Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΟΥ 2012 - ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΡΟΣΙΔΟΥ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Ψηφίστε τους κορυφαίους του 2012
Είναι φυσικό όταν πέφτει η αυλαία μιας χρονιάς να γίνεται ο απολογισμός της, πόσο μάλιστα όταν πρόκειται για τον στίβο όπου επιδόσεις και θέσεις είναι η πεμπτουσία του. Το 2012 είχε δύο κορυφαίες διοργανώσεις. Μία στον κλειστό στίβο και μία στον ανοιχτό. Η Κορυφαία βέβαια ήταν στον ανοιχτό
καθώς το 2012 ήταν Ολυμπιακή χρονιά με τους αγώνες να γίνονται στο Λονδίνο ενώ στον κλειστό στίβο είχαμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Κωνσταντινούπολη. Ακολούθησαν βέβαια οι Πανευρωπαϊκοί του Ελσίνκι και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων και Νεανίδων που έγινε στη Βαρκελώνη.
Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων του έτους είναι η συνέχεια των κορυφαίων των μηνών που διεξάγεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Στον διαγωνισμό που έχει καθιερωθεί από την Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια, για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή και της κορυφαίας αθλήτριας, «μέτρησαν» οι θέσεις των αθλητών και αθλητριών μας στις μεγάλες διοργανώσεις της χρονιάς.
Δέκα αθλητές και αθλήτριες είναι οι υποψήφιοι από τους οποίους οι φίλοι του στίβου θα επιλέξουν τους κορυφαίους.
Άνδρες
Ο Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου), κατέκτησε την 7η θέση στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου με επίδοση 5.65μ στο άλμα επί κοντώ. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα πήρε επίσης την έβδομη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα 5.70 και την πέμπτη θέση με 5.72μ στους πανευρωπαϊκούς του Ελσίνκι.
Έβδομος Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε στο Λονδίνο και ο Σπύρος Λεμπέσης (ΜΕΑΣ Τρίτων) με βολή 81.91μ στον ακοντισμό.
Στην Κωνσταντινούπολη ο Κώστας Μπανιώτης(Ολυμπιάδα Κομοτηνής) κατέκτησε την 4η θέση στο άλμα σε ύψος Ο πρωταθλητής μας ξεπέρασε τα 2.31μ κάτι που πέτυχε και ο τρίτος του αγωνίσματος αλλά και οι υπόλοιποι έξι αθλητές της οκτάδας.
Στα 200μ των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Λυκούργος-Στέφανος Τσάκωνας (ΕΑ Ρεθυμνιακού)ισοφάρισε το «δικό» του πανελλήνιο ρεκόρ που είχε πετύχει σε μίτινγκ στη Γενεύη δύο μήνες νωρίτερα με 20.52 και πήρε την δωδέκατη θέση.
Εβδομήντα χιλιόμετρα βάδισε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΕΑ Ρεθυμνιακού) στο Λονδίνο. Τερμάτισε και στα δύο αγωνίσματα και μάλιστα κατέρριψε τα πανελλήνια ρεκόρ και στις δύο αποστάσεις τερματίζοντας 15ος στα 20χλμ σε 1ώρα 21:12 και 25ος στα 50χλμ με επίδοση 3ώρες 49:56.
Ο Λούης Τσάτουμας (Μεσσηνιακός ΓΣ), «προσγειώθηκε» στα 7.88μ (8μ στον προκριματικό) και πήρε την έκτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.
Την 8η θέση στους πανευρωπαϊκούς αγώνες του Ελσίνκι κατέκτησαν οΠερικλής Ιακωβάκης (ΕΚΑ Δωδώνη) στα 400μ με εμπόδια τερματίζοντας σε 50.57 (49.83 στον ημιτελικό) και ο Κώστας Δουβαλίδης (ΕΑ Ρεθυμνιακού), στα 110μ με εμπόδια με χρόνο 13.59 ενώ στον ημιτελικό πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ με 13.37.
Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων ο Νίκος Τσιώκος (ΓΣ Καρδίτσας) με άλμα 15.91μ κατέκτησε την όγδοη θέση.
Στον επετειακό 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας ο Μιχάλης Παρμάκης(Α.Ο. Τρίτων Χαλκίδας) τερμάτισε στην 9η θέση σε 2ώρες 21.56ενώ αναδείχθηκε πρωταθλητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Το μοναδικό μετάλλιο που κατέκτησε φέτος η χώρα μας στους πανευρωπαϊκούς αγώνες στο Ελσίνκι ήταν αυτό της Νικόλ Κυριακοπούλου(ΑΟ Μεγάρων). Η πρωταθλήτρια του Μιχάλη Καραγιάννη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο επί κοντώ με επίδοση 4.60μ.
Έδωσαν την μάχη τους για είσοδο στον τελικό των Ολυμπιακών αλλά θα μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε «μεγάλες άτυχες». Και πώς να μην είναι αφού από τις 12 που πήραν το εισιτήριο,  Τόνια Στεργίου καιΣτέλλα-Ηρώ Λεδάκη πήραν την 13η θέση.
Η Στεργίου (ΑΟ Κούρος Πάτρας)στο άλμα σε ύψος των Ολυμπιακών του Λονδίνου κατατάχτηκε 13η, με άλμα στα 1.93 και δεν αγωνίστηκε στον τελικό. Νωρίτερα στους πανευρωπαϊκούς αγωνίστηκε στον τελικό και πήρε την 11η θέση με άλμα στο 1.80μ ενώ ξεπέρασε το 1.87 στον προκριματικό.
Η Λεδάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) επίσης 13η στο άλμα επί κοντώ με επίδοση 4.50μ.
Την καλύτερη επίδοση σε επί μέρους αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων πέτυχε η επταθλήτριά μας Σοφία Υφαντίδου (Φίλιππος Βέροιας). Το σημείωσε στον ακοντισμό με επίδοση στα 56.96. Στο έπταθλο κατατάχτηκε 23η συγκεντρώνοντας 5.947 βαθμούς.
Μια κορασίδα στο παγκόσμιο των νεανίδων, αλλά τι κορασίδα. Η Ηλιάνα Κοροσίδου (Αίολος Μακεδονίας), ήταν η καλύτερη της ελληνικής ομάδας κατακτώντας στην σφυροβολία την πέμπτη θέση με 63μ.32 πού είναι πανελλήνιο ρεκόρ κορασίδων.
Δύο αθλήτριες, ίδια επίδοση, ίδιος σύλλογος! Αυτό συνέβη  στον τελικό του τριπλούν στους πανευρωπαϊκούς αγώνες. Η Νίκη Πανέττα(ΑΟ Μεγάρων), πήρε την έκτη θέση με 14.23 και η Αθανασία Πέρρα (ΑΟ Μεγάρων) ήταν έβδομη επίσης με  14μ.23.
Με επίδοση 2 ώρες 44.42 κατέλαβε την πέμπτη θέση στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας αλλά και τον τίτλο της πρωταθλήτριας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα η Μάγδα Γαζέα (ΑΓΕ Ζακύνθου).
Την ένατη θέση (σύνολο των προκριματικών) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου πήρε η Έλενα Φιλάνδρα (Πανελλήνιος ΓΣ) που αγωνίστηκε στον προκριματικό των 800 μ. και  τερμάτισε σε 2.02.67.
Η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) κατέκτησε στο επί κοντώ με επίδοση με 4.35μ το χάλκινο μετάλλιο στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου των ΗΠΑ.
Οι φίλοι του στίβου μπορούν να ψηφίζουν μέχρι και την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 στην αρχική σελίδα της Ομοσπονδίας (ψηφοφορίες)

WWW.EORDAIA.ORG