Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ



Για θέματα πολιτικής προστασίας ενημέρωσε τους μαθητές του Γυμνασίου Ανατολικού η δημοτική αστυνομία Εορδαίας
Στα πλαίσια της ενημέρωσης του Δήμου Εορδαίας σε θέματα πολιτικής προστασίας, με τη συνεργασία της δημοτικής αστυνομίας, ξεκίνησε μία προσπάθεια ενημέρωσης των μαθητών των σχολείων της περιοχής σε θέματα, που αφορούν την αυτοπροστασία τους από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές.
«Η πολιτική προστασία αποβλέπει στην προφύλαξη της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών από φυσικές καταστροφές όπως σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.α.», επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Εορδαίας είναι πανέτοιμος ν’ αντιμετωπίσει κάθε δύσκολη περίπτωση, που θα προκύψει.
Η εφαρμογή του προγράμματος ξεκίνησε από την ενημέρωση των μαθητών του Γυμνασίου του Ανατολικού και θα συνεχιστεί σε όλα τ’ άλλα σχολεία της Εορδαίας, ώστε τα παιδιά από την μικρή ακόμα ηλικία να γνωρίζουν τα μέτρα ασφάλειας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, διευκρίνισε ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καραϊσκος χαιρετίζοντας την εκδήλωση.
Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Χαρίλαος Πράπας υποδέχθηκε τους δύο εισηγητές δημοτικούς αστυνόμους Δημήτρη Κοπατσάρη και Ελευθερία Τσακίρογλου, οι οποίοι χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικά μέσα μετέδωσαν στα παιδιά τις βασικές γνώσεις που θα πρέπει να έχουν ώστε να ενεργούν σωστά και με ασφάλεια σε φαινόμενα σεισμού, πλημμύρας, πυρκαγιάς και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται.
Οι ομιλητές συνέστησαν στους μαθητές ηρεμία και υπομονή, καθώς ο πανικός δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, προτρέποντάς τους να καλούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης τον ενιαίο ευρωπαϊκό αριθμό ‘’112’’.
Ειδική αναφορά έγινε και στο γενικό σχέδιο πολιτικής προστασίας ‘’ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ’’ βάσει του οποίου γίνεται ο συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών (Δήμος –Π.Υ.- Περιφέρεια κ.α.) για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων.
Με σαφήνεια και παραστατικότητα οι δύο δημοτικοί αστυνόμοι παρουσίασαν τα θέματα τους, διατηρώντας το ενδιαφέρον των μαθητών αμείωτο, ενώ στη συνέχεια απάντησαν στα ερωτήματα του τέθηκαν.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ 
ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR