Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

                                                                                                   ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG



«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»




Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ


Το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (Ι.Π.Α.Δ.Μ.) ανακοινώνει την έναρξη των διαδικασιών υποβολής αιτήσεων υποψηφίων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Δήμος Εορδαίας» στο πλαίσιο του «Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» που συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. Το πρόγραμμα αφορά στην πρόσληψη 210 ατόμων με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, διάρκειας πέντε (5) μηνών. Η αμοιβή για κάθε προσλαμβανόμενο είναι 25€ ημερησίως και όχι μεγαλύτερη από 625€ μηνιαίως.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει την 08 Αυγούστου και λήγει στις 17 Αυγούστου 2012. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΚΟ.Χ.1 και να την υποβάλλουν μόνο ταχυδρομικά (μέσω ΕΛΤΑ) με συστημένη επιστολή, αναγράφοντας «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟ.Χ.:100.303/1/2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» στα γραφεία του Δικαιούχου στην ακόλουθη διεύθυνση:

Ι.Π.Α.Δ.Μ.
ΗΡΟΔΟΤΟΥ 9, 50100 ΚΟΖΑΝΗ
Τηλ.: 2461 0 26622

Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση του υποψηφίου.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων καθώς και τις «Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής σε πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟ.Χ.)»: α) στα γραφεία του Ι.Π.Α.Δ.Μ. στην πιο πάνω διεύθυνση β) στην ιστοσελίδα: http://www.ipadm.gr γ) στην ιστοσελίδα του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» (www.epanad.gov.gr) και δ) στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr) ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων -> Διαγωνισμών Φορέων -> Κοινωφελής Εργασία (ΚΟ.Χ.).

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο τηλ.: 2461 0 26622 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΕΔΩ

ΔΗΛΩΣΗ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ (ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ) ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΑΕΕ (ΠΡΩΗΝ ΤΕΒΕ) ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

ΔΗΛΩΣΗ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ




ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                                        31 Ιουλίου 2012



ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Με τις επιτυχίες των αθλητών/κολυμβητών της ευρύτερης περιοχής , την αμέριστη συμμετοχή και στήριξη του κόσμου και την εφαρμογή νέων δραστηριοτήτων και πιλοτικών προγραμμάτων (λειτουργία τον Ιούλιο) να κυριαρχούν στον απολογισμό της κολυμβητικής χρονιάς, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας δίνει ραντεβού τον Σεπτέμβριο καθώς μετά από μία παρατεταμένη περίοδο, κλείνει τις πύλες του για τον μήνα Αύγουστο.
Και αυτή την χρονιά το κολυμβητήριο –παρά τα προβλήματα που προέκυψαν π.χ με τη λειτουργία της Τ/Θ- λειτούργησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με οργάνωση και προγραμματισμό γεγονός που όχι μόνο επέτρεψε την άμεση αντιμετώπιση δυσκολιών αλλά είχε και σαν αποτέλεσμα να υπάρχει αδιάλειπτη δημιουργική και επιτυχή πορεία όλων όσων συμμετείχαν στα προγράμματα του Κολυμβητηρίου τόσο στο αγωνιστικό μέρος όσο και σε επίπεδο προσωπικό για όσους συμμετείχαν στα προγράμματα κοινού.
Έχοντας επιτελέσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την «αποστολή» του σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο με τη συμβολή της Δημοτικής Αρχής, των παραγόντων του κολυμβητηρίου, της Ακαδημίας των ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ, των προπονητών, του Διοικητικού προσωπικού, της τεχνικής υποστήριξης, των αθλητών και φυσικά του ίδιου του κόσμου, ο πήχης ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά και ήδη μπαίνει ένας προγραμματισμός για την επόμενη κολυμβητική περίοδο που στόχο έχει να καθιερώσει ακόμα περισσότερο το Κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας στην συνείδηση του κόσμου, των αθλητών, των σωματείων επιτρέποντας τη διοργάνωση περισσότερων εκδηλώσεων/δραστηριοτήτων τοπικού και Πανελλαδικού χαρακτήρα. Ιδιαίτερη χαρά και αισιόδοξα μηνύματα για συμμετοχή σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις –ακόμα και επιπέδου Ολυμπιακών διοργανώσεων- δημιουργούνται από τους μικρούς θαμώνες/αθλητές που συμμετέχουν με ζήλο στις κολυμβητικές δράσεις και ήδη έχουν καταφέρει σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις.   
Όλοι όσοι συμμετέχουν στις δραστηριότητες και τα κολυμβητικά προγράμματα εύκολα μπορούν να διαπιστώσουν ότι ο χώρος του Κολυμβητηρίου έχει αναχθεί σε μία κυψέλη μέγιστης αθλητικής και πολιτιστικής συνεισφοράς για τους αθλητές και την τοπική κοινωνία.
Ως Δ.Σ της Ακαδημίας, απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή ολοκλήρωση τούτης της κολυμβητικής χρονιάς και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ευχόμενοι σε όλους «Καλή συνέχεια στο καλοκαίρι σας».

                                                                       Από το Δ.Σ

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑ: ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 1ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ




Πρόσκληση Τύπου – Επίσημη Παρουσίαση



Σας προσκαλούμε στην Επίσημη Έναρξη και Παρουσίαση στα ΜΜΕ
του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής στην  Πτολεμαίδα, που θα πραγματοποιηθεί
την Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012, στις 12 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις
της Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας Πτολεμαϊδας 25ης Μαρτίου 100.

Το Συμπόσιο είναι ενταγμένο στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Εορδαίας.





Για το ΝΠΔΔ
ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π.


Θεοπίστη Κρυσταλλίδου
Πρόεδρος Δ.Σ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ


WWW.KOZANI.TV


Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΗ ΒΛΑΣΤΗ ΕΟΡΔΑΙΑΣ






Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο κλήρος και ο λαός στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ Ιερώνυμο ο οποίος σήμερα (Παρασκευή) το απόγευμα επισκέφθηκε την γραφική κοινότητα της Βλάστης. Ο Προκαθήμενος της Ελληνικής εκκλησίας έφθασε στις 7. 30 το απόγευμα στην Ιερά μονή του Αγίου Παντελεήμονος προερχόμενος από τη Φλώρινα όπου αύριο (Σάββατο) θα κηρύξει την έναρξη των εκδηλώσεων με αφορμή τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της ακριτικής πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Στην είσοδο του Ναού τον υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. κ Παύλος, ο επίσκοπος Ιόππης και Αριμαθαίας κ.κ Δαμασκηνός, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βλάστης Μηνάς Δαλακιούρης, ιερείς , προσκυνητές που προσήλθαν για να τιμήσουν την μνήμη του εορτάζοντα Αγίου Παντελεήμονα. Μετά από την τελετή στον Ναό παρουσία του Μητροπολίτη Φλωρίνης – Πρεσπών- Εορδαίας κ.κ Θεοκλήτου και άλλων Μητροπολιτών του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή και του βουλευτή της Π Ε Κοζάνης Μιχάλη Παπαδόπουλου ο κ. Ιερώνυμος κατευθύνθηκε στη Βλάστη. Στην είσοδο του χωριού τον υποδέχθηκαν καβαλάρηδες και στη συνέχεια η πομπή έφθασε στην πλατεία του χωριού όπου ο πρόεδρος, η δήμαρχος, και δημοτικοί σύμβουλοι με τη συμμετοχή πλήθους πιστών καλωσόρισαν τον Αρχιεπίσκοπο και προσέφεραν παραδοσιακά προϊόντα καθώς και βιβλία. Μεγάλοι και μικροί πλησίασαν τον σεμνό και «ασκητικό» ποιμενάρχη και ζήτησαν την ευλογία του. Σε δηλώσεις του ο κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι οι Έλληνες θα πρέπει να είναι ενωμένοι και να κάνουν υπομονή για να αντιμετωπίσουν και αυτήν την μπόρα υπενθυμίζοντας ότι το έθνος πέρασε και κατά το παρελθόν δυσκολότερες στιγμές. Εξήρε την ομορφιά του τοπίου και την ηρεμία του λέγοντας ότι « φύγαμε αγριεμένοι από την πρωτεύουσα και ημερέψαμε στα βουνά». Νωρίτερα τόσο ο Σεβασμιότατος Σισανίου και Σιατίστης κ.κ Παύλος όσο και ο Επίσκοπος Ιόππης και Αριμαθαίας κ.κ Δαμασκηνός υπογράμμισαν σε δηλώσεις τους τη σημασία της επίσκεψης αυτής για την περιοχή και τους κατοίκους της ενώ ο πρώτος ( κ.κ Παύλος) ανακοίνωσε ότι τον Οκτώβριο ο κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί επίσημα την Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης.
ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG




Στη Βλάστη Εορδαίας βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 27/07 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Ο κ. Ιερώνυμος επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονα, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Δ Μακεδονίας Γιώργο Δακή, τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βλάστης κ Μηνά Δαλακιούρη, τους μητροπολίτες Σισσανίου και Σιατίστης Παύλο και Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο.

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.KOZAN.GR

Στη Βλάστη Εορδαίας βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 27/07 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ο κ. Ιερώνυμος επισκέφτηκε την εορτάζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονα, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Δ Μακεδονίας Γιώργο Δακή, τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Βλάστης κ Μηνά Δαλακιούρη, τους μητροπολίτες Σισσανίου και Σιατίστης Παύλο και Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο, Ιλίου Αθηναγόρα και τον Επίσκοπο Διαυλείας.
Να αναφερθεί ότι ο Μακαριώτατος μεταξύ άλλων ανέφερε: "Αισθάνομαι πολύ ευχαριστημένος, μολονότι ομολογώ δεν το είχα προγραμματίσει να έρθω στο Μοναστήρι κι ούτε φανταζόμουν ν' ανέβω σε τέτοιο υψόμετρο".
Τέλος ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε συγκινημένος που γνώρισε τα μέρη αυτά, αλλά περισσότερο που γνώρισε τον κόσμο που ζει εκεί.  
ΠΗΓΗ VIDEO www.romfaia.gr













Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΡΒΟΥΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της προσφοράς του στη μουσική εκπαίδευση βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ίδρυση νέων τμημάτων. Συγκεκριμένα από το καινούριο σχολικό έτος θα λειτουργήσουν τα νέα τμήματα:
Φλάουτου
Φλογέρας (για παιδιά από 8-13 χρονών)
Κλαρινέτου
Σαξοφώνου
Τρομπέτας και
Κοντραμπάσου
Στα συγκεκριμένα τμήματα έχουν προβλεφθεί εξαιρετικά μειωμένα δίδακτρα σε όλους τους νέους μαθητές καθώς και στα μέλη της Φιλαρμονικής της Πτολεμαΐδας, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα εποχή συνεργασίας των δύο φορέων της πόλης μας.

Επίσης, κατά το σχολικό έτος 2012-2013 θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα παρακάτω τμήματα και σχολές:
Σχολή Πιάνου
Σχολή Κλασικής κιθάρας
Σχολή Βιολιού – Βιόλας
Σχολή Κλασικού τραγουδιού (μονωδίας)
Σχολή Βυζαντινής Μουσικής
Σχολή Ανωτέρων Θεωρητικών (Αρμονία, Αντίστιξη, Φούγκα, Σύνθεση)
Σχολή Ακορντεόν
Τμήμα Μελοδραματικής
Τμήμα Ρεπερτορίου Μονωδίας
Τμήμα Προπαιδείας (για παιδιά από 4 χρονών)
Τμήμα σύγχρονης μουσικής ( ηλεκτρική κιθάρα, ακουστική κιθάρα, ντραμς, ηλεκτρικό μπάσο)
Τμήμα προετοιμασίας για την εισαγωγή υποψηφίων στα Ανώτατα Μουσικά Τμήματα των Πανεπιστημίων (ολιγομελή, ταχύρυθμα τμήματα)
Τμήμα παιδικής χορωδίας, νεανικής χορωδίας (Vivo) και μεικτής χορωδίας (Πολυφωνική Χορωδία Πτολεμαΐδας)
Τμήμα ενηλίκων (ταχύρυθμη διδασκαλία των θεωρητικών της μουσικής και οργάνου επιλογής)

Από την καινούρια σχολική χρονιά θα ισχύσουν οι νέες, μειωμένες τιμές στα δίδακτρα και στα εξέταστρα όλων των τμημάτων για νέους και παλαιότερους μαθητές καθώς και ειδικά τιμολόγια για μακροχρόνια ανέργους, ΑμΕΑ και πολύτεκνους.

Επίσης, συνεχίζοντας τις πολιτιστικές παρεμβάσεις στην πόλη, ετοιμάζεται και θα ανακοινωθεί σύντομα το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου. Ειδικά για  τις εγγραφές ή επανεγγραφές που θα γίνουν μέχρι τις 10 Αυγούστου ισχύει έκπτωση 50% στην εγγραφή.

Για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία του Ωδείου (κάθε μέρα 9.00-15.00), στο τηλέφωνο 24630 53503 και στην ιστοσελίδα του ωδείου  http://vdo.weebly.com/

Η Πρόεδρος
Θεοπίστη Κρυσταλλίδου


Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Λάζαρος Τσαβδαρίδης








ΕΥΞΕΙΝΙΑ 2012 - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ



ΕΥΞΕΙΝΙΑ 2012





ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 
ΟΜΗΡΟΥ 5 - 50200 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
ΤΗΛ & FAX : 2463027067
email ppto90@otenet.gr


Σας καλούμε στο Πολιτιστικό διήμερο "Ευξείνια 2012" 
το Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Ιουλίου.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν 
στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών στη Νότια είσοδο της Πόλης.

Ώρα έναρξης 9 το βράδυ
Διοργάνωση Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας 
Με τη στήριξη του Δήμου Εορδαίας 

Με εκτίμηση 
Για το ΔΣ 


     Ο Πρόεδρος                       Η γεν. γραμματέας 
Γ. Ελευθεριάδης                  Σ. Τουμανίδου

4ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ



Μνήμες Λιγνίτη

Σε μια προσπάθεια να αναδείξει και να επιβραβεύσει, με κάθε τρόπο, την προσφορά των εργαζομένων της ΔΕΗ και τη συμβολή - ρόλο του λιγνίτη και της περιοχής στην ανάπτυξη της χώρας γενικότερα, το Σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΗ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ¨ και η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού συνδιοργανώνουν, τον 4ο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου υπό τον διακριτικό τίτλο ¨ΜΝΗΜΕΣ ΛΙΓΝΙΤΗ¨.
Μετά τις άκρως επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις, την εντυπωσιακή συμμετοχή, τα θετικά σχόλια και το κοινό αίτημα που εκφράστηκε από την πρώτη κιόλας διοργάνωση για ¨άνοιγα του θεσμού¨ , το Σωματείο αναλαμβάνει πλέον τη διοργάνωση του 4ου αγώνα
, με ακόμα μεγαλύτερους στόχους, ακόμα περισσότερο μεράκι και θετική διάθεση, ανεβάζοντας τον πήχη και εντάσσοντας τις ¨Μνήμες Λιγνίτη¨  στις κορυφαίες αθλητικές δραστηριότητες. 
                                                                                              
Γενικές πληροφορίες για την περιοχή: Η πόλη της Πτολεμαΐδας ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της  Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και είναι η πρωτεύουσα του Δήμου Εορδαίας. Αποτελεί το ενεργειακό κέντρο της χώρας και ταυτόχρονα ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά κέντρα της Ευρώπης, λόγω των λιγνιτών που κρύβει η γη της Εορδαίας. Απέχει 150 χιλ. από Θεσ/νικη και 520 χιλ. από Αθήνα, με εύκολη και άνετη πρόσβαση μέσω Εγνατίας οδού.
Χαρακτηριστικά του αγώνα: Ο αγώνας αποτελείται από δύο σκέλη: το αγωνιστικό Ανδρών – Γυναικών που η απόσταση είναι 10 χιλ. και το Λαϊκό Δρόμο  5χιλ. Ανδρών – Γυναικών.
Λεπτομέρειες για τα τη διοργάνωση:
Ημερομηνία διεξαγωγής: 9-9-2012
Τόπος διεξαγωγής :Πτολεμαΐδα  Ν. Κοζάνης
Απόσταση 10 χιλ. Αγωνιστικός Δρόμος ανδρών –γυναικών
     κατηγορίες (18-30, 31-40, 41-50, 51-60, 60+)
5 χιλ. Λαϊκός Δρόμος ανδρών –γυναικών γενική κατάταξη
Είδος αγώνα: Άσφαλτος
Υψόμετρο: 600μ.
Ώρα εκκίνησης: 10:30 π.μ.
Η κατηγορία συγκροτείται εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 10 άτομα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα συγχωνεύονται σε άλλη παραπλήσια κατηγορία, με ευθύνη των διοργανωτών.
Βραβεύσεις:
 α) οι τρείς πρώτοι της γενικής κατάταξης (ανδρών-γυναικών)
 β)οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία στα 10 χιλ.
γ)οι τρείς πρώτοι της γενικής κατάταξης ανδρών-γυναικών στα 5χιλ. του Λαϊκού δρόμου.
1ος κύπελλο: χρυσό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
2ος κύπελλο: αργυρό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
3ος κύπελλο: χάλκινο μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο, μπλουζάκι και καπέλο. Οι απονομές θα γίνουν στον χώρο του τερματισμού στο μνημείο λιγνιτωρύχων.
Γενικές πληροφορίες για τον αγώνα:
ü  Η διαδρομή είναι ακριβώς 10 χιλ. και αντιστοίχως 5 χιλ. μετρημένη με GPS, χωρίς υψομετρικές διαφορές, εύκολη και ευθεία.
ü  Η εκκίνηση θα δοθεί από τον χώρο των ορυχείων και θα διέλθει από την εθνική οδό Κοζάνης Πτολεμαΐδας την πόλη της Πτολεμαΐδας, ενώ ο  τερματισμός θα γίνει στο μνημείο των λιγνιτωρύχων στην έξοδο της πόλης προς Φλώρινα (Πτολεμαΐδας).
ü  Σταθμοί νερού θα υπάρχουν 2, στα 5 και στα 8χιλ. Στον τερματισμό θα υπάρχουν φρούτα, χυμοί και ισοτονικά ποτά.
ü  Ασθενοφόρο επανδρωμένο με το απαραίτητο πλήρωμα θα ακολουθεί τους δρομείς όπως και ομάδα διασωστών με αυτοκίνητο (για περιπτώσεις όπως εγκατάλειψη –μικροπροβλήματα κ.ο.κ).
ü  Θα υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων με ευθύνη της τροχαίας και της Δημοτικής αστυνομίας.
ü  Στην αφετηρία και στον τερματισμό θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος για να ντυθούν και να ξεντυθούν αντίστοιχα  οι αγωνιζόμενοι. Επιπλέον στο χώρο του τερματισμού θα  υπάρχει η δυνατότητα ατομικής καθαριότητας (ντουζ).
ü  Χιλιομετρική σήμανση της διαδρομής ανά 1χιλ.
ü  Ατομική χρονομέτρηση για κάθε αθλητή χωριστά μέσω GPS(CHIP).
 Δηλώσεις συμμετοχής: Δήλωση συμμετοχής μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στα γραφεία του Σωματείου, Β. Κων/νου 4 (1Ος όροφος), στα κατά τόπους σωματειακά παραρτήματα, ενώ μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση συμμετοχής και  τηλεφωνικά στα νούμερα: 2463021211, 21212 και 54251, καθώς και να την αποστείλουν με φαξ στο: 2463021213. Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων θα γίνεται και μέσω της σελίδας του συνδικάτου www.spartakos-dei.grκαι με αποστολή emailστο  info@spartakos-dei.gr"> info@spartakos-dei.grέως τις 5-9-2012 .
Πληροφορίες στην οργανωτική επιτροπή:
Παλάσκας Νικόλαος: 6974392761
Λεμονίδης Δημήτριος: 6977432144
Στεργιούλης Παναγιώτης: 6972846265
Φιλημέγκας Γιώργος: 6946037070
Στογιάννης Αθανάσιος: 6977500531
Σταθόπουλος Δημήτριος : 6974566212
Μανώλας Γεώργιος : 6947420404

ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
Website: http://www.ptolemaida.gr/


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



ΕΠΙΛΟΓΗ ΛΟΓΟΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Μετά από  ψηφοφορία η επιτροπή επιλογής αποφάσισε το παρακάτω ως επετειακό λογότυπο:


Το λογότυπο προέκυψε από έκθεμα του Παλαιοντολογικού Μουσείου Πτολεμαΐδας, το οποίο υποστηρίζει την διαχρονικότητα της περιοχής.
Αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία μιας νέας και δυναμικής φόρμας, που μεταφέρει το πνεύμα της συνέχειας, της εξέλιξης και της δυναμικής πορείας του τόπου για το μέλλον.
Με άλλα λόγια, μια πορεία συνέχειας, ελπίδας και προοπτικής. Η ένταξή του στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της πόλης, δίνει την δυνατότητα για την  αξιοποίηση ενός συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής, που δεν είναι άλλο από τον πολιτισμό και τις υποδομές του.
Να σημειωθεί πως το αδιάβλητο στις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες είναι δύσκολο να διασφαλιστεί. Σκοπός της διαδικασίας αυτής ήταν η συμμετοχή των πολιτών στην επιλογή του επετειακού λογότυπου.
Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες για τις δημιουργίες τους, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία.





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΜΝΗΝΩΝ - «ΠΑΡΧΑΡΙΑ 2012»



«ΠΑΡΧΑΡΙΑ 2012»
Τ.Κ. ΚΟΜΝΗΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Κομνηνών σε συνεργασία με τον Δήμο Εορδαίας διοργανώνει το ετήσιο ποντιακό συναπάντημα συνεχίζοντας την παράδοση του Παρχάρ (ορεινοί βοσκότοποι της τοπικής κοινότητας Κομνηνών).
Τα Παρχάρια των Κομνηνών βρίσκονται ανατολικά του χωριού στην οροσειρά του Βερμίου και σε υψόμετρο περίπου 1300 μέτρων.
Σας προσκαλούμε να απολαύσετε το πλούσιο ποντιακό πρόγραμμα με τοπικούς καλλιτέχνες το Σάββατο το βράδυ στις 28 Ιουλίου,καθώς και τα παραδοσιακά ποντιακά εδέσματα που θα προσφέρονται την Κυριακή το μεσημέρι στις 29 Ιουλίου.
Με τιμή
Το Δ.Σ.
  

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΛΑΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ 27/07/2012



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Εν όψει την εορτασμού του Αγίου Παντελεήμωνος 
η τοπική κοινότητα μας 
σας προσκαλεί
στις 9.00 τέλεση δοξολογίας στην ιερά μονή Αγίου Παντελεήμονος 
στις 12.00 μ.μ. παραδοσιακό γλέντι στην κεντρική πλατεία 
της τοπικής κοινότητας Βλάστης 
στις 19.00 μ.μ απογευματινός " ΤΡΑΝΟΣ ΧΟΡΟΣ " στη θέση Λιβάδια.


Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας 

Δαλακιούρης Μηνάς 







Το πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα (Αγ. Παντελεήμονα) στη Βλάστη.

            Κάθε χρόνο, στις 27 Ιουλίου στη Βλάστη, γίνεται το μεγάλο πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονος. Σημείο και τόπος αναφοράς του κάθε Βλατσιώτη και Βλατσιώτισσας, καθώς επίσης και των κατοίκων των γύρω περιοχών να παρευρεθούν και να επικαλεσθούν τον ¨Ιαματικό¨  άγιο και να προσκυνήσουν  την χάρη του.
            Κόσμος από παντού θα ανεβεί για να παραστεί στην θεία λειτουργία του εξωκλησιού που δεσπόζει στην κορυφή (1340 μ. περίπου υψόμετρο) του Μουρικίου, να ενώσει τις θερμές του προσευχές και παρακλήσεις στον Θαυματουργό άγιο και να πιεί και να πάρει το αγιασμό από την διπλανή πηγή.
            Η παράδοση αναφέρει ότι το ξωκλήσι ιδρύθηκε περίπου το 1848 από το τάμα των αδελφών του τότε μητροπολίτη Μογλενών, ανακαινίσθηκε αργότερα  δ΄ εξόδων Παπαθεοφάνους, όπως ανέφερε μια επιγραφή το 1930 περίπου και κατόπιν από τον Βλατσιώτη ευεργέτη Χριστόδουλο Γαλάνο, επίσης από Βλατσιώτες  δωρητές, όπως  οι οικογένειες Χατζιου, Βουλγαρίδη, Τριανταφύλλου και πλήθος ανωνύμων και επωνύμων άλλων δωρητών
            Σήμερα  “δαπάνες ” του Βλατσιώτη Αρχιεπισκόπου Ιόπης Δαμασκηνού, κοσμεί στην περίοπτη θέση ένας περικαλλής ναός σε μοναστηριακό σχήμα  που περιβάλλεται με κοιτώνες έχοντας μπροστά μια υπέροχη θέα τόσο της Βλάστης όσο και του λεκανοπεδίου Σισανίου.
            Όπως  το έθιμο και η λαογραφία επιτάσσει, ανήμερα της γιορτής, νωρίς το πρωί ξεκινούν άλλοι πεζοί και άλλοι καβαλάρηδες ,(σήμερα με αυτοκίνητο ) για να ανεβούν στο ύψωμα και να πάρουν την “Χάρη” του αγίου.
            Τα θαυμάσια στολισμένα άλογα με τις Βλατσιώτικες αφράτες κόκκινες βελέντζες και τα δαντελωτά υφαντά  σεντόνια και μ’ αναβάτες τους “φουστανελοφόρους” νέους είναι ένα καταπληκτικό – πρωτότυπο και εντυπωσιακό θέαμα.
            Ανηφορίζοντας γεμάτοι χαρά ενθουσιασμό, που πηγάζει από τα νιάτα τους, τραγουδούν τα ωραία Βλατσιώτικα τραγούδια, τραγούδια αγάπης και νοσταλγίας όπως π.χ.
 “Σαν κινήσουν οι όμορφες και αυτές οι μαυρομάτες να παν στον Παντελεήμονα ψηλά στο πανηγύρι. . .........
            Το θέαμα ήταν και είναι γραφικότατο. Αγναντεύοντας κάνεις από το χωριό της Βλάστης τις ράχες που οδηγούν στην εκκλησία, βλέπει ποικιλόχρωμες ανθρώπινες γραμμές να ελίσσονται προς την ανηφόρα του Μουρικίου ανάμεσα στις οξιές .
            Όλοι θα  προσκυνήσουν και θα επικαλεσθούν την χάρη του ιαματικού Παντελεήμονα.
          Μετά την Θεία Λειτουργία τον εκκλησίασμα και οι επισκέπτες στήνουν τον χορό. “Στ’ αλώνι του «Ρούση» με τις άσπρες μαρμαρένιες  παλιές πέτρες, απολαμβάνοντας «ορεχτό» αέρα της οξιάς του Μουρικίου και σβήνοντας τη δίψα του καλοκαιριού από το παγωμένο και κρυστάλλινο νερό στο «πηγαδούλι».
          Περισσότερο όμως απ’ όλα κι αξέχαστη για όλες εμάς είναι η επιδεικτική και θορυβώδης κατάβαση των καβαλάρηδων με τα στολισμένα τους άλογα να καλπάζουν υπερήφανα σαν σε παρέλαση, ενώ ο κόσμος τους χειροκροτεί δεξιά και αριστερά από τους δρόμους του χωριού που περνούν.
        Ας μην ξεχνάμε όμως ότι, τόσο το έθιμο όσο κι η γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα σηματοδοτούσε την έναρξη των προξενιών των αρραβώνων και  του «νυφοπάζαρου».
        Η γιορτή κορυφώνεται το απόγευμα όταν στα λιβάδια στήνεται ο πρώτος «Τρανός» χορός. Μπροστά οι άντρες με «κορυφαίο» τον γεροντότερο και μετά οι γυναίκες κατά τάξη και σειρά .Χορεύουν με βήματα ρυθμικά, βαριά ,επιβλητικά, πιστό απεικόνισμα της υψηλής και  μεγαλοπρεπούς φύσεως και κληρονομιάς .
       Τραγουδούν συνήθως τα Βλατσιώτικα  τραγούδια όπως.

-         Σήμερα έχουμε καιρό να βγούμε στο σεργιάνι .........
-         Κάτου στουν Αγιοθόδωρο, στουν Άγιου Κωνσταντίνου Σουλτάνα Βιργινάδα.
-         Κάτου στους τρανούς τους κάμπους και τα πράσινα  λιβάδια, έσπειρα σπυρί κριθάρι , φύτρωσε μαργαριτάρι..............
-         Το βράδυ βγαίνει ο Αυγερινός, και του ταχιά η Πούλια.......
-         Ου Μήλιους ου πραγματευτής ,ου Μήλιους ου στρατιώτης μορ  Μάρω  Μαριορή.......
      Τραγούδια που παραπέμπουν  σε παλιές χρυσές εποχές  παράδοσης και μνήμης
      Τραγουδούν έως ότου κάνουν τρείς γύρους.
      Παλαιότερα υπολόγιζαν ότι συμμετείχαν 400 περίπου άτομα – χορευτές, οπότε διαλύεται ο χορός  με την ευχή όλων. «Και τα χρονάκια μας» και «του χρόνου πάλι εδώ».
      Οι νέοι συνεχίζοντας το έθιμο, εξακολουθούν το γλέντι στην πλατεία, χορεύοντας κάτω από τους υπέροχους ήχους της τοπικής μουσικής (βιολιών), μέχρι το πρωί.
      Έτσι τελειώνει ένα πανηγύρι που μένει χαραγμένο τόσο στη σκέψη , στο μυαλό και τις αναμνήσεις του κάθε Βλατσιώτη,  αναπολώντας τη Βλάστη της καρδιάς του, που δε σβήνει όσα χρόνια κι αν περάσουν.
     Άς ευχηθούμε να συνεχιστεί η τόσο όμορφη  «παράδοση και κληρονομιά μνήμης»,από τη μια γενιά στην άλλη.
   



Τούλα Λαμπαδάρη- Χριστοδουλίδου

Ιούλιος 2012

"το δάσος αλλιώς" ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ







 ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


Στους πρόποδες του Μουρικίου, εκεί που συναντιούνται τα όρια των νομών Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας, απλώνεται το φημισμένο Καστανόδασος και το ιστορικό χωριό Εμπόριο, στα 730 μ. υψόμετρο.Το Εμπόριο είναι ένα χωριό του Δήμου Εορδαίας, χτισμένο στην ανατολική πλευρά του ομώνυμου βουνού, σε ωραία γραφική τοποθεσία, σχεδόν κρυμμένο μέσα στην καστανόφυτη και πευκόφυτη βουνοπλαγιά.

Τα αναπαλαιωμένα Μακεδονίτικα σπίτια από ντόπια σιδερόπετρα, ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Μηνά, η γραφική πλατεία με τα μακρόβια πλατάνια της, το λιθόστρωτο που οδηγεί τον επισκέπτη από το ¨Κολύμπι¨ με τους καταρράκτες και τις φυσικές βάθρες στο αυτοφυές Καστανόδασος, δημιουργούν μια απόλυτα εναρμονισμένη σύνθεση του ανθρώπου και της φύσης.Η σύνθεση αυτή, επιχειρείται να πλαισιωθεί με την επανακαθιέρωση ενός εναλλακτικού μουσικού φεστιβάλ…

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Εθελοντική Ομάδα Νέων Εμπορίου, η οποία μόλις έκλεισε ένα χρόνο από την ίδρυση της και στην τόσο σύντομη ζωή της, έχει καταφέρει πολλά γύρω από τον εθελοντισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη του οικισμού, των τοπικών προϊόντων και του πολιτισμού του Εμπορίου.


Ο σκίουρος, που φιλοξενείται στους τεράστιους κορμούς των αιωνόβιων δένδρων του Καστανόδασους, μας δίνει το σύνθημα…το δάσος αλλιώς!!!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7/2012

"Μπάντα της Φλώρινας"
Παραδόσιακο γλέντι με χάλκινα της Μακεδονιας!!

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7/2012

SOULBOX band
http://youtu.be/-3pvYL9eFyk... ειναι και το καμαρι μας στην μπαντα! rock rolling!!!:)

ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ............ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ....

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/7/2012

ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΡΟΧΙΑ (*επιστρέφουν δυναμικά)

ΜΠΑΛΑΦΑΣ & full band live
http://youtu.be/pwKRnQFvPB0 (official video clip)

Επιμέλεια παραγωγής :_ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

27/6 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
28 & 29/6 ΕΙΣΟΔΟΣ #7 euro ανα μερα
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για Α.Μ.Ε.Α.ανηλικους κάτω των δεκατρίων (13) ετών.

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά στο χώρο του φεστιβαλ(Καστανόδασος,Εμπόριο)καθε μερα στις 8.00 & 8.45.Τοποθεσία Αναχωρησης Δημαρχειο Πτολεμαϊαδας επιστροφη στη 1.00 μετα τα μεσανυχτα( 2 δρομολογια)προσφορά της HERMES tours

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ


ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ

Από τα 3 επικρατέστερα της ψηφοφορίας θα επιλεγεί από την επιτροπή που έχει οριστεί το επετειακό λογότυπο και θα ανακοινωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 27/7/2012.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα επικρατέστερα λογότυπα τα οποία μπορείτε να ψηφίσετε στην

ΚΛΙΚ ΕΔΩ 

26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 - ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΑΠΟΛΥΤΙΚIΟΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Ἦχος α΄
Τὴν σπουδήν σου τῇ κλήσει κατάλληλον,
ἐργασαμένη φερώνυμε,
 τὴν ὁμώνυμόν σου πίστιν εἰς κατοικίαν κεκλήρωσαι,
  Παρασκευὴ ἀθλοφόρε·
    ὅθεν προχέεις ἰάματα,
  καὶ πρεσβεύεις ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.
........................................................................................................
Ιερά Μονή Αγίας Πρασκευής Μηλοχωρίου
Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Τ.Κ. Μαυροπηγής
Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Τ.Κ. Αγίου Χριστοφόρου

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΜΕ ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΘΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.KOZANI.TV



ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΘΕΡΜΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΙ (Δ' ΦΑΣΗ) ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΔΕΤΗΠ
ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ρεπορτάζ - 24/07/2012
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Ξεκινά η ανέγερση του κτηρίου του Ποντιακού Ελληνισμού


Ξεκινά η ανέγερση του κτηρίου του Ποντιακού Ελληνισμού
Περί τα τέλη του επόμενου μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η ανέγερση του κτηρίου του Ποντιακού Ελληνισμού στην Πτολεμαΐδα, στην οδό Αδύσσης, απέναντι από το Υδραγωγείο (δίπλα στο κτήριο του ΕΒΕ), στο οικόπεδο που παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό από τον πρώην δήμο Πτολεμαΐδας. 
Πρόκειται για το κτήριο με την επωνυμία «Κέντρο Διάσωσης, Ανάδειξης και Διάδοσης του Πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής», προϋπολογισμού 2,2 εκ. ευρώ το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, το οποίο προορίζεται στην ουσία να στεγάσει τις δραστηριότητες του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας. 
Την ανακοίνωση της έναρξης των εργασιών ανέγερσης του κτηρίου του «Πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής» έκανε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Εορδαίας Χαράλαμπος Παναγιωτίδης κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 20 Ιουλίου στην Ασβεστόπετρα, τοπική κοινότητα του δήμου Εορδαίας, με αφορμή τον εορτασμό του ξωκλησιού του χωριού του Προφήτη Ηλία.
Οι προσόψεις του κτηρίου, με βάση την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου, θα είναι ιωνικού ρυθμού, θα διαθέτει υπόγειο και στέγη, θα έχει ολική επιφάνεια ορόφων 1161,35τ.μ. και υπόγειο 271,39τ.μ.. 
Ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι έχει ολοκληρωθεί η δημοπράτηση του έργου και η ανάδειξη του αναδόχου και τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση ανάθεσης του έργου για μπορέσει να γίνει η τυπική έναρξη των εργασιών. Ο κ. Παναγιωτίδης σημείωσε ωστόσο ότι θα απαιτηθούν κάποιες προεργασίες πριν τη θεμελίωση του έργου, που αφορούν στην απομάκρυνση αγωγών της τηλεθέρμανσης που περνούν μέσα από το συγκεκριμένο οικόπεδο και η διευθέτηση ενός κτηρίου (υποσταθμού της τηλεθέρμανσης) και σύμφωνα με τη διαβεβαίωση της διοίκησης της ΔΕΤΗΠ η μεταφορά τους θα γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται, μέχρι 15 Αυγούστου, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η ανέγερση του κτηρίου μέχρι τέλος Αυγούστου- αρχές Σεπτέμβρη, καθώς με βάση το χρονοδιάγραμμα το έργο θα πρέπει να αποπερατωθεί μέσα στο 2013, το αργότερο μέχρι αρχές του 2014. 
Την ικανοποίηση της διοίκησης του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας μετέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Ελευθεριάδης, καθώς, όπως ανέφερε, επρόκειτο για ένα όνειρο πολλών ετών των Ποντίων της Εορδαίας. Επισήμανε ότι με την έκπτωση του εργολάβου ύψους 43% το έργο θα κοστίσει τελικά πολύ λιγότερα χρήματα από ό,τι είχε προϋπολογισθεί (2,2 ευρώ). Μένει, πρόσθεσε, η τυπική διαδικασία υπογραφής της σύμβασης και εφόσον γίνει έγκαιρα η μετατόπιση των αγωγών της τηλεθέρμανσης το έργο μπορεί να θεμελιωθεί μέσα στον Σεπτέμβρη ώστε να μπορέσει να έχει ολοκληρωθεί η θεμελίωση του κτηρίου πριν πιάσει ο χειμώνας. 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 Η Φιλαρμονική του δήμου Εορδαίας,
 μετά από πρόσκληση του Δήμου Ζακυνθίων,
θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο,
την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2012.

Παράλληλα μετά από πρόσκληση του Δήμου Άργους Ορεστικού,
θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα στην πλατεία της πόλης,
την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012,
στα πλαίσια του εορτασμού της Πολιούχου της, Αγίας Παρασκευής.

5ος ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥΡΙΚΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ








5ος  ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΜΟΥΡΙΚΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
Α: 25 χλμ (ΛΑΜΠΡΟΣ ΔΙΑΚΑΤΟΣ)
Β: 10 χλμ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ   26-08-2012
Αφετηρία – Τερματισμός : Πλατεία Εμπορίου, Δήμου Εορδαίας, Ν. Κοζάνης
Ώρα εκκίνησης:    25 χλμ  Ώρα 9:30
                         10 χλμ  Ώρα 9:40
Ο αγώνας των 25 χλμ  διεξάγεται μέσα σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον σε μια πανέμορφη περιοχή με καταπληκτική θέα κάτω από τον ίσκιο και την ευεργετική δροσιά αιωνόβιων δέντρων. Η διαδρομή των 25 χλμ είναι δασικός δρόμος, χωματόδρομος εκ των οποίων τα 700 μέτρα είναι μονοπάτι. Υπάρχει υψομετρική διαφορά 800 μέτρων, η αφετηρία είναι στα 680 μέτρα και το υψηλότερο σημείο είναι τα 1480 μέτρα.
Ο αγώνας των 10 χλμ  διεξάγεται στην ίδια διαδρομή των 25 χλμ. Οι αθλητές θα τρέξουν έως τα 5 χλμ και στη συνέχεια θα επιστρέψουν και θα τερματίσουν στην πλατεία Εμπορίου.
Κύπελλα θα δοθούν:  
Στον αγώνα των 25 χλμ
Α. Στον νικητή του αγώνα.
Β. Στην πρώτη νικήτρια του αγώνα
Γ. Στον Λάμπρο Διακάτο (αθλητή που τερμάτισε με κίνδυνο της ζωής του στον περσινό αγώνα των 25 χλμ με χρόνο 2 ώρες και 35 λεπτά).
Δ. Στον μεγαλύτερο σε ηλικία αθλητή.

Στον αγώνα των 10 χλμ
Α. Στον νικητή του αγώνα.
Β. Στην πρώτη νικήτρια του αγώνα
Γ. Στον νικητή της κατηγορίας έως και 16 ετών γεννημένος μέχρι το έτος 1996.

Όλοι οι δρομείς που θα τερματίσουν θα λάβουν  αναμνηστικό μετάλλιο και ειδικό δίπλωμα συμμετοχής που θα απεικονίζει τη διαδρομή των αγώνων.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη και θα υπογράψουν την ημέρα του αγώνα αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση.
Οι ανήλικοι αθλητές θα συμμετέχουν με υπεύθυνη δήλωση των  γονέων- κηδεμόνων  τους.  
Στον αγώνα των 25 χλμ θα υπάρχουν 10 σταθμοί ανεφοδιασμού (νερά, είδη διατροφής, κλπ)
Σήμανση θα υπάρχει ανά 2 χλμ.
Δηλώσεις συμμετοχής έως και 20-8-2012, στο τηλέφωνο 2463350501 & fax 2463350502
κ. Παντζούρη Ελένη

Υπεύθυνος διεξαγωγής των αγώνων
Δανιηλίδης  Αθανάσιος – Αθλητής
τηλ. 2463062102    &  κιν. 6934141392