Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22/09/2012 ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Η αντίδραση της  Δημάρχου Εορδαίας για το κλείσιμο της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας
ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


Δηλώσεις της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου,
 το βράδυ της Πέμπτης 20/09/2012 μετά την απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, για κλείσιμο της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας:  

"Στις 20 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι, αφού προηγήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο, πάρθηκε υπουργική απόφαση για αναστολή λειτουργίας 49 ΔΟΥ σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και της Πτολεμαΐδας, όπως ενημερωθήκαμε και από τα ΜΜΕ.
Το Υπουργείο και ο Υπουργός πήρε τη δική του απόφαση και εμείς έχουμε πάρει τις δικές μας αποφάσεις.
Η παραμονή της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας εξηγήσαμε, ότι δεν είναι τοπικιστικό το θέμα, αλλά είναι ρεαλιστικό και αντικειμενικό.
Είναι η μεγαλύτερη σχεδόν ΔΟΥ της Δυτικής Μακεδονίας, κάποιες χρονιές ίσως και η πρώτη. Έχει έντονη δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας, όπου έχουμε τα μεγαλύτερα ορυχεία της χώρας και την παραγωγή της ενέργειας.
Έχουμε μια ΔΟΥ Α΄ κατηγορίας και δυστυχώς παρ΄ όλες τις συζητήσεις και εισηγήσεις που έγιναν στο Υπουργείο, πάρθηκε αυτή η απόφαση
Η απόφαση αυτή δεν έχει καμιά σχέση, κατά την άποψή μας, με σχεδιασμό, αντικειμενικότητα και δικαιοσύνη.
Καταγγέλλουμε το Υπουργείο και αυτό το σχεδιασμό, που είναι αντίθετος με την πρόοδο αυτού του τόπου και τελείως αναξιοκρατικός και άδικος.
Το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου, είχαμε επικοινωνήσει με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου των Οικονομικών, με τον Υπουργό. Στείλαμε υπόμνημα στον Πρωθυπουργό, στο οποίο αναφέραμε την αντίδραση όλων των φορέων και των συνεργαζομένων επιχειρηματιών και όλων των πολιτών του Δήμου της Εορδαίας, την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας και επιστολή αναλυτική, όπου εκθέσαμε τα επιχειρήματά μας, βάσει των οποίων η ΔΟΥ της Πτολεμαΐδας Α΄ τάξης δεν μπορούσε να κλείσει, αλλά έπρεπε να παραμείνει.
Δυστυχώς ούτε διάβασαν, ούτε άκουσαν, ούτε έλαβαν υπόψη τους τα επιχειρήματά μας, ούτε τις επισκέψεις, ούτε τις συζητήσεις, ούτε τις πιέσεις από τους εκπροσώπους των πολιτών όλων των κομμάτων κάτω στην Αθήνα.
Μια τέτοια απόφαση δεν μπορούμε να τη δεχθούμε.
Όπως πήραν απόφαση να κλείσουν τη ΔΟΥ και εμείς παίρνουμε τη δική μας απόφαση.
Η ΔΟΥ της Πτολεμαΐδας δεν μπορεί να κλείσει.
Θα βρούνε μπροστά τους τη Δημοτική Αρχή
και όλους τους Πολίτες.
Ήδη εμείς προσανατολιζόμαστε στην εξεύρεση χώρου, για να μην υπάρχει και το κόστος των ενοικίων.
Και έως ότου γίνει κατανοητό, θα κρατήσουμε τη ΔΟΥ Πτολεμαΐδας, γιατί όλα τα επιχειρήματά μας αποδεικνύουν την αναγκαιότητα, αποδεικνύουν ότι είναι δίκαιο, αποδεικνύουν ότι θα ταλαιπωρηθούν άδικα οι πολίτες, θα ζημιωθεί το Υπουργείο Οικονομικών από μια τέτοια λύση,
ότι δεν βοηθάει τον τόπο, αλλά τον οδηγεί σε συρρίκνωση και μαρασμό.
Δυστυχώς όμως αποφάσεις οριζόντιες πλήττουν τη χώρα μας και την τοπική μας κοινωνία.
Νομίζω ότι και οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας, μετά από σύσκεψη, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, εμείς θα είμαστε δίπλα.
Ζητώ από όλους τους πολίτες να ακολουθήσουν αυτές τις κινητοποιήσεις και βέβαια δεν θα επιτρέψουμε η ΔΟΥ να φύγει.
Είναι η πρώτη απάντηση, μετά την απόφαση του Υπουργού και θα είναι και η τελευταία γιατί είναι βούληση όλων των πολιτών της Εορδαίας."



ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ Η ΔΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


                                                                                                   πηγή: www.kozan.gr