Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Kozanimedia: Οι Δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας για τη δραματική αποδυνάμωση στην Αυτοδιοίκηση με τα νέα μέτρα-Ψήφισμα αντίδρασης τριών σημείων από την ΠΕΔ



Την έντονη αντίδρασή τους στα απαράδεκτα, όπως τα χαρακτηρίζουν, μέτρα που συνοδεύουν την αυτοδιοίκηση, όπως αυτά ψηφίστηκαν μέσα από το Μεσοπρόθεσμο, εξέφρασαν οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας, κατά την έκατακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ που έγινε σήμερα το μεσημέρι. Οι δήμαρχοι έκαναν λόγο για προσπάθεια κατάργησης της αυτοδιοίκησης, ενώ μάλιστα αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα τριών σημείων, με πρώτο και κύριο τους εργαζόμενους.
Ειδικότερα, η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας αποφάσισε την έκδοση ψηφίσματος  διαμαρτυρίας στο οποίο καταδικάζει την ψήφιση του νόμου για την διαθεσιμότητα των υπαλλήλων, εκφράζοντας τη στήριξη της στο σύνολο των υπαλλήλων. Επίσης, το ψήφισμα θα εκφράζει την αντίδραση στην κατάργηση της αυτοδιοίκησης, αφού δεν επιτρέπεται στους δημάρχους να έχουν λόγο σε τόσο σοβαρά θέματα όπως είναι οι εργαζόμενοι, αλλά και σε πολλά επιμέρους θέματα της αυτοδοίκησης. Ενώ, τέλος, θα εκφράζεται η αντίδραση των δημάρχων της Δυτικής Μακεδονίας για τα οικονομικά των Δήμων έτσι όπως έχουν ψηφιστεί. «ουσιαστικά καταργούν κάθε δυνατότητα λειτουργίας των δήμων», τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Αλλάζουν οι βασικοί κανόνες που αποδυναμώνουν το κράτος. Δεν θα υπάρχει πλέον η μονιμότητα. Η χώρα μας ήθελε ισχυρούς πυρήνες όπως είναι η αυτοδιοίκηση, για να φέρει την ανάπτυξη. Σήμερα θα καταργηθούν οι υπηρεσίες και η δυναμική της αυτοδιοίκησης δεν θα υπάρχει πλέον για να αντισταθεί, να αναπτύξει. Έρχονται να πλήξουν τους δήμους, και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας», προσέθεσε, ενώ στο ίδιο μήκος κύμματος κυμάνθηκαν όλες οι τοποθετήσεις.
(οι φωτος ειναι του Χρήστου Μπλέτσου)

Δηλώσεις προέδρου ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας Παρασκευής Βρυζίδου για το μείζων θέμα της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων και την αποδυνάμωση της Τ.Α. (video 4.30΄ λεπτά)

Προτεραιότητά μας οι υπάλληλοι.





 








ΠΗΓΗ VIDEO WWW.KOZAN.GR

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.KOZANI.TV