Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Πτολεμαΐδα η επέτειος του «ΟΧΙ»



ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.KOZAN.GR




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
Website: http://www.ptolemaida.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Πτολεμαϊδα η επέτειος του «ΟΧΙ»

Με λαμπρότητα, παρά την καταρρακτώδη βροχή, που ήταν η αιτία να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση, γιορτάστηκε στην Πτολεμαϊδα η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940, με κεντρικό μήνυμα «ότι οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας αποτελούν την πολυτιμότερη παρακαταθήκη του ελληνικού γένους».
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με την επίσημη δοξολογία στον εορτάζονται Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης από το Μητροπολίτη Ιόππης Δαμασκηνό και τον ιερό κλήρο της περιοχής.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο ταξίαρχος ε.α. Πολυχρόνης Ρουσάκης που με μια ξεχωριστή ομιλία εντυπωσίασε το κοινό, τονίζοντας τις θυσίες και τους αγώνες των ηρώων μας για το υπέρτατο αγαθό, την ελευθερία.
Ακολούθησε τρισάγιο προς τιμή των χιλιάδων στρατιωτών που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδας στο αλβανικό μέτωπο και η κατάθεση στεφάνων.
Στέλνοντας το μήνυμα της ημέρας η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου τόνισε ότι «είναι έντονη η συγκίνηση και ο εθνικός παλμός και ιδιαίτερα σήμερα που τον χρειαζόμαστε καθώς αναπτερώνεται το ηθικό με την ιστορία της πατρίδας μας και τους αγώνες των προγόνων μας», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο.