Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ  
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

"Είναι χαρακτηριστική η αυτοθυσία, η οργάνωση και η στήριξη που έδωσαν στους ανθρώπους
οι Τρείς Ιεράρχες,
για να μπορέσουν να ξεπεράσουν δύσκολες καταστάσεις, για να μπορέσουν να στηρίξουν τους ανθρώπους, έτσι ώστε να μπορέσουν να πορευτούν.
Σήμερα, δεν ξέρω κατά πόσο είναι ορατό, αλλά διαβαίνουμε μια δύσκολη διαδρομή και χρειαζόμαστε ιδιαίτερα την εκπαίδευση ,τους δασκάλους οι οποίοι θα σταθούν δίπλα στα παιδιά μας, που δεν μπορούμε, ίσως σε όλους τους τομείς, εμείς να τα βοηθήσουμε και να τα ικανοποιήσουμε. Την ψυχή τους όμως θα την γεμίσουν οι δάσκαλοι με τα γράμματα και με τη σωστή συμπεριφορά και δίπλα όταν θα νιώθουμε κλονισμένοι ο χριστιανισμός, οι εκπρόσωποι της εκκλησίας θα δώσουν και αυτοί την δική τους ελπίδα, το δικό τους στήριγμα, για να μπορέσουμε να πορευτούμε.
Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα των Τριών Ιεραρχών, βασιζόμαστε πάνω στην εκκλησία και στην παιδεία. Δεν είναι τυχαίο που διαχρονικά ακόμη και στα ιστορικά χρόνια, στα μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν, αλλά και στα πιο πρόσφατα, το μεγάλο ρόλο έπαιξε η εκκλησία και η παιδεία.
Εμείς από την πλευρά μας σαν Δημοτική Αρχή, κάθε τομέας, κάθε υπηρεσία κάνει την δική του προσπάθεια. Θέλω όμως από αυτό εδώ το βήμα να ευχαριστήσω όλους εσάς, που σήμερα έχετε παίξει και παίζετε αυτό το καθοριστικό ρόλο. Που βοηθάτε τα παιδιά μας, που βοηθάτε όλους εμάς, για να μπορέσουμε να πορευτούμε και να ξεπεράσουμε τα δύσκολα και κυρίως που βοηθάτε στο να διαδοθεί η αλληλεγγύη, η στήριξη του ενός στον άλλο, η κοινωνική συνοχή, είναι αυτά που χρειαζόμαστε
και όταν είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί, είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν θα είναι δύσκολο.
Θα τα ξεπεράσουμε όπως έγινε ιστορικά τόσα χρόνια και πάλι η Ελλάδα μας
και πάλι ο τόπος μας θα μπορεί να πορευτεί με το κεφάλι ψηλά.
Σας ευχαριστώ για όσα κάνετε και συνεχίζουμε βέβαια την πορεία μας  "


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ 

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG