Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

"Πρέπει εμείς οι ίδιοι οι πολίτες να φροντίσουμε και να προστατεύσουμε ότι μας έχει απομείνει, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για μας και για τον τόπο μας": Αντιδήμαρχος Α. Χατζόπουλος


«ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ»…
Εικόνες ντροπής στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας... Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά αλλά ελπίζουμε να είναι η τελευταία που το Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας παρουσιάζει μια εικόνα που δεν τιμά κανέναν άνθρωπο που ζει σ’ αυτήν την πόλη και δεν μιλούμε για φορείς, αλλά για τους ίδιους τους πολίτες, που οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν τη δική τους περιουσία, έναν χώρο που αποτελεί μια πραγματική όαση μέσα στο γκρίζο τοπίο που κυριαρχεί γύρω μας.
Σπασμένα και καμένα παγκάκια, κατεστραμμένοι και πεταμένοι κάδοι απορριμμάτων, ρημαγμένα σκέπαστρα και φωτιστικά σώματα, συμπληρώνουν το σκηνικό σε μια περιοχή που θα έπρεπε να είναι το στολίδι της πόλης, μια τεράστια έκταση που θα μπορούσε να είναι το σήμα κατατεθέν της Πτολεμαΐδας και να προσελκύει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή της εισόδου του στην πόλη.
Οι βανδαλισμοί και οι φθορές είναι συχνό φαινόμενο και η αποκατάσταση των ζημιών δαπανηρή. Κι όμως η κατάσταση συνεχίζεται χωρίς να υπολογίσει κανείς τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και το γεγονός ότι είναι δύσκολο πλέον πληρώνει για την αποκατάσταση των ζημιών.
Η νέα επιδρομή αυτή τη φορά πιθανολογείται να έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής προς τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Εορδαίας κ. Απόστολος Χατζόπουλος, που έσπευσε στο χώρο μαζί με προσωπικό από τα συνεργεία του Δήμου προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχήματος, με τη συγκέντρωση και μεταφορά αρχικά των επικίνδυνων υλικών (σπασμένα ξύλα, γυαλιά, καρφιά κ..ά.).
Σε δηλώσεις του εξέφρασε την απογοήτευσή του για το φαινόμενο αυτό που επαναλαμβάνεται για πολλά χρόνια και που αποτελεί την αιτία να μην έχει παραδοθεί ακόμη το πάρκο στο Δήμο από τον ανάδοχο του έργου, λέγοντας ότι η ιστορία συνεχίζεται εδώ και εφτά περίπου χρόνια, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου δεν παραλαμβάνουν το έργο λόγω των υπαρχουσών φθορών και ο εργολάβος είναι αναγκασμένος να αποκαθιστά τις ζημιές προκειμένου να παραδώσει το έργο.
«Απορώ πώς αντέχει», είπε μάλιστα ο κ.Χατζόπουλος, ο οποίος κρίνοντας από το γεγονός ότι η κατάσταση αυτή δεν έχει τελειωμό, εξέφρασε την άποψη πως το συγκεκριμένο έργο δεν πρόκειται να παραδοθεί ποτέ.
«Η μόνη λύση είναι να βρούμε τα χρήματα, να το περιφράξουμε και μετά να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες. Είναι απαραίτητος για την πόλη μας αυτός ο πνεύμονας πρασίνου, αλλά όπως διαπιστώνει κανείς, οι καταστροφές είναι πολλές καθημερινά. Έμειναν πια πολύ λίγα παγκάκια, ελάχιστα καλαθάκια σκουπιδιών, τα περισσότερα  βρίσκονται πεσμένα κάτω και σπασμένα…Ειλικρινά ντρέπομαι ως δημότης αυτής της πόλης για την εικόνα της. Ως αντιδήμαρχος, θεωρώ πως δεν είναι εφικτό με την οικονομική κρίση να γίνει η αποκατάσταση των ζημιών. Δεν ξέρω τι να υποθέσω…Γίνονται και σε άλλες πόλεις τέτοιες καταστροφές; Απελπιστήκαμε πάλι με όσο αντικρίσαμε σήμερα και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να τα μαζέψουμε, να τα πάμε στα συνεργεία και να καθαρίσουμε το χώρο», δήλωσε ο κ. Χατζόπουλος, για να συμπληρώσει πως για τα συμβάντα είναι ενημερωμένη και η Αστυνομική Διεύθυνση Πτολεμαΐδας και όπως διαπίστωσε ο ίδιος προσωπικά γίνονται συχνά περιπολίες από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, όμως δεν είναι δυνατόν, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, ο χώρος να ελέγχεται επί 24ώρου βάσεως καθημερινά και φυσικά ούτε καν ως σκέψη μπορεί να περνάει από το μυαλό κάποιου η ανάθεση φύλαξης του χώρου σε ιδιωτική εταιρεία, αφού δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα.
«Πρέπει εμείς οι ίδιοι οι πολίτες να φροντίσουμε και να προστατεύσουμε ότι μας έχει απομείνει, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για μας και για τον τόπο μας. Ως Δημοτική Αρχή, προσπαθούμε με τις όποιες δυνάμεις διαθέτουμε να συντηρήσουμε τα υπάρχοντά μας και μάλιστα αυτό το διάστημα προχωρά με σε προμήθεια δέντρων, με σκοπό να φυτευτούν πολλά και στο συγκεκριμένο πάρκο. Όμως με λύπη μου διαπιστώνω ότι πολλά από αυτά που ήταν εδώ έχουν καταστραφεί, έχουν σπάσει, έχουν ξεριζωθεί, άλλα έχουν εξαφανιστεί και άλλα τα μαζέψαμε. Αναρωτιόμαστε αν αξίζει τον κόπο να ξαναρίξουμε χρήματα εδώ μέσα είτε για δέντρα, είτε για πράσινο, είτε για παγκάκια και οτιδήποτε άλλο…», δήλωσε με φανερή πίκρα ο κ. Χατζόπουλος.
ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΡΑΜΜΗ»