Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ: ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


  ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


Εκστρατεία συλλογής ειδών ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων, ώστε να βοηθηθούν οι συνάνθρωποί μας που κρυώνουν, ξεκίνησαν από σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, οι Μητροπόλεις της Ελλάδος, ο ΣΚΑΪ και οι συνεργαζόμενοι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Στην Πτολεμαΐδα την πρωτοβουλία αυτή έχει αναλάβει το Ελεύθερο Ραδιόφωνο Πτολεμαΐδας.
Η εκστρατεία γίνεται παράλληλα με την συγκέντρωση τροφίμων.
Η εκστρατεία ξεκίνησε από το βόρειο τόξο της χώρας που λόγω της κακοκαιρίας, μαστίζεται σκληρότερα και θα συνεχισθεί στην υπόλοιπη Ελλάδα τις επόμενες εβδομάδες.
Πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε; Εθελοντές μπορούν να προσφέρουν: κλινοσκεπάσματα ( κουβέρτες, παπλώματα, sleeping bags) καθώς και ρουχισμό, (παλτών, μπουφάν, ζεστά ρούχα για ενήλικες και παιδιά, καροτσάκια κλπ.)
Τα είδη που θα προσφέρουμε πρέπει να είναι καθαρά, σιδερωμένα, μέσα σε σακούλες, έτοιμα για χρήση, έτσι όπως αξίζει να δοθούν στους συνανθρώπους μας.
Την Κυριακή λοιπόν στην Πτολεμαΐδα η συγκέντρωση έγινε  στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης.
Ο εφημέριος του Ναού πάτερ Θεόφιλος Φραγκουλίδης δήλωσε για την ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή τη προσπάθεια «με τη χάρη του Θεού θα ήθελα να πω ότι ο κόσμος δεν περίμενε το σημερινό κάλεσμα αλλά εδώ και αρκετά χρόνια έχει ανταποκριθεί στο κάλεσα της εκκλησίας, έχει ευαισθητοποιηθεί και όλο το χρόνο φέρνει δέματα με ξηρά τροφή, ρούχα, παπούτσια εδώ στο ναό. Έχουμε περάσει στο κόσμο ένα μήνυμα πως ότι δεν το φοράτε μη το πετάτε και φέρτε το εδώ. Έχουμε μεγάλη ανταπόκριση όχι μόνο από τους ενορίτες μας αλλά και από άλλες ενορίες και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο. Όλα τα φιλόπτωχα εργάζονται για αυτό το σκοπό με τη χάρη του θεού, τις ευχές του αρχιεπισκόπου πατρός Θεοκλήτου ο οποίος όταν έχουνε ιερατικά συμβούλια συνεχώς τονίζει σε μας τους ιερείς ότι πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη βαρύτητα στο φιλανθρωπικό έργο, αφού με τη χάρη του Θεού οι ναοί είναι τελειωμένοι. Έτσι δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στο φιλανθρωπικό έργο και θέλω να πω εδώ ότι ως ιερέας της Αγίας Σκέπης ότι συγκεντρώνουμε πάνω από 1000 δέματα το χρόνο. Επίσης πάνω συγκεντρώνουμε και λάδι και έχουμε δώσει σαν ναός πάνω από 1000 κιλά λάδι.
Όλα τα φιλόπτωχα ταμεία της Ελλάδας εργάζονται πυρετωδώς για να ανακουφίσουμε όσους μπορούμε. Δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα αλλά πιστεύω ότι κάτι κάνουμε και εμείς. Οι δύσκολες μέρες σίγουρα ευαισθητοποιούν περισσότερο τον κόσμο αφού φέτος τα Χριστούγεννα συγκεντρώσαμε πάνω από 200 δέματα ενώ συγκεντρώναμε 80. Αυτό τα λέει όλα. Όλο και περισσότεροι αδερφοί μας έρχονται και ζητάνε την συμπαράσταση της εκκλησίας και έτσι εκ βάθους καρδίας θέλω να ευχαριστήσω όλη τη πόλη για την προσφορά τους που σίγουρα μας εκπλήσσει. Και θέλω να πω  κάτι που σίγουρα θα συγκινήσει αφού συνεχώς τα αρνητικά προβάλουμε. Πιο συγκεκριμένα πριν λίγες μέρες ήρθε ένας μαθητής 1ης Λυκείου και μου έφερε 500 ευρώ. Του είπα «παιδί μου διστάζω να τα πάρω», και μου απάντησε ότι τα μαζεύει εδώ και 3 χρόνια από τις οικονομίες του και ότι τα καταθέτει υπέρ των πτωχών. Όταν ένα παιδί 16 ετών έχει τέτοιες ευαισθησίες, αυτό είναι τελικά το πιο θετικό μήνυμα που μπορούμε να δώσουμε».
Παρών στην διαδικασία αυτή ήταν και η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου που είπε «σε ένδειξη συμπαράστασης σε όλους τους πολίτες της περιοχής μας γίνεται αυτή η οργάνωση συγκέντρωσης ρούχων για όσους ανθρώπους τα έχουν ανάγκη. Βέβαια υπάρχει παράδοση σε τέτοιες ενέργειες τόσο στην Ενορία της Αγίας Σκέπης, όσο και σε όλη την Πτολεμαΐδα και οι πολίτες όπου μπορούν βοηθούν γιατί σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζεται η κοινωνική συνοχή, συμπαράσταση και συνεργασία για να μπορούμε με αξιοπρέπεια όλοι οι πολίτες να ζήσουμε και να πορευτούμε αυτή τη δύσκολη περίοδο»