Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΠΕΔ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Συνεδρίαση ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας 
Τρίτη 17 Ιουλίου συνάντηση ΚΕΔΕ & ΠΕΔ με τον Υπουργό Εσωτερικών
 (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)
Σημαντικά Θέματα απασχόλησαν την Συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας. Η Πρόεδρος της ΠΕΔ ενημέρωσε την Διοίκηση οτι την Τρίτη 17 Ιουλίου στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της ΚΕΔΕ και των Προέδρων των ΠΕΔ με τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ
ΠΗΓΗ VIDEO WEST CHANNEL








Ρεπορτάζ - 14/07/2012

Στο μικροσκόπιο τα μείζονα προβλήματα της αυτοδιοίκησης



Το δ.σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας κωδικοποίησε την ατζέντα των θεμάτων που θα θέσει η πρόεδρος στον υπουργό Εσωτερικών



Στο μικροσκόπιο τα μείζονα προβλήματα της αυτοδιοίκησης
Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και τους δήμους θα έχουν οι πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων με τον υπουργό Εσωτερικών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη, την προσεχή Τρίτη 17 Ιουλίου.
Παρούσα στη σύσκεψη θα είναι φυσικά και η πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Παρασκευή Βρυζίδου, όπως ανακοίνωσε χτες η ίδια. Γι’ αυτό και στη χτεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ κωδικοποιήθηκαν τα προβλήματα των δήμων της περιοχής και του ανώτατου θεσμικού οργάνου, τα οποία θα τεθούν στη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό και υφυπουργό.
«Τα προβλήματα είναι πολλά και θα έχουμε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών», δήλωσε η δήμαρχος Εορδαίας και πρόεδρος της ΠΕΔ. Είπε επίσης ότι «θα γίνει μία ιεράρχηση των κορυφαίων ζητημάτων και θα ενημερωθούμε για τους στόχους, τις προθέσεις, τη μεθοδολογία και το πρόγραμμα της κυβέρνησης γύρω από τα θέματα της αυτοδιοίκησης». Ενόψει της σύσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών, επικαιροποιήθηκαν και τέθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν την αυτοδιοίκηση, αλλά και κάποια που κατά καιρούς είχε δοθεί μία λύση, χωρίς ωστόσο να έχει υλοποιηθεί.
Στη χτεσινή συνεδρίαση ορίστηκαν οι εκπρόσωποι της ΠΕΔ σε επιτροπές για τις λαϊκές αγορές και τα σχολεία, καθώς σύμφωνα με την πρόεδρο, «πρέπει να προχωρήσουν στις κατανομές χρημάτων στα σχολεία», καθώς «όπως αντιλαμβάνεστε τα θέματα της παιδείας είναι από τα κορυφαία ζητήματα που μας απασχολούν και στο βαθμό που μας αναλογεί, εμείς ως αυτοδιοίκηση πρέπει να είμαστε άμεσοι και αποτελεσματικοί. Γι’ αυτό οφείλουμε να στηρίξουμε τον τομέα της παιδείας όχι μόνοι με τη συμμετοχή στην επιτροπή και την κατανομή των χρημάτων, αλλά και με προτάσεις σε μείζονα προβλήματα που απασχολούν την παιδεία». Ειδικά για το θέμα της μεταφοράς μαθητών - το οποίο ως γνωστό απασχόλησε προχτές ειδική σύσκεψη της γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας με δημάρχους της περιοχής – η Π. Βρυζίδου σημείωσε ότι «παρατηρείται πλήρες αδιέξοδο, λόγω της μεγάλης μείωσης της χρηματοδότησης».
Αναφερόμενη στο πρόγραμμα «SIVA» στο οποίο συμμετέχει η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, η πρόεδρος επισήμανε ότι «είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκ. ευρώ, ενώ αυτό που αντιστοιχεί να διαχειριστεί η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας είναι 270.000 ευρώ. Συμμετέχουν περισσότερες από δέκα χώρες της Ευρώπης, με στόχο να γίνει ανταλλαγή απόψεων και θέσεων για το πώς θα διαχειρίζονται τα διάφορα δίκτυα όπως οπτικές ίνες, σύζευξη και διάφοροι άλλοι τομείς, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή οργάνωση στη Δυτική Μακεδονία και να μπορέσουμε να παράγουμε έργο με οργανωμένη και συστηματική δουλειά, με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ιδιαίτερα σήμερα που τον απασχολεί η οικονομική κρίση».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ 
ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR