Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ




Τελικά η μείωση των κλινών του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου ήταν ένα λανθασμένο και άδικο αποτέλεσμα, μιας οριζόντιας πρακτικής που ακολουθείται χωρίς πρόγραμμα και σχεδιασμό.
Το οργανόγραμμα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, που προβλέπει τους 59 γιατρούς, προέκυψε και παρέμεινε όλα τα χρόνια συρρικνωμένο, μετά από μια μακροχρόνια αδιαφορία όσων πρωταγωνίστησαν τα τελευταία χρόνια, εντός και εκτός Νοσοκομείου.
Στη συνέχεια οι κυβερνώντες διόρισαν και τα μέλη του νέου κοινού διοικητικού συμβουλίου, χωρίς πρόταση για πολίτες από την Πτολεμαΐδα, με συνενόχους ίσως και τοπικούς παράγοντες, που δεν μίλησαν εγκαίρως και έτρεξαν κατόπιν εορτής, με δήθεν ενδιαφέρον για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, να διαμαρτυρηθούν.
Όταν παίρνονται οι αποφάσεις και δίνονται παροχές, προτεραιότητα έχουν οι παράγοντες του πολιτικού χώρου που κυβερνά.
Όταν προκύπτουν αρνητικά αποτελέσματα, ευθύνες ψάχνουν στους θεσμικούς.
Που είναι η Δήμαρχος; Αναρωτιούνται!
Εκεί που ήταν και όταν μειώνονταν οι κλίνες, διορίζονταν διοικητές και διοικητικά συμβούλια, τους απαντούμε.
Σήμερα έχουμε ένα ακόμα μεγάλο θέμα. Το πρόβλημα της παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου που ενέκυψε και οδήγησε στην απόφαση της διοίκησης, από 20 ως 29 Φεβρουαρίου, τα επείγοντα και σοβαρά περιστατικά που απαιτούν εισαγωγή, να εξυπηρετούνται από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο.
Η λειτουργία της παθολογικής κλινικής σήμερα έχει 3 γιατρούς, παρόντες όμως είναι μόνο 2, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τις εφημερίες του μήνα.
Το Υπουργείο δεσμεύτηκε ότι  θα προκηρύξει επικουρικούς γιατρούς, ώστε μέσα στον επόμενο μήνα να διοριστούν και να καλυφθεί το κενό, η δυσλειτουργία και το τραγικό γεγονός της αναστολής της συνεχούς λειτουργίας της παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου. 
Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, πιέζουμε το Υπουργείο προς όλες τις κατευθύνσεις, για την άμεση κάλυψη του κενού της παθολογικής κλινικής.
Προσωπικά ως Δήμαρχος της Εορδαίας, έχω απευθυνθεί σε κάθε γιατρό παθολόγο από Φλώρινα, Γρεβενά, Βέροια και κάνω δημόσια έκκληση ευθύνης και ανθρωπιάς να δεχθούν, σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων τους, να συνδράμουν το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο για το διάστημα μέχρι την προκήρυξη και κάλυψη των επικουρικών γιατρών.
Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε να παλεύουμε για το καλό και το δίκαιο της Εορδαίας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς σε όλα τα επίπεδα.
Η συνεργασία και η βοήθεια όλων είναι αναγκαία τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Ελπίζουμε στην θετική συνδρομή και συμμετοχή όλων για το καλύτερο αποτέλεσμα.

 Πτολεμαΐδα 18/02/2012


Η Δήμαρχος Εορδαίας
Παρασκευή Βρυζίδου