Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης φιλοξένησε η Πτολεμαΐδα στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Διαδρομές του Χρώματος στο Γκρι»



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
Website: http://www.ptolemaida.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκδήλωση τέχνης και πολιτισμού με τίτλο «Διαδρομές του Χρώματος στο Γκρι» διοργάνωσε στην Πτολεμαϊδα η Ελληνική Γραμματεία των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις Παντελίδη, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας.
Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο καταξιωμένος και βραβευμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, στέλνοντας τα δικά του επίκαιρα μηνύματα.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επιλογή της Πτολεμαϊδας για τη μεγάλη αυτή διοργάνωση, που αναδεικνύει και τα σημαντικά ιστορικά παλαιοντολογικά ευρήματα της Εορδαίας.
Στο χαιρετισμό του ο βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος έκανε λόγο για ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, συγχαίροντας τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.
Στην εξαιρετική προσωπικότητα του Γιάννη Σμαραγδή που φιλοξένησε η Πτολεμαϊδα αναφέρθηκε η πρόεδρος του ΚΟΙΠΠΑΠ Πίστη Κρυσταλλίδου.
Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γιώργος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση.
Από τους πρωτεργάτες της διοργάνωσης ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Π.Ε. Κοζάνης Ιάκωβος Παντελίδης χαρακτήρισε το γεγονός δείγμα πολιτισμού.
Στην εκδήλωση συμμετείχε η καθηγήτρια Παλαιοντολογίας του ΑΠΘ Ευαγγελία Τσουκαλά, προβάλλοντας την παλαιοντολογία σε συνδυασμό με την τέχνη.
Την παρουσίαση των παλαιοντολογικών ευρημάτων της περιοχής έκανε η ζωγράφος με εξειδίκευση στα παλαιοντολογικά ευρήματα Δήμητρα Λαμπρέτσα, μεταφέροντας τους παρισταμένους στο μυθικό κόσμο των ζώων.
Το ενδιαφέρον των προσκεκλημένων προκάλεσε η έκθεση ζωγραφικής με έργα αξιόλογων καλλιτεχνών, ενώ μήνυμα ελπίδας επεδίωξαν να στείλουν οι μαθητές της σχολής εικαστικών τεχνών Φλώρινας, σύμφωνα με το νεαρό Κώστα Γκράτσα.
Με τις «διαδρομές του χρώματος στο γκρι» επιδιώκουμε να δώσουμε φως στο τούνελ στην περιοχή σας τόνισαν με έμφαση η αρχαιολόγος-επικοινωνιολόγος Βίκυ Μπαφατάκη και η καθηγήτρια συντονίστρια Ελλάδας των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca Φωτεινή Βρύνα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αποκέντρωση με στόχο να γνωρίσει η περιφέρεια τις νέες μορφές πολιτισμού και τέχνης.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κινηματογραφική τριλογία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή και την προβολή εμβληματικών προσωπικοτήτων.