Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

20 ΧΡΟΝΙΑ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Θεατρική Συντροφιά Πτολεμαΐδας φέτος ολοκληρώνει έναν κύκλο 20 γόνιμων και δημιουργικών ετών. Θα τιμήσουμε αυτή την επέτειο ανεβάζοντας την κωμωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ  "ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ" και θέλουμε να γιορτάσουμε μαζί σας.
 Γι' αυτό σας καλούμε στην πρεμιέρα της παράστασης την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 στις 9 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.
Η παρουσία σας θα είναι για μας μεγάλη τιμή.
(Θα ακολουθήσουν κι άλλες 7 παραστάσεις : Σάββατο 26 Νοεμβρίου 6 μ.μ. & 9 μ.μ Κυριακή 27 Νοεμβρίου 9.μ.μ - Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 9 μ.μ Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 6 μ.μ & 9μ.μ και Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 9 μ.μ)

Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ν. ΜΠΑΜΠΙΛΑΣ


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


Μιλά στο Video
Κώστας Μπαμπίλας
Σκηνοθέτης Θεατρικής Συντροφιάς Πτολεμαΐδας

Με τη συμπλήρωση των είκοσι (20) χρόνων από τη δημιουργία της, η Θεατρική Συντροφιά Πτολεμαΐδας γιορτάζει μια σπουδαία επέτειο και σας καλεί κοντά της, όλους εσάς που χρόνια τώρα είστε συνοδοιπόροι και φίλοι του σχήματος.
Αυτή η σημαντική επέτειος τιμάται με τον καλύτερο τρόπο αφού επιλογή της Θεατρικής Συντροφιάς ήταν ο μεγαλύτερος συγγραφέας της προηγούμενης χιλιετίας ο σπουδαίος Άγγλος ποιητής Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Ο Σαίξπηρ έχει γράψει μερικά από τα σημαντικότερα δράματα της παγκόσμιας δραματουργίας, έγραψε όμως και σπουδαίες κωμωδίες.
Μία από αυτές, ίσως η πιο διασκεδαστική, είναι η ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ. Στην ουσία η ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ είναι ένα παιχνίδι του συγγραφέα, μια απολαυστική στιγμή του, ένα πανηγύρι για ηθοποιούς και θεατές. Η ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΝΥΧΤΑ είναι η τελευταία νύχτα του Δωδεκαημέρου κι αυτή τη νύχτα συμβαίνουν θαύματα! Μεταμορφώσεις, ερωτικά παιχνίδια, κρασοκατανύξεις, απάτες και αυταπάτες, μάσκες κυριολεκτικές και μεταφορικές, κιθάρες και τραγούδια! Και κυρίως, πολύ πολύ χιούμορ! Οι θεατές του έργου θα απολαύσουν τον ποιητικό λόγο του Σαίξπηρ, το σημαντικότερο όμως, θα γελάσουν με την ψυχή τους με αυτή την ευρηματική κωμωδία!
Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Κωνσταντίνου Μπαμπίλα που έγραψε την εισαγωγή και διαμόρφωσε το κείμενο, η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, τα σκηνικά και τα κοστούμια δημιούργησε η Βενετία Νάση, ενώ τη μουσική έγραψε ο Σωφρόνης Ευθυμιάδης, ο οποίος κρατάει και το ρόλο του Φέστε, του τρελού του έργου, ρόλο που αγαπούσε πολύ κι ο ίδιος ο Σαίξπηρ! Εξάλλου, στην παράσταση υπάρχει ζωντανή μουσική με κιθάρες και τραγούδια!
Παίζουν οι ηθοποιοί της Θεατρικής Συντροφιάς: Αλέξανδρος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Ανδρεόπουλος, Γιάννης Κεσκιλίδης, Κωνσταντίνα Μυλωνά, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κώστας Κυδώνας, Αντωνία Σπηλιοπούλου, Σάκης Καραστογιάννης, Σωφρόνης Ευθυμιάδης, Δέσποινα Σαχπατζίδου, Γιώργος Μπέικος, Στράτος Ιορδανίδης και Γιάννης Κοκάνης.
Την αφίσα επιμελήθηκε ο Χρήστος Κεβρεκίδης και το πρόγραμμα οι Λένα Τζιούφα και Αλίκη Θεοδωρίδου. Στην τεχνική υποστήριξη ο Κώστας Σακαρίδης, Αχιλλέας Ρούσης, Αγαθή Παππά και Δανάη Γαρουφαλίδου.
Η πρεμιέρα του έργου είναι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Εορδαίας, στις 9 το βράδυ. θα ακολουθήσουν άλλες 7 παραστάσεις στον ίδιο χώρο, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου,  2  παραστάσεις 6 μ.μ. και 9 μ.μ. , την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011, 9 μ.μ. και το επόμενο τριήμερο, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, 9 μ.μ. , Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 9 μ.μ. και Κυριακή   2  παραστάσεις, 6μ.μ. και 9 μ.μ.
Με μειωμένη τιμή εισιτηρίου και πολλή διάθεση, η Θεατρική Συντροφιά καλεί το θεατρόφιλο κοινό να τιμήσει και πάλι τον κόπο της. Στις δύσκολες στιγμές πολλαπλής κρίσης που ζούμε όλοι, το θέατρο έρχεται να υψώσει τη φωνή του για να μας υπενθυμίσει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε…
ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG