Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

«Πληρώσαμε 4.500.000 ευρώ, το 95% ήταν στην τοπική αγορά» - «Πλανόδιο εμπόριο: δεν είμαστε εμείς που χωροθετούμε - σύντομα και αυτό το πρόβλημα θα περιοριστεί πάρα πολύ, έτσι ώστε να μην έχετε και άλλα εμπόδια στο ήδη δύσκολο κλίμα στο οποίο λειτουργείτε»: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ.




ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ:

«Υπάρχει πτώση στην εξέλιξη και στη πρόοδο της περιοχής, στην κίνηση, στην οικονομία, στη στήριξη των επιχειρηματιών, των επαγγελματιών και των εμπόρων. 
Έτσι λοιπόν αντιδράσαμε και μέσω της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) και το αναφέραμε και στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας). Ο αγώνας μας γίνεται με συγκεκριμένη διαδικασία.
Όμως για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται φωνή και συμπαράσταση και αυτό έκανε μέχρι σήμερα ο εμπορικός σύλλογος.
Έχουμε καταφέρει κάποια πράγματα  και πρέπει να ξέρετε ότι δύναμη μας είναι η φωνή και η συμπαράσταση όλων σας.
Όσον αφορά τον εμπορικό σύλλογο, δεν μου αρέσει να λέμε μόνο ότι είναι η «ραχοκοκαλιά», ότι στηριζόμαστε στον εμπορικό σύλλογο και τους επαγγελματίες και επί της ουσίας να μην κάνουμε τίποτα.
Η δημοτική αρχή στη χρονιά που πέρασε επέλεξε να στηρίξει τον εμπορικό κόσμο ως εξής :
Παρέλαβε κάποια τιμολόγια και κάποιες δραστηριότητες οι οποίες έγιναν στις προηγούμενες χρόνιες και θεώρησε ότι σήμερα που διέρχεται κρίση ο επαγγελματικός κόσμος, είναι μια στήριξη το να εξοφληθεί το μεγάλο ποσοστό των οφειλών, που κάποτε δεν ενοχλούσε τόσο πολύ, γιατί υπήρχε κινητικότητα και μπορούσε να περιμένει και λίγο περισσότερο χρόνο.
Πληρώσαμε συνολικά 4.500.000,00 ευρώ σε τιμολόγια, τα οποία το 95%  ήταν στην τοπική αγορά, από προμηθευτές βέβαια που είχαν επιλεγεί από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Νομίζω όμως ότι, και το λέω εδώ στο δικό σας σύλλογο γιατί σας αφορά και ούτε βγήκαμε να το διατυμπανίσουμε, αυτό δείχνει την ευθύνη μας και την συμπαράσταση μας στον κλάδο και στον χώρο. Όσοι επαγγελματίες συνεργάστηκαν το έχουν κατανοήσει, νομίζω το αναγνωρίζουν. Και βέβαια πάλι συντονισμένα και οργανωμένα θα είστε στη προτεραιότητά μας. Για εμάς τα μαγαζιά πρέπει να είναι ανοιχτά, να υπάρχουν θέσεις εργασίας, να έχουμε εμπόριο να έχουμε κίνηση. Να είστε βέβαιοι ότι αγωνιούμε το ίδιο με εσάς. Να είστε βέβαιοι ότι προσπαθούμε. Να σας ευχαριστήσουμε για την συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη και ακούμε οτιδήποτε έχετε να μας παρατηρήσετε, όπως το πλανόδιο εμπόριο και πολύ σωστά ο πρόεδρος μας το έχει επισημάνει.
Έχουμε κάνει τις διαδικασίες τις οποίες απαιτούνται, έχουμε μια δυσλειτουργία με το νόμο, που δεν είμαστε εμείς που χωροθετούμε. Τελικά εμείς κάνουμε την καθαριότητα και την αστυνόμευση και μάλλον εκεί θα σας διευκολύνουμε με την δημοτική αστυνομία και το να μπορούμε να ανακαλύπτουμε ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι έρχονται μέσα στο χώρο ή επεκτείνονται στη λαϊκή και να είστε σίγουροι ότι σύντομα και αυτό το πρόβλημα θα περιοριστεί πάρα πολύ, έτσι ώστε να μην έχετε και άλλα εμπόδια στο ήδη δύσκολο κλίμα στο οποίο λειτουργείτε.
Να είστε καλά και σας ευχαριστώ».


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG