Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Υπογραφή συμβάσεων έργων στο δήμο Εορδαίας «Αντικατάσταση αποχετευτικών αγωγών στον πρώην δήμο Μουρικίου» και «Κατασκευή τεχνικών στο αγρόκτημα Δροσερού Ολυμπιάδας»_13/03/2013_Βίντεο West channel




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
Website: http://www.ptolemaida.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο δημαρχείο Εορδαίας η υπογραφή των συμβάσεων των έργων  «Αντικατάσταση αποχετευτικών αγωγών στον πρώην δήμο Μουρικίου» και «Κατασκευή τεχνικών στο αγρόκτημα Δροσερού Ολυμπιάδας».  
Όπως δήλωσε κατά την υπογραφή της σύμβασης του έργου για την αντικατάσταση των αποχετευτικών αγωγών η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου:
«πιστεύουμε σε αυτό το έργο που είναι κυρίαρχα έργο προστασίας του περιβάλλοντος με ιδιαίτερη σημασία για περιοχές με αγροτική και τουριστική ανάπτυξη». Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του μεγάλου έργου για τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης των δημοτικών διαμερισμάτων ύψους 30 εκ. ευρώ που κατατίθεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για το Περιβάλλον και περιλαμβάνει αγωγούς μεταφοράς και αντλιοστάσια για τη συγκέντρωση και μεταφορά λυμάτων στο βιολογικό Πτολεμαΐδας.
Από την πλευρά του ο ανάδοχος του έργου Γιώργος Κίλας αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό που είναι 750.000 ευρώ, ενώ τόνισε ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των έξι μηνών.
Σε ότι αφορά στο δεύτερο μικρότερο έργο η κ. Βρυζίδου τόνισε ότι είναι 
στόχος της δημοτικής αρχής να γίνονται δημοπρασίες για όλα τα έργα ακόμα και τα μικρά  και να ενημερώνονται έτσι όλοι όσοι θέλουν να λάβουν μέρος,
ενώ ο ανάδοχος Παύλος Ιορδανίδης αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό που είναι 35.000 ευρώ και στο χρονοδιάγραμμα του έργου που θα είναι τρεις μήνες. 
βίντεο west channel


Ξεκινά η αντικατάσταση αποχετευτικών αγωγών στο Μουρίκι

Και η κατασκευή τεχνικών έργων για την αντιπλημμυρική προστασία των αγροκτημάτων Δροσερού & Ολυμπιάδας

Ξεκινά η αντικατάσταση αποχετευτικών αγωγών στο Μουρίκι
Ένα σημαντικό έργο υποδομών ξεκινά σε τέσσερις οικισμούς της δημοτικής ενότητας Μουρικίου του Δήμου Εορδαίας που αφορά στην “Αντικατάσταση Αποχετευτικών Αγωγών στο Δήμο Μουρικίου”, καθώς επίσης ένα δεύτερο έργο που αφορά στην “Κατασκευή Τεχνικών Έργων στο Αγρόκτημα Δροσερού- Ολυμπιάδας”, καθώς υπογράφτηκαν χθες το μεσημέρι από τη Δήμαρχο Εορδαίας και του αναδόχους των έργων οι συμβάσεις των δύο έργων.
Η δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου χαρακτήρισε σημαντικό το έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στους οικισμούς Άρδασσας, Κρυόβρυσης, Εμπορίου, και Μηλοχωρίου, προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα έργο με περιβαλλοντικά οφέλη για το δήμο Εορδαίας. Πρόκειται, είπε, για μελέτες που είχε ετοιμάσει ο πρώην δήμος Μουρικίου και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και υλοποιούνται στο πλαίσιο του μεγάλου περιβαλλοντικού έργου που έχει δρομολογηθεί για αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου των δημοτικών διαμερισμάτων του δήμου Εορδαίας και κατασκευή αγωγών μεταφοράς και επέκταση του Βιολογικού Πτολεμαΐδας. Ο φάκελος του μεγάλου αυτού έργου που αφορά στη συγκέντρωση των λυμάτων των οικισμών και αγωγών για την όδευσή τους στο Βιολογικό Καθαρισμό της Πτολεμαΐδας, συμπλήρωσε, ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα και κατατίθεται για χρηματοδότηση στο ΕΠΕΡΑΑ. 
Ο εκπρόσωπος της ανάδοχης εταιρείας Γεώργιος Κοίλας δήλωσε ότι η εταιρεία «Γ. Κοίλας και ΣΙΑ» θα καταβάλλει προσπάθεια να παραδώσει το έργο στον προβλεπόμενο χρόνο, δηλαδή σε 6 μήνες που είναι ο συμβατικός χρόνος περαίωσης. 
Αναφερόμενη στη σύμβαση του δεύτερου έργου η δήμαρχος τόνισε ότι πρόκειται για ένα μικρό μεν έργο, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ, αλλά με σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών Ολυμπιάδας και Δροσερού. Διότι, όπως σημείωσε, έχουν υλοποιηθεί κατά καιρούς μικροπαρεμβάσεις με αυτεπιστασία του Δήμου, ωστόσο το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περιοχή χρειάζεται μια μεγαλύτερη παρέμβαση καθώς με τις έντονες βροχοπτώσεις δημιουργούνται στη συγκεκριμένη περιοχή σοβαρά προβλήματα. Σημείωσε μάλιστα ότι πλέον ο Δήμος συγκεντρώνει εργασίες- μικροπαρεμβάσεις που απαιτούνται σε διάφορες περιοχές, σε 2-3 δημοτικά διαμερίσματα και δημοπρατούνται ώστε να γίνεται οργανωμένη μελέτη και επίβλεψη του έργου. 
Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από τη ΣΑΤΑ και ο συμβατικός χρόνος περαίωσης ανέρχεται σε 3 μήνες. Την πεποίθηση ότι το έργο “Κατασκευή Τεχνικών Έργων στο Αγρόκτημα Δροσερού Ολυμπιάδας” θα συμβάλλει αποφασιστικά στην αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στα αγροκτήματα Ολυμπιάδας και Δροσερού, που γίνονται απροσπέλαστα κατά καιρούς, εξέφρασε και ο ανάδοχος του έργου Παύλος Ιορδανίδης, επισημαίνοντας ότι η ανάδοχος εταιρεία θα είναι συνεπής στο χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου. 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ www.e-ptolemeos.gr