Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

"ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ" ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Τρίτη 22 Μαΐου 2012
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
 


Η Παθολογική του Μποδοσάκειου τέθηκε σε λειτουργία ξανά από το βράδυ της Δευτέρας, με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής περιφέρειας και με ιδιώτες γιατρούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης και της δημάρχου Εορδαίας, όπως παραδέχθηκε και η διοικητής των διασυνδεομένων νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης Αναστασία Μπούρτσου, 
«Δεν θα ανεχθούμε και δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει καμία κλινική του Μποδοσάκειου ούτε για μία μέρα», δήλωσε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου. Επισήμανε ότι το αίτημα προς τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ είναι να βρεθεί τρόπος να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση της επικουρικής γιατρού, ενώ το αίτημα προς το υπουργείο θα είναι να βρεθεί τρόπος να αρθεί η απαγόρευση για μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ιατρικού κα νοσηλευτικού προσωπικού γιατί με ημίμετρα δεν λύνεται το πρόβλημα». 
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR



                                                                      Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ  ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ &ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Προώθηση δελτίου Τύπου 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας σχετικά με το Γ.Ν. Πτολεμαΐδας

Μετά από δημοσιεύματα και αναφορές τοπικών και άλλων ΜΜΕ, σχετικά με το κλείσιμο της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, σας γνωρίζουμε ότι: Στο πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής κλινικής προέκυψε για τον μήνα Μάιο, κενό για μερικές ημέρες, το οποίο οφείλεται στην απουσία ειδικού ιατρού με μακροχρόνια αναρρωτική άδεια.                   Για να καλυφθεί το κενό η διοίκηση του Νοσοκομείου, η 3η Υ.Πε. Μακεδονίας και το Υπουργείο Υγείας προώθησαν έγκαιρα την πρόσληψη επικουρικού ιατρού, η οποία όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί λόγω αναστολής των προσλήψεων που ισχύει κατά την προεκλογική περίοδο. Για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες, με αποφάσεις της 3ης Υ.Πε. Μακεδονίας και της κοινής διοίκησης των Νοσοκομείων Κοζάνης – Πτολεμαϊδας μετακινήθηκαν ειδικοί ιατροί από όμορες υγειονομικές μονάδες και το πρόγραμμα εφημεριών θα εκτελεστεί κανονικά. Για τον ίδιο σκοπό και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Κοζάνης, εξασφαλίστηκε η συνεργασία ιατρών παθολόγων, αξιοποιώντας το Ν.4058/2012 και την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας. Το πρόβλημα θα επιλυθεί οριστικά με την πρόσληψη του επικουρικού ιατρού, με την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μετά τις εκλογές. 

Ο Διοικητής 1ης και 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας 

Εκπρόσωπος Τύπου ΥΥΚΑ Αρης Μουσιώνης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΕΔΩ




                                                                                Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

 ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Image 


EΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/05/2012 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ (ηχητικό)










Image 

Πρώτη το λόγο πήρε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου η οποία έκανε μια αναφορά σε όσα έγιναν μέχρι στιγμής στο θέμα του νοσοκομείου λέγοντας «το θέμα προέκυψε με την έλλειψη γιατρών και έτσι οδηγηθήκαμε στο κλείσιμο της παθολογικής κλινικής.
Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο είναι ο φάρος και το καταφύγιο των ασθενών σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.
Το βασικό στο Μποδοσάκειο είναι να έχει επάρκεια γιατρών που να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι οριακό αριθμό και να τίθεται συνέχεια σε κίνδυνο η λειτουργία του.
Προκηρύχτηκαν 2 θέσεις επικουρικών γιατρών αλλά θέλουμε και μόνιμες θέσεις για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του. Πρέπει οπωσδήποτε να τροποποιηθεί το οργανόγραμμα για να πάρουμε και άλλους.
Τώρα λόγω προεκλογικής περιόδου δεν έχει υπογραφτεί η σύμβαση της επικουρικής γιατρού και έτσι έχει απομείνει μόνο μια γιατρός. Ζητάμε από το υπουργείο να επιτρέψει την υπογραφή της σύμβασης αφού λόγω έκτακτης ανάγκης μπορεί να παρακαμφθεί η προεκλογική περίοδος.
Σαν δήμος δεν θέλουμε να επιτρέψουμε να κλείσει ούτε μια ώρα η παθολογική κλινική.
Προς αυτή τη κατέυθυνση ψάξαμε παντού για διαθέσιμους γιατρούς αλλά αυτοί που είχαν καλύψει στο παρελθόν τις θέσεις δεν μπορούσαν να έρθουν. Στις 7 Μαΐου υπήρχε έγγραφο από το υπουργείο ότι σε ορεινές περιοχές σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορούν να προσληφθούν γιατροί και σε αυτό θα στηριχτούμε για να δώσουμε μια προσωρινή λύση ψάχνοντας για τη μόνιμη.
Έκανα έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς που ανταποκρίθηκαν θετικά ενώ παράλληλα βρέθηκαν γιατροί από Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αμύνταιο και έτσι καλύφθηκε το διάστημα μέχρι το τέλος του μήνα. Φυσικά χρειάστηκε να ξεπεραστούν και κάποια νομικά προβλήματα για να μην έχουν πρόβλημα και οι ειδικευόμενοι γιατροί.
Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για να αποκαταστήσουμε τα θέματα υγείας των κατοίκων και αρχίζουμε αγώνα για επικουρικούς και μόνιμους γιατρούς και να έχουν όλοι οι κάτοικοι αξιοπρεπείς συνθήκες στις παροχές υγείας».ΠΗΓΗ WWW.DIAFANIAPTOL.GR


                                                                                Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ 

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

                                                    ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


Δευτέρα 21 Μαΐου 2012
ΞΕΣΠΑΣΜΑ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΓΓΑ - Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

                                                   ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG




                                                                  Δευτέρα 21 Μαΐου 2012                 
ΞΕΣΠΑΣΜΑ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

                                                   ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG





 Σάββατο 19 Μαΐου 2012
ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ- 

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ- 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Πηγή: www.kozan.gr

.Η αντίδραση της δημάρχου ήταν άμεση που προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με ιδιώτες παθολόγους για να καλύψουν τις εφημερίες μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το νόμο και έτσι το θέμα παραμένει στον αέρα.
Πιο συγκεκριμένα η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου δήλωσε «ο δήμος της Εορδαίας και η δημοτική αρχή δεν μπορεί να δεχτεί σε καμιά περίπτωση το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου από την οποία εξαρτάται όλη η λειτουργία του. Από το βράδυ της Παρασκευής και τη μεταφορά των 4 ασθενών στο Νοσοκομείο Γρεβενών υπήρξε κινητοποίηση από τη δημοτική αρχή, τους φορείς και γενικά από όλους που έχουν σχέση με το νοσοκομείο. Κάναμε έκκληση και επικοινωνία με ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι προσφέρθηκαν να καλύψουν μέρος των εφημεριών έτσι ώστε να μη κλείσει η κλινική. Και αυτό να γίνει ως ότου αρθεί η απαγόρευση της πρόσληψης -λόγω της προεκλογικής περιόδου- της επικουρικής γιατρού που έχει επιλεγεί για να καλυφθούν έτσι οι εφημερίες για όλο το μήνα. Έχουμε βέβαια κάποια προβλήματα διαδικαστικά και νομικά που πρέπει να ξεπεραστούν όσο αναφορά τους ειδικευόμενους γιατρούς οι οποίοι δεν δέχονται να εφημερεύουν με ιδιώτες γιατρούς. Αυτό πρέπει να επιλυθεί από υψηλότερα και στη συνέχεια να συνεχιστούν οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις προκείμενου να καλυφθούν νομικά και οι ειδικευόμενοι γιατροί για να ξαναλειτουργήσει η κλινική για το υπόλοιπο δεκαήμερο. Ζητούμε επίσης από την ΥΠΕ την άμεση απόσπαση γιατρού για 3 μήνες αν δεν ευοδώσουν  οι άλλες μας προσπάθειες αφού δεν μπορούμε να δεχτούμε ούτε για 10 μέρες να κλείσει η κλινική.  Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για να έρθει το νοσοκομείο στην πρότερη του κατάσταση, αφού είναι ένα κορυφαίο ζήτημα γιατί μια πόλη που δεν λειτουργεί το νοσοκομείο της και η παθολογική κλινική υπολειτουργεί.
Θα επιδιώξουμε να δούμε το κ. Νάννο για να συζητήσουμε τα εναλλακτικά σενάρια που ανέφερα καθ΄ ότι υπάρχουν οι ιδιώτες γιατροί που προσφέρονται να βοηθήσουν κα θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς που είναι στο νοσοκομείο και τις προσπάθειες που καταβάλουν για να λειτουργεί καθώς και τους ιδιώτες παθολόγους γιατρούς οι οποίοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν. Στην πρωινή σύσκεψη που είχαμε διαπιστώθηκε δυστυχώς ότι το Νοσοκομείο έχει πολλές διαδικασίες και δεν είναι απλά τα πράγματα αλλά όταν υπάρχει θέληση όλα ξεπερνιούνται αλλά δεν μπορούμε σε κανένα να αναλάβει και τεράστιες ευθύνες όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές». ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


 Σάββατο 19 Μαΐου 2012
 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ - ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ



          Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ  «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ» ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                                             
ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG