Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Δείτε Βίντεο & Φωτογραφίες_ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ «ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΡΧΙΓΕΝΗΣ»_10/03/2013


Βίντεο

                       Η Θρακική Εστία Εορδαίας, σε αποκριάτικους ρυθμούς.[Βιντεο]

                             http://ptolemaidalive.blogspot.gr/

Το καθιερωμένο αποκριάτικο γλέντι πραγματοποίησε η Θρακική Εστία Εορδαίας  (Θ.Ε.Ε.), την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013, μπροστά στα γραφεία της, στην πλατεία «Σαράντης Αρχιγένης».
Μια εκδήλωση, που περιείχε ποικίλο πρόγραμμα, με χορό, τραγούδι, παιχνίδι, φαγητό, κρασί και απεριόριστα χαμόγελα.
Η γειτονιά μοσχοβόλησε από νωρίς το απόγευμα όπου οι ψήστες του συλλόγου, έψηναν το παραδοσιακό σουβλάκι και προσέφεραν δωρεάν κρασί και τσίπουρο.
Η Λεχοβίτικη κομπανία, ξεσήκωσε τον κόσμο, τόσο με τους παραδοσιακούς ρυθμούς, όσο και με τους αποκριάτικους.
Για πρώτη φορά ο σύλλογος, διοργάνωσε τον διαγωνισμό τσουβαλοδρομίας. Ένα παιχνίδι, που με νοσταλγία έβλεπαν οι παλιοί και με πολύ ενθουσιασμό συμμετείχαν οι νεότεροι. Πήραν μέρος είκοσι παιδιά μέλη και φίλοι της Θ.Ε.Ε., που χοροπήδησαν μέσα στα τσουβάλια, για να φτάσουν στο τέρμα. Η τριμελής επιτροπή απένειμε σε όλους το αναμνηστικό συμμετοχής, ενώ ο Πρόεδρος της Θ.Ε.Ε. επέδωσε τα έπαθλα, στους τρεις πρώτους νικητές. Αναβιώνοντας το έθιμο, που έπαιζαν οι παλαιότεροι, τα έπαθλα ήταν ένα σακί αλεύρι, ένα σακί σιτάρι και ένα σακί πίτουρα. Τα παραπάνω χρήσιμα, κατά τα άλλα, έπαθλα, συνόδευσαν και τρία σύγχρονα δώρα, που ήταν 1 ζευγάρι ακουστικά και δύο KINGSTON.
Στη συνέχεια τα παιδιά του συλλόγου, αναβίωσαν το γαϊτανάκι με τα αλογάκια.
Μέλη και φίλοι της Θ.Ε.Ε., έφαγαν, ήπιαν, χόρεψαν και διασκέδασαν μέχρι αργά το βράδυ, ευχόμενοι Καλή Αποκριά!

Για το Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας
Νατάσσα Ν. Παύλου