Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΒΛΑΤΣΙΩΤΗ ΒΑΡΟΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΜΠΕΛΛΙΟΥ

                                                         



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΒΑΡΟΝΟ ΚΩΝ/ΝΟ ΜΠΕΛΛΙΟ

Με σειρά εκδηλώσεων ο δήμος Αθηναίων, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το δήμο Εορδαίας και το σύλλογο Βλατσιωτών Νομού Λάρισας, τίμησε την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012, μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες στο χώρο της εθνικής ευεργεσίας, τον Βαρόνο Κωνσταντίνο Βέλλιο ή Μπέλλιο.
Πρόκειται για ένα σημαντικότατο γεγονός που συνοδεύτηκε από τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Βλατσιώτη Βαρόνου, που τοποθετήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Προηγήθηκε η κεντρική εκδήλωση σε κλίμα συγκίνησης στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», παρουσία πλήθους κόσμου, ιδιαίτερα Βλατσιωτών.
Όπως τόνισε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου:
«ήταν μια σημαντική πράξη ευγνωμοσύνης και τιμής στον ευεργέτη της Ελλάδας, το Βλατσιώτη Βαρόνο Βέλλιο, ο οποίος στήριξε το ελληνικό κράτος στην ίδρυσή του, δίδοντας σημαντικά ποσά με τα οποία ιδρύθηκε η Ακαδημία των Αθηνών, το κτίριο του Νοσοκομείου που λειτουργεί σήμερα ως Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, αλλά και υποτροφίες με τις οποίες σπούδασαν πάνω από 2000 παιδιά όλα αυτά τα χρόνια. Εργάστηκε με κάθε τρόπο για να προσφέρει στην πατρίδα και είναι μια μεγάλη στιγμή σήμερα να αναγνωρίζεται η προσφορά αυτού του ευπατρίδη, που με πατριωτισμό και αγάπη στήριξε τα γράμματα και τη χώρα».
 Όπως σημείωσε η κ. Βρυζίδου η εκδήλωση αυτή έδωσε ένα μήνυμα για τη σημασία της ευεργεσίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ενώ ήταν μια οφειλόμενη τιμή στον σπουδαίο αυτό άνθρωπο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ


ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Γραφείο Τύπου

Τηλέφωνο – Fax : +302463350112


Website: http://www.ptolemaida.gr/


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


Χαιρετισμός της Δημάρχου Εορδαίας

Αποκαλυπτήρια Προτομής