Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Με τις ευλογίες της εκκλησίας ξεκινούν τα δωρεάν μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής του συλλόγου Ιεροψαλτών Εορδαίας

Με τις ευλογίες της εκκλησίας ξεκινούν τα δωρεάν μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής του συλλόγου Ιεροψαλτών Εορδαίας


Τον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη των μαθημάτων Βυζαντινής Μουσικής – Υμνολογίας της περιόδου 2012-2013 πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Εορδαίας στο χώρο του Επισκοπείου, όπου στεγάζεται παρουσία των Ιερέων Ιγνατίου, Αθανασίου και Τιμοθέου, εκπροσώπων τοπικών φορέων και των μελών του.
Μεταφέροντας τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου ο Πατήρ Ιγνάτιος, ζήτησε από όλους ενότητα και συνεργασία για τη νέα περίοδο.
Στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Κεφαλίδης τόνισε την καλή συνεργασία με όλους τους Ιερούς Ναούς της Εορδαίας, ενώ αναφέρθηκε στη χειροθεσία νέων Ιεροψαλτών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οικισμού Καρδιάς, καθώς βασικό μέλημα του Συλλόγου είναι η επάνδρωση των αναλογίων με νέους Ιεροψάλτες.
Ο κ. Κεφαλίδης χαρακτήρισε παραγωγική την χρονιά που πέρασε με την παραγωγή ενός DVD σε συνεργασία με το West Channel, με την συμμετοχή στον εορτασμό για τα 40 χρόνια θεμελίωσης του Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης, με την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με τον ‘’ΚΑΛΟ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ’’ και άλλους συλλόγους.
Όσον αφορά το τρέχον έτος, στις προθέσεις της Διοίκησης του Συλλόγου είναι η διοργάνωση Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης με τη συμμετοχή και άλλων συλλόγων Ιεροψαλτών, στα πλαίσια του εορτασμού του Δήμου Εορδαίας για τα 100 χρόνια ελεύθερης Εορδαίας.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Σόκουτης και ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.
Να σημειωθεί ότι για την νέα χρονιά θα λειτουργήσουν ‘’εντελώς’’ δωρεάν τμήμα Αρχαρίων, Πρακτικών μαθημάτων και τυπικού καθώς και προχωρημένων σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν από Δευτέρα, ενώ θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη και ώρα 8μμ οι πρόβες της χορωδίας του Συλλόγου.
Τα μαθήματα θα διδάσκονται από τους ακούραστους Ιερείς Πατέρες Ιγνάτιο και Τιμόθεο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνονται στα γραφεία του Συλλόγου κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις 6μμ έως τις 8μμ ή στο τηλ. 2463080759.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
www.e-ptolemeos.gr