Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών γυμνασίου της Εορδαίας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας από την δημοτική αστυνομία


Ξεκίνησε η εφαρμογή του προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών γυμνασίου της Εορδαίας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας από την δημοτική αστυνομία
Από το Γυμνάσιο Αναρράχης -Εμπορίου ξεκίνησε η εκπόνηση του Προγράμματος Ενημέρωσης των μαθητών Β/θμιας εκπαίδευσης για την <<Πολιτική Προστασία>>με φορέα υλοποίησης την Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Εορδαίας,σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Οι μαθητές του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους Δημοτικούς Αστυνόμους εκπαιδευτές Ελευθερία Τσακίρογλου και Δημήτρη Κοπατσάρη, για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης των συνεπειών των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.
Παίρνοντας πρώτη το λόγο η κ.Τσακίρογλου αναφέρθηκε στα μέσα και το δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα, στον τρόπο συνεργασίας των Δημοσίων Υπηρεσιών και των λοιπών αρμοδιών καθώς και στη σύνταξη μνημονίου ενεργειών κατά περίπτωση φυσικής καταστροφής.
Στην εισήγησή του ο Επόπτης Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρης Κοπατσάρης, με την προβολή κ εικόνων, συμπεριέλαβε όλους τους τύπους των κινδύνων που πλήττουν τη χώρα όπως: πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες καταιγίδες, παγετούς κ.α δίνοντας οδηγίες αυτοπροστασίας αλλά και ιδιαίτερα έμφαση στα χρήσιμα τηλέφωνα για έκκληση βοήθειας που είναι ο Ευρωπαϊκός αριθμός <<112>>,του Πυροσβεστικού Σώματος ο <<199>>,της Αστυνομίας ο <<100>>,του ΕΚΑΒ ο <<166>> κλπ.
Από τη πλευρά τους οι μαθητές έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, θέτοντας και διάφορα ερωτήματα στους ομιλητές.
Ως ιδιαίτερα σημαντικές χαρακτήρισε αυτές τις ενημερώσεις για τα παιδιά, ο Διευθυντής του Γυμνασίου Αναρράχης-Εμπορίου Δημήτρης Ρετζής τονίζοντας ότι παρέχουν σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις και αξιόπιστες πληροφορίες για την προστασία από φυσικούς και τεχνολογικούς κινδύνους, ευχαριστώντας τους υπεύθυνους του προγράμματος.
Ανάλογες ενημερωτικές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα άλλα Γυμνάσια της Πόλης της Πτολεμαϊδας και του διευρυμένου Δήμου Εορδαίας.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR