Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

«ΑΓΓΙΓΜΑ ΨΥΧΗΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΓΚΩΜΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ



   

 Μεγάλη ποσότητα ειδών διατροφής παρέδωσε στη Δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης Έγκωμης της Κύπρου Ζαχαρίας Κυριάκου, προκειμένου να διατεθούν στους έχοντες ανάγκη κατοίκους της Εορδαίας εν όψει και των εορτών του Πάσχα.
  Η παράδοση  - παραλαβή των 400 δεμάτων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη  παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας της Λευκωσίας, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Εορδαίας, ενώ αναφερόμενος στην πρωτοβουλία αυτή ο Δήμαρχος Έγκωμης επεσήμανε: «Βρισκόμαστε εδώ για να προσφέρουμε την αγάπη του λαού του Δήμου Έγκωμης στον αδελφό Δήμο Εορδαίας, η οποία συνίσταται στην παροχή μεγάλης ποσότητας τροφίμων προκειμένου να διοχετευθούν στις άπορες οικογένειες. Επί πλέον ο Δήμος μας κάνει μία συμβολική χρηματική εισφορά 1400 ευρώ στο Δήμο Εορδαίας, η οποία θα διατεθεί για την αγορά εμβολίων που πρέπει να γίνονται στα παιδιά. Τέλος θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ο Δήμος μας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και στο μέλλον θα είναι κοντά σας σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, εκπρόσωποι του οποίου βρίσκονται σήμερα μαζί μας για να εκδηλώσουν την συμπαράσταση της Εκκλησίας».

  Υποδεχόμενη την αποστολή αγάπης η Δήμαρχος Εορδαίας ευχαρίστησε αρχικά  τον Δήμο, την Εκκλησία και τους Δημότες της Έγκωμης για την συνεργασία τους προκειμένου να στηρίξουν τους έχοντες ανάγκη πολίτες της Εορδαίας τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι Έλληνες σε όποιο σημείο της Γης και αν βρίσκονται νοιάζονται για την διασφάλιση της αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού. Η κίνηση αυτή των αδελφών μας της Έγκωμης είναι ουσιαστική και συμβολική στέλνοντας το μήνυμα της ανθρωπιάς και της κοινωνικής αλληλεγγύης  αλλά και της ανάγκης της συνεργασίας όλων, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα αδιέξοδα. Ως Διοικούντες έχουμε την ευθύνη να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο κύμα των δυσκολιών που προέκυψε. Έχουμε και εμείς σαν Δήμος μία πολύ καλή συνεργασία με την Εκκλησία η οποία έχει καταγεγραμμένες τις άπορες οικογένειες της πόλης της Πτολεμαΐδας και των Τοπικών Κοινοτήτων, όπου θα διατεθεί ένα μέρος των δεμάτων, ενώ μία άλλη ποσότητα θα δοθεί στον Χριστιανικό –Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Καλό Σαμαρείτη» ο οποίος φροντίζει για τη σίτιση πολλών συνανθρώπων μας της ευρύτερης περιοχής. Επί πλέον οργανώσαμε το Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου, για την εξυπηρέτηση ανασφάλιστων πολιτών, στο οποίο θα διαθέσουμε τα εμβόλια».
   Ολοκληρώνοντας η κ. Βρυζίδου ζήτησε από τον Δήμαρχο Έγκωμης να μεταφέρει τις ευχαριστίες του Δήμου Εορδαίας προς όλους τους Εγκωμίτες και σε όσους συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή ανθρωπιστική ενέργεια.
   «Η Εκκλησία ήταν και θα είναι πάντα με την Ελλάδα» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Ι.Ν. Αγίων Πάντων Παύλος Κορνίλιος.
   Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε την συνάντηση και την πρωτοβουλία των αδελφών Κυπρίων και ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, που συνόδευε τη Δήμαρχο με τον συνάδελφό του Ιωάννη Ασπράγκαθο και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Τραχανά και Τζούμαρη.       
         

ΠΗΓΗ WEST CHANNEL