Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ: "Παίζουν χαρτοπόλεμο με την Υγεία"_120113



ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δ. ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤON OPIΣΜΟ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


Παίζουν χαρτοπόλεμο με την Υγεία


Παίζουν χαρτοπόλεμο με την Υγεία
Την οργή του για την μεταφορά της έδρας του ενοποιημένου πλέον οργανισμού των νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης στο Μαμάτσειο Κοζάνης, εκφράζει ο Δήμος Εορδαίας, με ανακοίνωση που εξέδωσε η εκτελεστική του επιτροπή αμέσως μετά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, με αφορμή τη δημοσίευση της απόφασης μεταφοράς της έδρας των νοσοκομείων Μποδοσάκειου- Μαμάτσειου στην Κοζάνη
Η εκτελεστική επιτροπή η οποία συνεδρίασε υπό την δήμαρχο Παρασκευή Βρυζίδου και στην οποία μετέχουν οι αντιδήμαρχοι Εορδαίας Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, Χαράλαμπος Παναγιωτίδης, Στέφανος Μπίγγας, Απόστολος Καλαϊτζόπουλος, Ισαάκ Τσολακίδης και Γεώργιος Βασιλειάδης, βάλλει ευθέως κατά του υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης κατηγορώντας τους για «χαρτοπόλεμο» και για «ταχυδακτυλουργίες», χωρίς να αφήνει στο απυρόβλητο και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «αντί να σταθούν ανάχωμα προστασίας των συμφερόντων των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας, διευκολύνουν με τη στάση τους καταστροφικές λύσεις, προκειμένου να τις καταδικάσουν στην πορεία για πολιτικό όφελος». 
Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μη αναλογιζόμενη την κρίσιμη ώρα της οικονομικής κρίσης για τη χώρα μας, αποφάσισε να παίξει «χαρτοπόλεμο με την υγεία. Αντί για προτάσεις και λύσεις που αφορούν στην καλύτερη οργάνωση των Νοσοκομείων, προσπαθούν να αποδείξουν ότι λειτουργούν αποτελεσματικά, αρκούμενοι σε αποφάσεις μεταφοράς ή συγχώνευσης των εδρών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η εκτελεστική επιτροπή στρέφεται μάλιστα και κατά των εισηγητών αρμοδίων εισηγητών σε θέμα υγείας, επισημαίνοντας ότι: «Οι εισηγητές αρμόδιοι σε θέματα υγείας, τοπικοί και άλλοι σε κεντρικό επίπεδο, υπερασπίζονται αδικαιολόγητα τις διαχρονικές ταχυδακτυλουργίες ως βέλτιστες τεχνοκρατικές λύσεις, υποτίθεται με στόχο τη σωστή λειτουργία στα θέματα υγείας».  
Στο απυρόβλητο δεν αφήνει ούτε την αντιπολίτευση, λέγοντας πως «τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, αντί να σταθούν ανάχωμα προστασίας των συμφερόντων των πολιτών και της τοπικής κοινωνίας, διευκολύνουν με τη στάση τους καταστροφικές λύσεις, προκειμένου να τις καταδικάσουν στην πορεία για πολιτικό όφελος.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι «όσο για τη Δημοτική Αρχή χάνει τελείως την εμπιστοσύνη της στους αρμόδιους για την τύχη του τόπου μας, απομακρύνεται από την τακτική του διαλόγου και της επιχειρηματολογίας και χαρακτηρίζει αναξιόπιστους όσους εξαπατούν και πλήττουν την τοπική κοινωνία».
Προαναγγέλλει εξάλλου ότι «Ξεκινά την λειτουργία της σε άλλη βάση εντελώς ανεξάρτητα», στέλνοντας μάλιστα το εξής μήνυμα: «Για όσους νομίζουν ότι η αυτοδιοίκηση είναι ανήμπορη και θα σκύψει το κεφάλι, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Οι λύσεις μιας νυχτός με καθησυχασμό και αποπροσανατολισμό θα απαντηθεί σκληρά με πράξεις και όχι με λόγια.
Όσοι θεωρούν επίσης, ότι βρέθηκε άλλη μια ευκαιρία για κορόνες και αναθεματισμούς προς λάθος κατεύθυνση με πολιτική σκοπιμότητα, να ξέρουν ότι στην υγεία των πολιτών δεν χωρούν παιχνίδια και θα είμαστε εξίσου σκληροί και στους εκμεταλλευτές της αποδυνάμωσης του τόπου μας και της κάθε στέρησης παροχών στους πολίτες μας».
Η εκτελεστική επιτροπή στην ανακοίνωσή της τονίζει τέλος ότι: «Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα με συνεχή αναβάθμιση, χάρη στους γιατρούς του, το νοσηλευτικό προσωπικό, τη Δημοτική Αρχή, το σύνολο των πολιτών που εξυπηρετείται σε αυτό, χάρη σε ολόκληρο το Δήμο Εορδαίας», σημειώνοντας ότι «οι ταχυδακτυλουργίες υποβαθμίζουν τους εμπνευστές τους και όχι το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο». 
Σε επικοινωνία που είχε ο «Π» με η δήμαρχος Εορδαίας σε επικοινωνία που είχε μαζί της ο «Π» δεν θέλησε να αποκαλύψει σε συγκεκριμένες κινήσεις που αποφάσισε να προβεί η εκτελεστική επιτροπή του Δήμου, διότι, όπως τόνισε, «αυτή τη στιγμή δεν έχουν σημασία τα λόγια». 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ www.e-ptolemeos.gr