Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας: 27η Συνάντηση Εκπαιδευτικών Μαθητικοί Διαγωνισμοί Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών Δημιουργώ, άρα υπάρχω και ελπίζω!


Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Πτολεμαΐδας της Δ.Ε. Ν. Κοζάνης σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) - Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας και το Δήμος Εορδαίας, διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Μαθητικοί Διαγωνισμοί  Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών - Δημιουργώ, άρα υπάρχω και ελπίζω!» σε αίθουσα του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας,

Οι διαγωνισμοί  ρομποτικής στοχεύουν στην εκμάθηση με την μέθοδο της «υλοποίησης μίας εργασίας» (project-oriented) προσφέροντας μια συναρπαστική εισαγωγή στο πεδίο της ρομποτικής και των νέων τεχνολογιών για νέους. Είναι ένας διαφορετικός τρόπος μάθησης μέσω του οποίου βιώνονται τόσο πρακτικές (hands-on) όσο και γνωστικές (mind-on) εμπειρίες στον τομέα των ηλεκτρονικών, του υλικού (hardware) και του λογισμικού (software). Πέρα όμως από τις τεχνικές γνώσεις που κατακτούνται, βασική επιδίωξη είναι η ανάπτυξη  των  ικανοτήτων της επικοινωνίας και της συνεργασίας μέσα από την ομαδική δουλειά.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:
Μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε  παγκόσμιες διοργανώσεις
Εκπαιδευτική Ρομποτική: Το παράδειγμα της λειτουργίας του EduRoboClub – Florina
Διαγωνισμός F1 in School: Σχεδιάση & κατασκευή μοντέλων F1 αυτοκινήτων
Διαγωνισμοί ρομποτικής RoboCup Junior και World Robot Olympiad
Πλατφόρμες ανάπτυξης εκπαιδευτικών ρομποτικών κατασκευών
Σχεδιάζοντας με το Lego Digital Designer
Γλώσσες Προγραμματισμού NXT-G και LeJOS (Java)
Υλοποίηση Line Following με χρήση P.I.D. ελεγκτή

Το ΚεΠληΝεΤ Πτολεμαΐδας στηρίζει τους συναδέλφους, τις σχολικές και διοικητικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.  Σκοπός του είναι η διάχυση τεχνογνωσίας και η στήριξη των συναδέλφων στις προκλήσεις που αντιμετωπίσουν με την ένταξη των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συμμετέχει ενεργά στους πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής στηρίζοντας ομάδες  μαθητών  Δημοτικού, Γυμνασίου  και  Λυκείου καθώς και στις World Robot Olympiad, WRO-2009  Ποχάνκ Ν. Κορέα,  WRO-2010 Μανίλα Φιλιππίνες,  WRO-2011 Αμπού Ντάμπι Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα,  WRO-2012 Κουάλα Λουμπούρ Μαλαισία.

Η διάλεξη αποσκοπεί στην ενημέρωση των μαθητών, των συναδέλφων και κάθε ενδιαφερόμενου, για τα μεγάλα τεχνολογικά - προγραμματιστικά θέματα που αφορούν την τεχνολογική εποχή μας. Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές και τα θέματα που σχετίζονται με την εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην εκπαιδευτική διαδικασία. Περισσότερες πληροφορίες στους δικτυακούς τόπους  http://plinetptol.sch.gr/tiki-seminars και http://plinetptol.sch.gr/tiki-robotics


Σας περιμένουμε.