Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ_ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗ ΞΑΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΗ Η ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


                                                                     ΒΙΝΤΕΟ

ΒΙΝΤΕΟ Westchanne

ΚΟΖΑΝΗ ΠΕΔ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.Κοζάνη, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, 11:00 π.μ.

Η σημερινή πρωτοβουλία της ΠΕΔ ΔΜ, εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των αποφάσεων του Εκτάκτου Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου στη Αθήνα. Μια πρώτη γενική διαπίστωση είναι ότι με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την υπογραφή πλειάδας Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που ακολούθησε, πλήττεται όχι μόνο η καθημερινή λειτουργία των δήμων, αλλά και η ίδια η υπόσταση και ο συνταγματικά κατοχυρωμένος ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας. Επιπλέον, η ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013 οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους δήμους και τις κοινωνικές τους δομές σε ολική κατάρρευση.
Και όλα αυτά όταν η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο συνολικό χρέος της χώρας ανέρχεται μόλις στο 0,9% και όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων έχουν μειωθεί κατά 11% ενώ οι αντίστοιχες της Κεντρικής Κυβέρνησης έχουν αυξηθεί κατά 32% σύμφωνα με τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι συνεχείς δε μειώσεις στα έσοδα των δήμων, (πάνω από 60% την τελευταία τριετία), η καθυστέρηση απόδοσης των έστω και μειωμένων πόρων, καθώς και οι προβλέψεις του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013 για περαιτέρω  μειώσεις στα έσοδά της αυτοδιοίκησης, οδηγούν τους δήμους με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρες αδιέξοδο και σε κατάρρευση τις κοινωνικές τους δομές, τις μοναδικές που προσφέρουν σήμερα υπηρεσίες πρόνοιας και αλληλεγγύης σε μια κοινωνία που έχει δεχτεί αλλεπάλληλα χτυπήματα.
Παράλληλα οι εξαιρετικά δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες στη Δυτική Μακεδονία με τις χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, επιβαρύνουν δραματικά το κόστος λειτουργίας των σχολείων, των προνοιακών μονάδων και των δήμων επιδεινώνοντας δραματικά την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε απολύτως απαραίτητο να δρομολογηθούν άμεσα τα παρακάτω:
-Η επιπλέον χρηματοδότηση των δήμων σε περιοχές της Α΄Ζώνης για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών θέρμανσης των σχολείων και η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για δαπάνες θέρμανσης σε σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, έτσι ώστε να εξοικονομήσουν οι Σχολικές Επιτροπές τους αναγκαίους πόρους. Σε περίπτωση που δε ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία, θα υπάρχει αδυναμία πλέον λειτουργίας των σχολείων μετά τις εορτές.
-Η άρση όλων των ρυθμίσεων που βάλλουν κατά της Διοικητικής και Οικονομικής Αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είναι η επιβολή του κατ΄ επίφαση «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας» των δήμων.
-Η οικονομική υποστήριξη των δήμων, στον καθημερινό τους αγώνα για την κοινωνική συνοχή και τη διατήρηση του Κράτους Πρόνοιας.
-Η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της διαθεσιμότητας υπαλλήλων των δήμων στην κατεύθυνση της επίσπευσης της εσωτερικής κινητικότητας με αξιολόγηση, ώστε να μην διατρέξει κανένα κίνδυνο απόλυσης ούτε ένας υπάλληλος.
-Η αποκέντρωση εξουσίας και στην άσκηση αρμοδιοτήτων με τα αναγκαία μέσα, πόρους και προσωπικό, σύμφωνα με το άρθρο 95 του Ν.3852/2010.
-H συνέχιση της χρηματοδότησης των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών για τα έτη 2013 και 2014, όπως και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και για την υλοποίηση του προγράμματος ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ για την απασχόληση.
-Η εκταμίευση μέχρι τέλους του έτους του υπολοίπου παρακρατηθέντων 2012, και της ΣΑΤΑ ώστε να καλυφθούν τρέχουσες υποχρεώσεις των δήμων προς τρίτους, και να τονωθεί η τοπική αγορά με μια σημαντική ένεση ρευστότητας.
-Η διασφάλιση συνέχισης της χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών για τα έτη 2013 και 2014, καθώς και την απεμπλοκή της χρηματοδότησης των δομών αυτών για φέτος μετά την απόφαση του Ζ΄ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Κλείνοντας αυτήν την συνοπτική ενημέρωση, δηλώνουμε ότι όλοι οι Δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας είμαστε αναγκασμένοι να κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά μέχρι τη διασφάλιση από την Πολιτεία επιπλέον χρηματοδότησης για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων. Είναι αυτονόητο βέβαια, ότι για την υλοποίηση της απόφασης αυτής θα ακολουθηθούν όλες οι διατάξεις που προβλέπει η νομοθεσία.


ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ

Οι Δήμαρχοι κλείνουν τα σχολεία μετά τις γιορτές στη Δυτική Μακεδονία

Ζητούν επιπλέον χρηματοδότηση για πετρέλαιο θέρμανσης, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ο βαρύς και παρατεταμένος χειμώνας

Οι Δήμαρχοι κλείνουν τα σχολεία μετά τις γιορτές στη Δυτική Μακεδονία
Με κλειστά τα σχολεία θα υποδεχτεί η Δυτική Μακεδονία το νέο έτος, καθώς οι σύσσωμοι δήμαρχοι της περιοχής ανακοίνωσαν ότι οι σχολικές μονάδες δεν θα ανοίξουν μετά τις γιορτές γιατί δεν έχουν πετρέλαιο θέρμανσης.
«Οι δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας είμαστε αποφασισμένοι στη νέα χρονιά να μην ξανανοίξουμε τα σχολεία εάν δεν ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα που υπάρχει στην περιοχή μας με τον μακρύ χειμώνα, με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και με την αδυναμία συνέχισης λειτουργίας των σχολείων με τα τόσα λίγα χρήματα που στέλνονται», δήλωσε η πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, Παρασκευή Βρυζίδου, σε συνέντευξη Τύπου, παρουσία όλων των δημάρχων της ακριτικής περιφέρειας, η οποία διοργανώθηκε από την ΠΕΔ στο πλαίσιο των αποφάσεων του πρόσφατου έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ. «Η απόφασή μας αυτή είναι το πρώτο βήμα και το πρώτο μήνυμα που στέλνουμε, θα ακολουθήσουν και επόμενες συλλογικές αποφάσεις στη Δυτική Μακεδονία, έως ότου γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να αφήσουμε τον τόπο μας να καταρρεύσει». Διευκρίνισε ότι «είμαστε αναγκασμένοι να κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά μέχρι τη διασφάλιση από την Πολιτεία επιπλέον χρηματοδότησης για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων». Προκειμένου να είναι σύννομη με το κλείσιμο των σχολείων η ΠΕΔ, η πρόεδρός της υπογράμμισε ότι «θα επικαλεστούμε το άρθρο 94 του Καλλικράτη περί έκτακτης ανάγκης», προσθέτοντας ότι «τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στην περιοχή και η έλλειψη χρηματοδότησης για πετρέλαιο θέρμανσης συνιστούν έκτακτη ανάγκη».
Ο δήμαρχος Καστοριάς Μανόλης Χατζησυμεωνίδης, σημείωσε ότι «μέχρι τώρα κρατάμε αναμμένα τα καλοριφέρ στα σχολεία, κόβοντας άλλες λειτουργικές δαπάνες». Ζήτησε την αποφορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορεί το κράτος που πρέπει να έχει τη μέριμνα για τη λειτουργία των σχολείων να φορολογεί τα σχολεία, αφού έτσι μετατρέπονται οι σχολικές αίθουσες σε ψυγεία». Η δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου, υπογράμμισε ότι «αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε τη θέρμανση λίγες μόνο ώρες, λόγω έλλειψης πετρελαίου». Η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας ζητά επιπλέον χρηματοδότηση των δήμων σε περιοχές της Α΄Ζώνης για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών θέρμανσης των σχολείων και επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για δαπάνες θέρμανσης σε σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, έτσι ώστε να εξοικονομήσουν οι Σχολικές Επιτροπές τους αναγκαίους πόρους. 
Ακόμη στη συνέντευξη Τύπου των δημάρχων τονίστηκε: 
Μια πρώτη γενική διαπίστωση είναι ότι με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την υπογραφή πλειάδας Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που ακολούθησε, πλήττεται όχι μόνο η καθημερινή λειτουργία των δήμων, αλλά και η ίδια η υπόσταση και ο συνταγματικά κατοχυρωμένος ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας. Επιπλέον, η ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013 οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους δήμους και τις κοινωνικές τους δομές σε ολική κατάρρευση.
Και όλα αυτά όταν η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο συνολικό χρέος της χώρας ανέρχεται μόλις στο 0,9% και όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Δήμων έχουν μειωθεί κατά 11% ενώ οι αντίστοιχες της Κεντρικής Κυβέρνησης έχουν αυξηθεί κατά 32% σύμφωνα με τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι συνεχείς δε μειώσεις στα έσοδα των δήμων, (πάνω από 60% την τελευταία τριετία), η καθυστέρηση απόδοσης των έστω και μειωμένων πόρων, καθώς και οι προβλέψεις του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013 για περαιτέρω  μειώσεις στα έσοδά της αυτοδιοίκησης, οδηγούν τους δήμους με μαθηματική ακρίβεια σε πλήρες αδιέξοδο και σε κατάρρευση τις κοινωνικές τους δομές, τις μοναδικές που προσφέρουν σήμερα υπηρεσίες πρόνοιας και αλληλεγγύης σε μια κοινωνία που έχει δεχτεί αλλεπάλληλα χτυπήματα.  
Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε απολύτως απαραίτητο να δρομολογηθούν άμεσα τα παρακάτω:
. Η άρση όλων των ρυθμίσεων που βάλλουν κατά της Διοικητικής και Οικονομικής Αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είναι η επιβολή του κατ΄ επίφαση «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας» των δήμων.
. Η οικονομική υποστήριξη των δήμων, στον καθημερινό τους αγώνα για την κοινωνική συνοχή και τη διατήρηση του Κράτους Πρόνοιας.
. Η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της διαθεσιμότητας υπαλλήλων των δήμων στην κατεύθυνση της επίσπευσης της εσωτερικής κινητικότητας με αξιολόγηση, ώστε να μην διατρέξει κανένα κίνδυνο απόλυσης ούτε ένας υπάλληλος. 
. Η αποκέντρωση εξουσίας και στην άσκηση αρμοδιοτήτων με τα αναγκαία μέσα, πόρους και προσωπικό, σύμφωνα με το άρθρο 95 του Ν.3852/2010.
. H συνέχιση της χρηματοδότησης των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών για τα έτη 2013 και 2014, όπως και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και για την υλοποίηση του προγράμματος ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ για την απασχόληση.
. Η εκταμίευση μέχρι τέλους του έτους του υπολοίπου παρακρατηθέντων 2012, και της ΣΑΤΑ ώστε να καλυφθούν τρέχουσες υποχρεώσεις των δήμων προς τρίτους, και να τονωθεί η τοπική αγορά με μια σημαντική ένεση ρευστότητας.
. Η διασφάλιση συνέχισης της χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών για τα έτη 2013 και 2014, καθώς και την απεμπλοκή της χρηματοδότησης των δομών αυτών για φέτος μετά την απόφαση του Ζ΄ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Στις τοποθετήσεις τους οι δήμαρχοι που έλαβαν το λόγο, τόνισαν: Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας αναφέρθηκε «στον ξεσηκωμό που έφεραν στους δήμους και στους εργαζόμενους οι διαθεσιμότητες». Είπε ότι «κανείς δεν είναι αντίθετος με την «κινητικότητα», όμως αυτή να γίνεται προγραμματισμένα και αφού έχει γίνει προηγουμένως η καταγραφή. Εδώ πρώτα έβγαλαν τους πλεονάζοντες και μετά τα κενά των υπηρεσιών». Ο δήμαρχος Γρεβενών σημείωσε ότι η Τ.Α. βάλεται και έχει στοχοποιηθεί γιατί τα καταφέρνει καλύτερα από το κράτος. Αναφέρθηκε στις αρμοδιότητες, όπως πρόνοια, αποχιονισμός κ.λ.π., οι δαπάνες των οποίων παρακρατούνται από τους ΚΑΠ, όταν στο ορεινό και μεγαλύτερο σε έκταση δήμο Γρεβενών, πέρυσι δαπανήσαμε 800.000 ευρώ για αποχιονισμό. Ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στην καταστατική θέση των αιρετών και μίλησε για «επιχείρηση απαξίωσης», τονίζοντας τη μείωση θέσεων αντιδημάρχων, τη δραστική αποζημίωση στελεχών κ.λ.π. Σημείωσε για παράδειγμα ότι δεν μπορεί η αποζημίωση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να είναι στα 500 ευρώ, όταν αυτός απασχολείται αποκλειστικά στο δήμο. Ο δήμαρχος Ορεστίδος Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, υπογράμμισε την οικονομική ασφυξία των δήμων, σημειώνοντας ότι «κανείς δήμαρχος δεν μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα και τις προεκλογικές εξαγγελίες».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ www.e-ptolemeos.gr


Κοzanimedia: Κλείνουν τα σχολεία οι δήμαρχοι στη Δυτική Μακεδονία για το πετρέλαιο θέρμανσης-Απόφαση ή…απειλή;

pedTην απόφαση για κλείσιμο των σχολείων όλων των βαθμίδων αμέσως μετά τις γιορτές έλαβε η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, με τους δημάρχους να κάνουν λόγο για αδυναμία κάλυψης των εξόδων για το αυξημένο πετρέλαιο θέρμανσης!
Στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως «Δηλώνουμε ότι όλοι οι Δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας είμαστε αναγκασμένοι να κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά μέχρι τη διασφάλιση από την Πολιτεία επιπλέον χρηματοδότησης για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων. Είναι αυτονόητο βέβαια, ότι για την υλοποίηση της απόφασης αυτής θα ακολουθηθούν όλες οι διατάξεις που προβλέπει η νομοθεσία.».
Σε κάθε περίπτωση, τις αμέσως επόμενες ημέρες και κυρίως μετά την Πρωτοχρονιά θα διαπιστωθεί εάν όντως οι δήμαρχοι της περιοχής μας υλοποιήσουν την εν λόγω απόφαση, ή, απλά, εάν πρόκειται για απειλή προς την κυβέρνηση για το πετρέλαιο θέρμανσης στις σχολικές μονάδες.

Οι δήμοι στην Δυτική Μακεδονία κλείνουν τα σχολεία λόγω πετρελαίου θέρμανσης. Εστειλαν επιστολή στον Α. Σαμαρά

vryzidoy-kadroΚλείνουν τα σχολεία απο το νέο ετος
Η απόφαση θα ισχύσει απο το νέο έτος και με την προϋπόθεση οτι η πολιτεία δεν θα έχει δώσει λύση στο πρόβλημα. Την απόφαση έλαβε η ΠΕΔ Δυτικής μακεδονίας την οποία ανακοίνωσαν στα Μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους η πρόοεδρος ...
Παρασκευή Βρυζίδου. Απόσπασμα απο την συνέντευξη της τύπου:
 Οι εξαιρετικά δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες στη Δυτική Μακεδονία με τις χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, επιβαρύνουν δραματικά το κόστος λειτουργίας των σχολείων, των προνοιακών μονάδων και των δήμων επιδεινώνοντας δραματικά την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση.
Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε απολύτως απαραίτητο να δρομολογηθούν άμεσα τα παρακάτω:
 Η επιπλέον χρηματοδότηση των δήμων σε περιοχές της Α΄Ζώνης για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών θέρμανσης των σχολείων και η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για δαπάνες θέρμανσης σε σχολεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, έτσι ώστε να εξοικονομήσουν οι Σχολικές Επιτροπές τους αναγκαίους πόρους. Σε περίπτωση που δε ληφθούν άμεσα μέτρα από την Πολιτεία, θα υπάρχει αδυναμία πλέον λειτουργίας των σχολείων μετά τις εορτές.
 Η άρση όλων των ρυθμίσεων που βάλλουν κατά της Διοικητικής και Οικονομικής Αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως είναι η επιβολή του κατ΄ επίφαση «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας» των δήμων.
 Η οικονομική υποστήριξη των δήμων, στον καθημερινό τους αγώνα για την κοινωνική συνοχή και τη διατήρηση του Κράτους Πρόνοιας.
 Η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της διαθεσιμότητας υπαλλήλων των δήμων στην κατεύθυνση της επίσπευσης της εσωτερικής κινητικότητας με αξιολόγηση, ώστε να μην διατρέξει κανένα κίνδυνο απόλυσης ούτε ένας υπάλληλος.
 Η αποκέντρωση εξουσίας και στην άσκηση αρμοδιοτήτων με τα αναγκαία μέσα, πόρους και προσωπικό, σύμφωνα με το άρθρο 95 του Ν.3852/2010.
 H συνέχιση της χρηματοδότησης των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών για τα έτη 2013 και 2014, όπως και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» αλλά και για την υλοποίηση του προγράμματος ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ για την απασχόληση.
 Η εκταμίευση μέχρι τέλους του έτους του υπολοίπου παρακρατηθέντων 2012, και της ΣΑΤΑ ώστε να καλυφθούν τρέχουσες υποχρεώσεις των δήμων προς τρίτους, και να τονωθεί η τοπική αγορά με μια σημαντική ένεση ρευστότητας.
 Η διασφάλιση συνέχισης της χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών για τα έτη 2013 και 2014, καθώς και την απεμπλοκή της χρηματοδότησης των δομών αυτών για φέτος μετά την απόφαση του Ζ΄ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Κλείνοντας αυτήν την συνοπτική ενημέρωση, δηλώνουμε ότι όλοι οι Δήμαρχοι της Δυτικής Μακεδονίας είμαστε αναγκασμένοι να κρατήσουμε τα σχολεία κλειστά μέχρι τη διασφάλιση από την Πολιτεία επιπλέον χρηματοδότησης για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων.Είναι αυτονόητο βέβαια, ότι για την υλοποίηση της απόφασης αυτής θα ακολουθηθούν όλες οι διατάξεις που προβλέπει η νομοθεσία.