Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΗ 22η ΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ




Με τις αποσκευές τους γεμάτες εμπειρία επέστρεψαν από το Άμπου Ντάμπι οι μαθητές και οι καθηγητές της ομάδα ρομποτικής Πτολεμαϊδας, οι οποίοι αγωνίστηκαν στην 8η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η ομάδα μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει ένα μετάλλιο αλλά πλασαρίστηκε στην 22η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανάμεσα σε 58 ομάδες από όλο τον κόσμο.
«Η ομάδα μας την πρώτη μέρα δεν κατάφερε να προκριθεί στους 16 παρότι είχαμε στον πρώτο γύρο την 22η θέση αλλά κάναμε ότι μπορούσαμε.
 Στην κατηγορία μας φιγουράρουν πρώτοι οι Ιάπωνες, ακολουθεί η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη και η Ταϊβαν» δήλωσε ο εκπαιδευτικός πληροφορικής του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαϊδας και μέλος της ομάδας Χαράλαμπος Ζαραφίδης.
 Την 8η Ολυμπιάδα Ρομποτικής διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η φιλοξενία και η αρτιότητα της διοργάνωσης ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικές. Ήταν η Τρίτη φορά που η ομάδα της Πτολεμαϊδας συμμετείχε σε Ολυμπιάδα, μετά τις διοργανώσεις σε Κορέα και Φιλιππίνες.
«Η διαδικασία του να συναρμολογήσεις ένα ρομπότ με Lego σε λίγα λεπτά είναι αρκετά επίπονη και κοπιώδης για τα παιδιά, τα οποία θα πρέπει να έχουν βαθειά γνώση συναρμολόγησης και στοιχεία προγραμματισμού. Ο προγραμματισμός γίνεται με γραφικό περιβάλλον, κάτι που βοηθάει τα παιδιά μικρών ηλικιών να προγραμματίσουν την κατασκευή αλλά όπως και να χει χρειάζεται να αναπτύσσουν ειδικές δεξιότητες» δήλωσε ο Νίκος Φουστέρης καθηγητής πληροφορικής του 5ου Γυμνασίου Πτολεμαϊδας και μέλος της ομάδας ρομποτικής.
Στο πλαίσιο της ολυμπιάδας εκπαιδευτικής ρομποτικής, η ομάδα της Πτολεμαϊδας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη δουλειά, σε θεωρητικό και τεχνικό κομμάτι, ομάδων από όλο τον κόσμο. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε συνέδριο ρομποτικής και ένα φεστιβάλ τεχνολογιών.
ΠΗΓΗ WWW.PTOLEMAIDA.TV