρωί στο κάμπινγκ και από τις 6 το απόγευ­μα στον χώρο του φεστιβάλ. Με βιωματικές δραστηριότητες, εικαστικά εργαστήρια, πειράματα και παραμύθια, περιβαλλοντικά παιχνίδια και με την συνεργασία της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και της περιβαλλοντικής Οργάνωσης Καλλιστώ