Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΣΑΜΑΡEΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Φέτος ο Σύλλογός μας έκλεισε 13 χρόνια με την προσφορά των καθημερινών δωρεάν συσσιτίων προς κάθε συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, στην πόλη και στα γύρω χωριά. Αλλά ακόμη και τις περιόδους Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς όπως και του Πάσχα και καλοκαιριού μοιράζονται δέματα με φαγητά και τρόφιμα σε περισσότερους αδελφούς.
Πρέπει να ομολογήσουμε ότι η φετινή συμπαράσταση στο Σύλλογο και προσφορά του κόσμου, εκτός του ότι ήταν πρωτοφανής ήταν και συγκινητική. Το μέγεθός της θα μπορεί ο καθένας να διαπιστώσει από τα παρακάτω είδη που μοιράσθηκαν με τα δέματα.
1)    800 μερίδες φαγητού, σαλάτας , πίττας και γλυκού
2)    700 κιλά γάλα νωπό αγελάδος.
3)    500 κιλά πατάτες
4)    500 κιλά μήλα
5)    150 κιλά τυρί φέτα
6)    150 κιλά κασέρι
7)    500 κονσέρβες κρέατος
8)    250 τεμάχια φυτίνη
9)    400 τεμάχια βιτάμ
10)   300 κιλά λάδι
11)   400 τεμάχια σαλάμια - πάριζα
12)   300 κιλά ρύζι
13)   600 κιλά μακαρόνια
14)   300 μεγάλα μπουκάλια χυμοί
15)   250 κουτιά κομπόστες
16)   300 βασιλόπιτες
17)   300 ψωμιά
18)   300 κιλά ζάχαρι
19)   Και για τα παιδιά
Α)    70 μερέντες
Β)     35 κιλά μέλι
Γ)     70 συσκευασίες μπισκότα
Δ)     70 κονφλέξ
Ε)     70 κρουασάν
Ζ)     100 σακούλες γαριδάκια
Η)     30 συσκευασίες δώρων
Θ)     50 κιλά μελομακάρονα
Ι)      50 κιλά κουραμπιέδες
Κ)     100 μπουκάλια χυμοί πορτοκαλάδας
Όλα αυτά με τα οποία η δική σας αγάπη «γέμισε» τα χέρια του Θεού, έφθασαν αυτή την περίοδο στον κάθε αδελφό που τα είχε ανάγκη, γεμίζοντας την ψυχή του με ελπίδα ότι κάποιοι τον σκέπτονται αλλά και ευγνωμοσύνη και πίστη στο Θεό που φροντίζει να χαρίζει την ευλογία Του προς όλους.
Ο Σύλλογος για μια ακόμη φορά ευχαριστεί όλα αυτό το πλήθος των συνεργατών δωρητών, που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια αυτής της ευλογημένης πόλης που μέσω του «ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ» δίνει από το υστέρημά του προκειμένου να δείξει τα φιλάνθρωπα αισθήματά του προς τον πάσχοντα αδελφό, τηρώντας τις Θείες εντολές για αγάπη έστω και με θυσία, έμπρακτα.
Ομολογούμε ότι μας συγκινεί ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη που δείχνει η πόλη μας και οι δωρητές ακόμη και εκτός πόλεως για την σωστή διαχείριση αλλά και την βεβαιότητα ότι πιάνουν τόπο όλες οι δωρεές επιβεβαιώνοντας την ρήση του Ευαγγελίου ότι πίστις άνευ έργων αγάπης είναι κενή.
Ευχαριστούμε ακόμη όλους τους νέους όχι μόνον της προσφοράς αλλά και της συμμετοχής τους στην συλλογή, στην συσκευασία αλλά και διανομή των δεμάτων αλλά και των φαγητών. Ακόμη στον Πρόεδρο του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» και όλων των μελών που παρόλο ότι βρίσκονταν σε ημέρα αργίας λειτούργησαν ως «εθελόντριες αγάπης».
Στην φετεινή προσφορά της αγάπης συνέβαλαν οι κάτωθι δωρητές, φορείς και πρόσωπα:
Διευθυντής του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας κύριος Παπαβραμίδης, Διεθύντρια ΛΚΔΜ κυρία Κουρίδου, Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας κύριος Δακής, Δήμος Πτολεμαϊδας κυρία Βρυζίδου, 2 σωματεία εργαζομένων Νοτίου Πεδίου ΔΕΗ, η Εταιρεία ΑΡΛΑ Διανομές τροφίμων, η κυρία Ιωάννα Αδρία Εράτυρα, τον Συναιτερισμό Μηλοπαραγωγών Πύργων για 100 τελάρα Μήλα, τον Συναιτερισμό Παναγίτσας και την κυρία Αναστασία Ακριτίδου για Μήλα και πατάτες, τον Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Μπήγκα για λάχανα και πατάτες, το Σούπερ Μάρκετ «ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» της κ. Παπαδοπούλου Σωτηρίας Άρνισα Εδέσσης, το Σούπερ Μάρκετ Μπαλτατζίδη, τους τακτικούς συνεργάτες δωρητές ψωμιού Αφούς Μαλακάκη, Φάνη Χριστίδη, Γιαννακό, Τριανταφυλλίδη, Κεβρεκίδη, τον Γιώργο Σιδηρόπουλο Ζαχαροπλαστείο, τον Τάκη Χονδροματίδη Τουριστικό Γραφείο, και το Ξενοδοχείο «ΙΩΑΝΝΟΥ».
Τέλος ευχαριστούμε θερμά τους παρακάτω καταθέτες διαφόρων χρηματικών ποσών:
Λιάσκο Νικόλαο, Μήγκο Πασχάλη, Παντελίδου Αικατερίνη, πατέρα Ανάργυρο Αφθονίδη, Σταύρο Κιοσέογλου, Βίττη Στέλιο, Κοτσακόλιο Αθανάσιο, Φωτειάδη Χρήστο, Καρατάτη Νικόλαο, Κεφαλίδου Κυριακή, Τσεπραηλίδη Κων/νο, Ελευθεριάδη Αθανάσιο, Χριστοφορίδου Θεοδώρα, Παπανικολάου Ιωάννη, ΚαράγιαΣωτήριο, Λούσιου Σουλτάνα, Βιομηχανία Λεβήτων «ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ», Τσιότσια Αικατερίνη, Παπαδόπουλο Ιωάννη, Ξυδά Ιάκωβο, Παπαδόπουλο Θεόδωρο, Καρανάτσιο Γεώργιο, Ελευθεριάδη Αναστάσιο και άλλους.
Και φέτος στις κρύες και παγωμένες μέρες των Χριστουγέννων τον  «Νεογεννημένο Χριστούλη» τον ζέσταναν όλες αυτές οι προσφορές της αγάπης σας. Να είστε βέβαιοι για την ευλογία Του  το 2012.
  
           
Με αδελφική αγάπη
Το ΔΣ

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ     Ιανουάριος 2012
ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΦΙΛΑΝΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
"ΚΑΛΟΣ  ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ"
Μη κερ/κό Σωματείο πιστοποιημένο
Σοφούλη 1
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Τηλ-Fax: 24630-22550