Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ



Με ένα πρωτότυπο μηχάνημα εξοπλίστηκε η καρδιολογική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας στη «μάχη» κατά της αρτηριοσκλήρυνσης των αγγείων που βρίσκονται μεταξύ της καρδιάς και των πνευμόνων. Το μηχάνημα εγκαταστάθηκε σε θάλαμο της καρδιολογικής κλινικής και είναι μία ακόμη χορηγία του ιδρύματος «Μποδοσάκη» στο
 Νοσοκομείο της Πτολεμαίδας ενώ η αγορά του κόστισε 14 χιλιάδες 760 Ευρώ. Την κατασκευή και την τεχνολογία του υπογράφουν Ιάπωνες ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το διαθέτουν λίγα Νοσοκομεία στην Ευρώπη και στη χώρα μας μόνο το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας. Πρόκειται για μέθοδο   πρόωρης διάγνωσης στην   εμφάνιση της  αρτηριοσκλήρυνσης των αγγείων όπου με τη συσκευή αυτή   μετράται η πίεση και στα 4 άκρα του εξεταζομένου και με τη βοήθεια καρδιογραφήματος « βγαίνει» η ηλικία του αγγειακού δικτύου,. Εφόσον τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά για την υγεία  τον εξεταζόμενο τότε θα πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω έλεγχο ώστε να τροποποιηθούν οι παράγοντες του κινδύνου. Ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας κ. Λαμπρόπουλος κατά την διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης – επίδειξης της συσκευής αυτής ανέφερε ότι από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει στο Νοσοκομείο εξωτερικό ιατρείο αρτηριοσκλήρυνσης και οι ενδιαφερόμενοι θα εξυπηρετούνται κατόπιν ραντεβού. 
Στην ουσιαστική προσφορά του ιδρύματος « Μποδοσάκη» επικέντρωσε την αναφορά της η διοικητής του Νοσοκομείου της Πτολεμαίδας Αναστασία Μπούρτζου υπογραμμίζοντας ότι το επόμενο « δώρο» του ιδρύματος, ένας  μηχανισμός απολύμανσης, θα έχει παραλήπτη την Μ Ε Θ. Ανακοίνωσε ακόμη ότι με την ένταξη του έργου της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου στο ΕΣΠΑ, όπου η συμβολή του ιδρύματος με την εκπόνηση των μελετών ήταν καθοριστικής σημασίας, και αναμένεται εντός του καλοκαιριού, θα διοργανωθεί εκδήλωση στην οποία θα τιμηθούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος « Μποδοσάκη».
ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG