Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05-10-2011


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣΣυνεδρίασε σήμερα Τετάρτη το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας με 26 θέματα ημερησίας διάταξης. Ήταν η πρώτη συνεδρίαση υπό την προεδρία του Γεώργιου Καμπούρη και όλα κύλησαν ομαλά.
Πριν την έναρξη της συνεδρίασης είχαμε ένα σύντομο χαιρετισμό του νέου προέδρου και στην συνέχεια η δήμαρχος πραγματοποίησε μια σύντομη ενημέρωση για κάποια τρέχοντα θέματα που απασχολούν το δήμο.
Πιο συγκεκριμένα η κ. Βρυζίδου είπε «αυτή τη περίοδο πραγματοποιούνται πολλές αλλαγές στην λειτουργία των δήμων και όχι μόνο.
Στην πόλη μας τα κυρίαρχα θέματα είναι αυτά που έχουν να κάνουν με το Μποδοσάκειο αλλά και με τη λειτουργία του ΤΕΙ Μαιευτικής στην πόλη μας.
Για το πρώτο έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας που ήταν εμπεριστατωμένες και δίκαιες και έχουμε κάνει πολλές επαφές και ενέργειες για αυτό το ζήτημα. Επικοινώνησα με το αρμόδιο υπουργείο και τον υπουργό και ζήτησα νέο διάλογο προβάλλοντας τα επιχειρήματα μας. Δεν μπορούμε μεμονωμένα να κάνουμε τίποτα αλλά μόνο με γενικότερο σχεδιασμό. Το θέμα θα το θέσω και στη συνεδρίαση της ΠΕΔ και ήδη ετοιμάζουμε τις εισηγήσεις μαζί με τα άλλα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Ελπίδα είναι το επόμενο δίμηνο να έχουμε ουσιαστικό διάλογο πάνω σε αυτό το θέμα. Θέλω να υπάρχει εμπιστοσύνη ότι κάνουμε το καλύτερο και απλά κάποια πράγματα πρέπει να δομηθούν σε στέρεες βάσεις για να έχουν νόημα. Έτσι θα καταθέσω στην ΠΕΔ τις αποφάσεις που έχουμε πάρει στο δημοτικό συμβούλιο και θα καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις και ενέργειες.
Θα προτείνω το Μποδοσάκειο στο καινούριο σχεδιασμό που επιχειρεί το υπουργείο να γίνει το κέντρο της υγείας στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.
Για το θέμα του ΤΕΙ θα επιδιώξουμε πάση θυσία την παραμονή του τμήματος στην πόλη μας και θα το στηρίξουμε.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Στη συνέχεια η δήμαρχος διάβασε μια επιστολή του εμπορικού συλλόγου ο οποίος ζήτησε λόγω της πανελλήνιας κινητοποίησης των εμπόρων την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου , όπου τα μαγαζιά θα είναι κλειστά αν γίνεται να μετατεθεί η λαϊκή. Η απόφαση είναι ότι  μάλλον θα μετατεθεί την Τρίτη.

Στη συνέχεια περάσαμε στις ερωτήσεις. ο κ. Τογρίδης ρώτησε για κάποιες αποφάσεις που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και τις οποίες δεν θυμόταν αν συζητήθηκαν ή όχι. Η απάντηση ήρθε τόσο από την κ. Ανδρονικίδου όσο και από το κ. Παναγιωτίδη ότι είχαν συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης.
Ακολούθως ο κ. Καϊδης ρώτησε αν για το κλείσιμο του σχολείου της Μαυροπηγής συνήλθε η επιτροπή παιδείας τους Δήμου.
Η δήμαρχος τόνισε ότι επειδή υπήρχαν 2 εκθέσεις για το σχολείο η μία εκ των οποίων το έκριναν ακατάλληλο ζήτησα από το Τ.Σ. και την λαϊκή συνέλευση τις θα κάνουν και το θέμα αυτό προέκυψε 2 μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και έπρεπε να παρθεί άμεσα μια απόφαση. Ο κ. Καΐδης τόνισε πως αν δεν συνεδριάζει η σχολική επιτροπή για θέματα που προκύπτουν ίσως δημιουργηθεί δεδικασμένο και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Γιάννης Ασπράγκαθος δήλωσε πως την απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου πήρε ο διευθυντής εκπαίδευσης.
Ερωτήσεις στη συνέχεια έθεσε ο κ. Φραγκουλίδης σχετικά με το νεοκλασικό στο χώρο του πρώην αγροκηπίου, τους υπόγειους κάδους, το κτίριο της νομαρχίας στην είσοδο της πόλης, , την ΑΕΒΑΛ και τέλος με τα λύματα της Άρδασσας.
Η κ. Βρυζίδου απάντησε σε όλα λέγοντας ότι υπάρχει σκέψη να δοθεί το νεοκλασικό που είναι ένα στολίδι σε κάποιο σύλλογο έτσι ώστε να το συντηρεί κιόλας και θα έρθει σύντομα σε συζήτηση στο σώμα, για τους υπόγειους κάδους ότι θα γίνει συζήτηση για εκμετάλλευση τους, για το κτίριο της Νομαρχίας ότι ο δήμος θέλει να το πάρει στη δικαιοδοσία του αλλά χρειάζεται να πάρει άδεια για να γίνει και ηλεκτροδότηση του.
Για το θέμα της ΑΕΒΑΛ τόνισε ότι θα έρθει σαν κύριο θέμα στο συμβούλιο και τέλος για τα λήμματα της Άρδασσας δήλωσε ότι θα γίνει επέκταση του αγωγού για να λυθεί το πρόβλημα αφού το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και έχει ενταχθεί στο συνολικό σχεδιασμό της περιοχής για το βιολογικό καθαρισμό.
Ο κ. Κωτσίδης έκανε ερώτηση για το σύστημα εγγραφής των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και πήρε την απάντηση πως γίνεται κανονικά ενώ για στην ερώτηση για τους υπόγειους κάδους η δήμαρχος δήλωσε και πάλι ότι ενδιαφέρουν τον δήμο αφού θα εξοικονομηθεί χώρος και ότι το όλο θέμα θα συνδυαστεί με το συνολικό θέμα της καθαριότητας.
Τέλος η κ. Απαζίδου τόνισε αν μπορεί ο δήμος να καλύψει τα έξοδα του ΤΕΙ Μαιευτικής και η δήμαρχος απάντησε πως θα ζητηθεί από το υπουργείο να το στηρίξει και αν δεν γίνει αυτό θα το στηρίξει ο δήμος γιατί το θέλει οπωσδήποτε ο δήμος στην πόλη.
Ακολούθως το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος που τόνισε πως δεν είναι ικανοποιημένος ο δήμος από εργαζόμενους στην καθαριότητα αν και ο δήμος προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να είναι εντάξει απέναντι τους και ότι αυτοί πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο. Ακόμα είπε ότι μελετάται η αξιοποίηση των υπόγειων κάδων και ότι είναι απαράδεκτο όλοι να θέλουν τους κάδους απορριμμάτων στο σπίτι του γείτονα.
Τέλος τόνισε ότι μελετούνται αλλαγές στην καθαριότητα και ίσως δοθεί σε εργολάβους η καθαριότητα ορισμένων κομματιών της πόλης.

Τέλος σε εκτός ημερησίας θέμα δόθηκε η εξουσιοδότηση στην δήμαρχο να μιλήσει με την διοίκηση της ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ που ζήτησε τη χρήση του κολυμβητηρίου ως έδρα. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν να εξασφαλιστούν όλα τα εχέγγυα για σωστή χρήση και προστασία του κολυμβητηρίου.

ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG