Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ_1Η ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/11/2012





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια σημαντική πρωτοβουλία στο χώρο της μουσικής, από το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας  και τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Πτολεμαΐδας  ξεκινά την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, στις 20:30.

Για πρώτη φορά οι φιλόμουσοι της Εορδαίας, θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν, σε ζωντανή μετάδοση από την αίθουσα Philharmonie του Βερολίνου, την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου: η καλύτερη ορχήστρα του κόσμου, οι σπουδαιότεροι μαέστροι, οι σημαντικότεροι σολίστες ερμηνεύουν κορυφαία έργα του παγκόσμιου μουσικού ρεπερτορίου.

«Σήμερα που διανύουμε, ίσως την πιο δύσκολη περίοδο της νεότερης ιστορίας της χώρας μας, ως δημοτική αρχή επιλέγουμε να επενδύσουμε στον πολιτισμό και στις τέχνες. Με την πρωτοβουλία αυτή δίνουμε την ευκαιρία στους δημότες μας και στους μαθητές του Ωδείου, να παρακολουθήσουν  σπουδαίες  συναυλίες.
 Αξιοποιούμε τις δυνατότητες που μας παρέχει η τεχνολογία, αξιοποιούμε το μεράκι και την προσφορά των στελεχών μας στο Ωδείο και των συμπολιτών μας  από το Σύλλογο Φίλων Μουσικής Πτολεμαΐδας, για να μπορέσουμε να δώσουμε πολιτιστικά ερεθίσματα και παραστάσεις στους συμπολίτες μας και κυρίως στα παιδιά.»  σημείωσε η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π κα Θεοπίστη Κρυσταλλίδου ανακοινώνοντας την έναρξη του κύκλου προβολών.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Μουσικής κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης επισήμανε ότι «με τις μεταδόσεις αυτές γινόμαστε κοινωνοί ολόκληρης της καλλιτεχνικής δουλειάς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου και των μουσικών συνεργατών της τη στιγμή που την απολαμβάνουν χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά οι Γερμανοί πολίτες»

Τέλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης σημείωσε ότι «Με την αμέριστη συμπαράσταση του Συλλόγου Φίλων Μουσικής καταφέρνουμε να αντισταθούμε στην κρίση και να προσφέρουμε υψηλής καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής αξίας μουσικές παραστάσεις με μηδενικό κόστος για τους σπουδαστές του Ωδείου και τους πολίτες.»

Πριν την έναρξη των προβολών θα υπάρχει παρουσίαση των έργων της συναυλίας από τον κ. Λάζαρο Τσαβδαρίδη.

Ημερομηνία 1ης προβολής: Πέμπτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 20.30
Ειδική προπαρουσίαση για τα ΜΜΕ, Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, 20:00

Η αναμετάδοση θα γίνει με εικόνα υψηλής ευκρίνειας HD και ήχο υψηλής πιστότητας surround, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.


Για πληροφορίες σχετικά με τις προβολές στο site του Ωδείου http://vdo.weebly.com/index.html και στο facebook odeioptolemaidas


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ης Προβολής:
                       
George Gershwin Cuban Overture

Charles Ives Symphony No. 4 για πιάνο, ορχήστρα και μεικτή χορωδία
George Antheil A Jazz Symphony (1955 version)
Leonard Bernstein Symphonic Dances από το μιούζικαλ West Side Story                  



Χορηγός ήχου: Μουσικός οίκος Μαγικός Αυλός