Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΕΟΡΔΑΙΑ: Μεγάλη προσέλευση στα κοινωνικά φροντιστήρια



ΕΟΡΔΑΙΑ

Μεγάλη προσέλευση στα κοινωνικά φροντιστήρια

Μεγάλη προσέλευση στα κοινωνικά φροντιστήρια
Ούτε η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Εορδαίας, με απόφαση της οποίας ξεκίνησαν στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου τα κοινωνικά φροντιστήρια στα σχολεία της Εορδαίας, δεν περίμενε ότι το μέτρο αυτό θα έβρισκε τόσο μεγάλη απήχηση στον μαθητόκοσμο, αφού ο αριθμός των μαθητών που κατέφυγε σε αυτά ανέρχεται σε 170-180 μαθητές. 
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εορδαίας, Νίκος Πολυχρονιάδης, μιλώντας στον «Π» ανέφερε ότι η απόφαση που έλαβε η γενική συνέλευση του σωματείου των καθηγητών της Εορδαίας να οργανώσει για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής κοινωνικά φροντιστήρια, με αποκλειστικά εθελοντική προσφορά από ενεργούς καθηγητές, συνταξιούχους, αλλά και αδιόριστους καθηγητές και επαγγελματίες φροντιστές, έτυχε μεγάλης απήχησης, καθώς αποδείχθηκε αυτό που η ΕΛΜΕ γνώριζε ήδη: ότι πολλοί μαθητές λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν αδυναμία πρόσβασης σε οποιαδήποτε εξωσχολική- φροντιστηριακή βοήθεια. 
Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ δεν παρέλειψε να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους του οι οποίοι δήλωσαν διατεθειμένοι να πλαισιώσουν εθελοντικά το θεσμό των κοινωνικών φροντιστηρίων, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σχεδόν σχολείο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη της Πτολεμαΐδας που δεν πραγματοποιούνται κοινωνικά φροντιστήρια. Με εξαίρεση το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) που υπήρχε πρόβλημα με τις αίθουσες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, σημείωσε, τα δωρεάν μαθήματα γίνονται από καθηγητές των ίδιων των σχολείων, οι οποίοι παραμένουν στο σχολείο μετά το πέρας του ωραρίου τους και διδάσκουν δωρεάν στα κοινωνικά φροντιστήρια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις συνδράμουν και εθελοντές που αποστέλλει- με βάση τις ανάγκες- η ΕΛΜΕ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στα κοινωνικά φροντιστήρια στο 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας συμμετέχουν 50 από τους 290 μαθητές του σχολείου, ενώ στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) η συμμετοχή φθάνει στους 41 μαθητές (διδάσκονται μαθηματικά, έκθεση και δύο μαθήματα κατεύθυνσης- στοιχεία μηχανών και ηλεκτρονικά). 
Από τη νέα χρονιά μάλιστα πρόκειται να δημιουργηθεί και απογευματινή ζώνη κοινωνικών φροντιστηρίων, καθώς όπως ανέφερε ο κ. Πολυχρονιάδης, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Εορδαίας ενέκρινε το αίτημα της ΕΛΜΕ για την παραχώρηση αιθουσών σχολικών κτηρίων κατά τις απογευματινές ώρες στο 3ο Γενικό Λύκειο (στο κτήριο που στεγάζεται το Δημόσιο ΙΕΚ) καθώς και στο 2ο ΕΠΑΛ (νυχτερινό) προκειμένου να λειτουργήσουν και σε αυτά κοινωνικά φροντιστήρια από τις 5μ.μ. έως 8μ.μ.. Διότι, όπως σημείωσε, υπάρχουν μαθητές που φεύγουν αργά από τα σχολεία τους, όπως για παράδειγμα οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου και του Μουσικού Λυκείου και δεν μπορούν να παραμείνουν για το κοινωνικό φροντιστήριο αφού σχολάνε στις 4 το απόγευμα. 
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Εορδαίας, Γιάννη Ασπράγκαθο, τα σχολικά κτήρια που επιλέχθηκαν και διατίθενται από την επιτροπή για τη λειτουργία κοινωνικών φροντιστηρίων κατά τις απογευματινές ώρες είναι δύο σχολικά συγκροτήματα που καλύπτουν γεωγραφικά την πόλη αλλά και έχουν διασφαλισμένο το ζήτημα της θέρμανσης καθώς λειτουργούν ήδη απογευματινές ώρες. 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ www.e-ptolemeos.gr