Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Συνάντηση εθελοντικής ομάδας Kailaristas_11/03/2013





Την Δευτέρα 11/03/2013 και ώρα 20:30 οι Kailaristas συγκεντρωνόμαστε στην La Vita B.Σοφιας Πτολεμαιδα, για να αποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις μας.Και την δράση της ημέρας Let's do it Greece-Let's do it Ptolemaida!!!

Όπως είναι γνωστό, οι συναντήσεις μας είναι ανοικτές σε όλους τους πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τη διαθεσιμότητα τους και τις προτάσεις τους για δράσεις.

Σας περιμένουμε όλους...!!!
Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε χρώμα και γέλιο στο καθημερινό γκρίζο...!!!


http://www.facebook.com/events/358895860891277/

Τι είμαστε:
Μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Πτολεμαιδας,που μοιραζόμαστε την πίστη μας και την αγαπη μας στην προοπτική μιας καλύτερης Πτολεμαιδας. Θέλουμε τη Πτολεμαιδα όμορφη, καθαρή, φιλική προς όλους τους κατοίκους της, μόνιμους και προσωρινούς κάθε μορφής.

Γιατί κάνουμε την κίνηση:
Κουραστήκαμε να γκρινιάζουμε, να μας φταίνε πάντα οι άλλοι ή το «κράτος». Είμαστε εδώ για να δράσουμε. Διανύουμε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο. Είναι πολύ σημαντικό για όλους μας, να μη χάσουμε ο ένας τον άλλο, αλλά και να ξαναβρούμε την χαμένη κοινωνική αλληλεγγύη.

Που αποσκοπούμε:
Σκοπός μας είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και η συνεισφορά μας σε μια ορθότερη διαχείριση του περιβάλλοντος και του τοπίου, κάτι που γενικότερα θα βοηθούσε στον επαναπροσδιορισμό της σχέσης του Πτολεμαιου πολίτη με τον χώρο του.

Πως θα δράσουμε:
Πιστεύουμε στη δύναμη της μικρής κλίμακας. Μέσα από συγκεκριμένες ευρηματικές, καλοσχεδιασμένες, επαναλαμβανόμενες και αποτελεσματικές δράσεις μας. Παράλληλα, συνεχώς προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε νέους, εμπειρογνώμονες, συλλόγους, αλλά και το ευρύτερο κοινό σε δράσεις κοινής ωφελείας.

Πως οργανωνόμαστε:
Επιλέγουμε συνειδητά ένα ανοιχτό συμμετοχικό μοντέλο επικοινωνίας και συντονισμού των δράσεών μας. Εκμεταλλευόμαστε τις δυνατότητες που μας δίνουν οι σύγχρονες μορφές δικτύωσης (facebook, blogs κλπ), που σε καμμία περίπτωση δεν υποκαθιστούν την αληθινή επικοινωνία μέσα από τις ανοιχτές σε όλους συναθροίσεις μας. Δεν υπάρχουν αξιώματα ή θέσεις.Οι προτάσεις όλων αξιολογούνται από όλους. Υλοποιείται κάθε φορά κατά προτεραιότητα η δράση που συγκεντρώνει την μεγαλύτερη αποδοχή. Μπορεί όμως να μην χρειάζεται πάντα να διαλέξουμε. Π.χ. μια μικρή δράση που απαιτεί τη συμμετοχή 3-4 ατόμων μπορεί να γίνει έτσι κι αλλιώς αν 3-4 άτομα αποφασίσουν να την κάνουν.

Που ενεργοποιούμαστε:
Τουλάχιστον στην αρχή, αποκλειστικά στη πόλη της Πτολεμαιδας. Φυσικά, στηρίζουμε και συνεργαζόμαστε με τυχόν ανάλογες κινήσεις σε άλλα μέρη της Εορδαιας.

Σε ποιους απευθυνόμαστε:
Σε όλους τους πολίτες της Πτολεμαιδας που θέλουν να κάνουν κάτι για την πόλη τους αλλά μέχρι σήμερα δεν έβρισκαν ένα κανάλι δημιουργικής συμμετοχής, στη ζωή της πόλης της Πτολεμαιδας. Επιδιώκουμε την αυξημένη συμμετοχή της νέας γενιάς, πράγμα που θα έδινε μια ιδιαίτερη φρεσκάδα και δυναμισμό στη κίνησή μας.

Από πού εμπνεόμαστε με ποιους συνεργαζόμαστε:
Εμπνεόμαστε από τις δράσεις των Atenistas στην Αθήνα καθώς και από σχετικές ομάδες που σχηματίστηκαν σε άλλες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Καρδίτσα, κλπ). Συνεργαζόμαστε με όλες τις ζωντανές δυνάμεις και κινήσεις πολιτών, αλλά είμαστε μια αυτόνομη κίνηση.

Θέματα δράσης:
Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά, Πολιτιστικά.

Ενδεικτικά:
- Αναζητούμε και αναδεικνύουμε τις θετικές πλευρές της πόλης μας. Είμαστε δίπλα σε όλες τις προσπάθειες που θα κάνουν τη Πτολεμαιδα καλύτερη.

- Θεωρούμε την υπεράσπιση της προσβασιμότητας στο δημόσιο χώρο, στρατηγικό στόχο. Ελεύθερα πεζοδρόμια, ελεύθεροι πεζόδρομοι, ελεύθερες πλατείες.

- Επικαλούμαστε τη νομιμότητα: Ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων της καθημερινότητας της Πτολεμαιδας, προέρχεται από τη μη εφαρμογή των ισχυόντων νόμων. Πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση με στόχο τον σεβασμό της νομιμότητας.

- Αγαπάμε την καθαριότητα: Έχουμε συλλογική ευθύνη για το ότι ζούμε σε μια βρώμικη πόλη.

- Εναντιωνόμαστε στην ρύπανση και στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος: Όχι άλλους συμβιβασμούς με πρακτικές που ρυπαίνουν κατ’ εξακολούθηση την πόλη μας.

- Αγαπάμε τα δημόσια μέσα μεταφοράς και τα ποδήλατα: Ονειρευόμαστε ένα αποτελεσματικό δίκτυο δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς, πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων σε όλη την πόλη και τις γειτονιές της.

- Αναδεικνύουμε τη πολιτιστική παράδοση της Πτολεμαδας αλλά και τα σύγχρονα ρεύματα και τάσεις πολιτισμού μέσα από ευρηματικές εκδηλώσεις και δρώμενα.

- Αναβαθμίζουμε αισθητικά (και όχι μόνο) με κατά τόπους παρεμβάσεις,
ξεχασμένες και υποβαθμισμένες γωνιές της πόλης.