Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Πόλος έλξης οι δύο εκθέσεις που φιλοξενεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη


Πόλος έλξης οι δύο εκθέσεις που φιλοξενεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη
Πολύς κόσμος, και κυρίως μαθητές σχολείων, κατακλύζουν από την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας, για να δουν από κοντά δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις που φιλοξενούνται στο δεύτερο όροφο της βιβλιοθήκης.
Πρόκειται για την έκθεση με τα βιβλία των Eoρδαίων συγγραφέων που υπάρχουν στη Βιβλιοθήκη και τιτλοφορείται «Εορδαϊκή Βιβλιογραφία» και για την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Όψεις Ανθρώπων- Όψεις Πόλης» από το αρχείο του Γιώργου Καζαντζή, τις οποίες επισκέφθηκαν με το «καλημέρα» τέσσερις τάξεις του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας. 
Οι εκθέσεις αυτές εντάσσονται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων με τίτλο «Όψεις ενός αιώνος» που διοργανώνει ο δήμος Εορδαίας για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωσης της Εορδαίας, όπως δήλωσε η δημοτική σύμβουλος Σοφρία Απατσίδου η οποία έχει την ευθύνη των εκδηλώσεων αυτών. Ανέφερε ότι οι δύο εκθέσεις θα φιλοξενηθούν στη βιβλιοθήκη έως και τις 20 Νοεμβρίου, σε περίπτωση όμως που δεν προλάβουν να την επισκεφθούν όλα τα σχολεία της Εορδαίας που εκδήλωσαν ενδιαφέρον θα εξεταστεί η δυνατότητα παράτασης λειτουργίας των δύο εκθέσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου ξενάγησε στην έκθεση φωτογραφίας ο ίδιος ο Γιώργος Καζαντζής, εξηγώντας με ενθουσιασμό στους μαθητές ότι η αγάπη του για την Πτολεμαΐδα αλλά και η συνειδητοποίηση ότι μια φωτογραφία μπορεί να διηγηθεί περισσότερα από 1000 λέξεις και πολλές φορές από μόνη της μια ολόκληρη ιστορία, τον ώθησαν εδώ και αρκετά χρόνια να ξεκινήσει τη συλλογή παλαιών φωτογραφιών που δείχνουν πως ήταν άλλοτε η πόλη αλλά και τις δραστηριότητες των γεωργών κυρίως τότε κατοίκων της. «Νομίζω ότι αξίζει να τη δουν οι νέοι κυρίως, για να δουν πως μια πόλη που ήταν βαλτότοπος έγινε μια ωραία και σύγχρονη πόλη», δήλωσε ο κ. Καζαντζής. 
Οι δύο εκθέσεις θα λειτουργούν ώρες βιβλιοθήκης έως 20 Νοεμβρίου: 
Δευτέρα από 8π.μ.–3 μ.μ., Τρίτη 8π.μ.–2.30μ.μ. και 5μ.μ.–8μ.μ.
Τετάρτη- Πέμπτη και Παρασκευή από 8π.μ.–3μ.μ. 
Σάββατο και Κυριακή από 6μ.μ.–8μ.μ.).

Ρ.Β.

ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR