Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Παρασκευή Βρυζίδου: “Καλύτερα να παραιτηθούμε εμείς παρά να απολύσουμε υπαλλήλους”- Γ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας



DSC_3701.jpg
DSC_3717.jpg

Χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο μαζικών παραιτήσεων εφόσον η κυβέρνηση συνεχίσει να περικόπτει πόρους από την αυτοδιοίκηση, ξεκίνησαν πριν από λίγο τη Γενική τους Συνέλευση δήμαρχοι και αυτοδιοικητικοί της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας. Μάλιστα η Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Εορδαίας σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους σημείωσε πως «καλύτερα να παραιτηθούμε εμείς παρά να απολύσουμε τους εργαζομένους μας». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι της περιοχής που έκαναν λόγο για τραγική οικονομική κατάσταση.
Στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ συμμετέχει και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, που μίλησε για θυσίες της αυτοδιοίκησης που αν γινόταν στο κεντρικό κράτος θα είχε λυθεί σε μεγάλο βαθμό το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας.
ΠΗΓΗ WWW.KOZANIMEDIA.GR


Βάζουν Λουκέτο Οι Δήμοι; (Βίντεο)


Σε αναστολή υπηρεσιών και κλείσιμο των δήμων αναμένεται να προχωρήσουν οι δήμοι σε περίπτωσηπου δεν αλλάξει το νέο καθεστώς χρηματοδοτήσεων από την πολιτεία. Οι δήμοι μιλούν για μειώσεις στους ΚΑΠ, τις τακτικές επιχορηγήσεις αλλά και στα κονδύλια προγραμμάτων και επιμέρους δομών.
Στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΕΔ στη Δυτική Μακεδονία το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι των δήμων της περιφέρειας και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστα Ασκούνη. Δείτε τι δηλώνουν οι δήμαρχοι στην κάμερα του WEST CHANNEL.
μιλούν : ΚΩΣΤΑΣ ΑΣΚΟΥΝΗΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ

Πληροφορίες για το δημοσιογράφο www.westtvnews.gr




kozanimedia: Απειλή λουκέτου στους Δήμους-Συνεδρίαση ΠΕΔ στην Κοζάνη-Τι είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» στους δήμους, λόγω της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης και της αδυναμίας κάλυψης των λειτουργικών τους δαπανών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κοζάνη, στην αίθουσα του Κοβεντάρειου, η συνεδρίαση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, παρουσία του προεδρείου της ΚΕΔΕ και του προέδρου Κώστα Ασκούνη. Η  θέση των δημάρχων της περιοχής, συντεταγμένα, είναι προς την κατεύθυνση του …αναγκαστικού λουκέτου  των δημαρχείων,δεδομένου ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ στο τραπέζι είναι και οι παραιτήσεις των δημάρχων!
Η οικονομική κατάσταση των Δήμων είναι τραγική. Εμείς έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η χώρα μας είναι σε μια πάρα – πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση», επεσήμανε ο Κώστας Ασκούνης, προσθέτοντας πως ακόμα και εκείνοι οι Δήμοι που έχουν οικονομική άνεση στο τέλος του μήνα θα αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδά τους. “Εάν η κυβέρνηση κρατήσει κλειστή τη στρόφιγκα των χρημάτωνοι Δήμοι θα κλείσουν. Αυτό θα σημαίνει κατάρρευση του κοινωνικού κράτους” προσέθεσε.
Οι δήμαρχοι της περιοχής κ. Μαλούτας, Ορφανίδου, Κωνσταντόπουλος και φυσικά η πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Εορδαίας κ. Βρυζίδου, παρέθεσαν την δυσμενή οικονομική κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν, λέγοντας πως το λουκέτο δεν έιναι μακριά αφού δεν έχουν χρήματα να πληρωθούν ούτε οι μόνιμοι υπάλληλοι , ενώ στον “αέρα” θα βρεθούν και οι κοινωνικές παροχές.
Η κ. Βρυζίδου επεσήμανε ότι: “Οι Δήμοι έχουνε ξεπεράσει τα όρια της αντοχής και τα χρήματα τα οποία έρχονται είναι λιγότερα από αυτά που απαιτούνται’ προτείνοντας επ’ αόριστον κλείσιμο και αν αυτό δεν αποδόσει, ακόμα και παραιτήσεις!
Η πρόταση της ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας προς στην ΚΕΔΕ, θα ληφθεί υπόψη (όπως και των άλλων ΠΕΔ), ώστε να παρθεί η ανάλογη απόφαση την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα.
ΠΗΓΗ WWW.KOZANIMEDIA.GR
DSC_3467.jpg
DSC_3530.jpg

DSC_3618.jpg  
DSC_3564.jpg
DSC_3652.jpg