Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Δείτε την ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤ. ΜΑΚ. & ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 5η ΠΡΟΓΡ. ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2020 ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ_16/04/2013


Δείτε την ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤ. ΜΑΚ. & ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΟ 1ο ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 5η ΠΡΟΓΡ. ΠΕΡΙΟΔΟ 2014-2020 ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ_16/04/2013


"Ως Δήμαρχος του Δήμου της Εορδαίας σας καλωσορίζω στην Πτολεμαΐδα και εύχομαι αυτό το συνέδριο να είναι χρήσιμο για τον καθένα από εμάς.
Η μεγάλη σημασία που παίζει για μας η πόλη της Πτολεμαΐδας και για όλη τη χώρα μιας και εδώ πριν από 60 χρόνια ξεκίνησε η εξόρυξη του λιγνίτη, άνοιξαν τα ορυχεία και κατασκευάσθηκαν οι ατμοηλεκτρικοί σταθμοί και ξεκίνησε η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που απογείωσε την ανάπτυξη της χώρας σε όλα τα επίπεδα.
Η Δυτική Μακεδονία έχει τους 4 από τους 5 ενεργειακούς δήμους, ως εκ τούτου λοιπόν εδώ συνεχίζει να χτυπά η ενεργειακή καρδιά της παραγωγής της ενέργειας και η στήριξη της οικονομία όλης της χώρας.
......................

Στη Δυτική Μακεδονία θα ήθελα να επικεντρώσω επιγραμματικά σε τρεις άξονες το ενδιαφέρον, για τη νέα προγραμματική περίοδο:
Ο τουριστικός τομέας που έχει πάρα πολλά περιθώρια, αρκεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά. Το ξεχωριστό με μας ένα ότι είμαστε ορεινές περιοχές, έχουμε διαφορετικότητα, μπορούμε λοιπόν να βρούμε λύσεις και προτάσεις, για μπορούν να χρηματοδοτηθούν και να μπορέσουμε να τις αξιοποιήσουμε.
Στον πρωτογενή τομέα και κυρίως στον αγροτικό τομέα έχουμε σημαντικές παραγωγές με ποιότητα, που έχουν γίνει γνωστές και πέρα από τα σύνορα.
Το τελευταίο και κορυφαίο θέμα της ενέργειας
είμαστε η ταυτότητα των ενεργειακών περιοχών, και έτσι πρέπει να διατηρηθούμε.
Σε αυτό πρέπει να υπάρχει και από τη ΔΕΗ, αγκαλιά με την τοπική κοινωνία και από το κράτος, που με νομοθετικές ρυθμίσεις θα διευκολύνει και θα δίνει προοπτική στις ανανεώσιμες πηγές, που θα γίνουν με τέτοιο τρόπο, που τα οφέλη θα γυρίσουν στον πολίτη και στην τοπική κοινωνία.
Βέβαια είναι μονόδρομος για μας, να κρατήσουμε τον ενεργειακό χαρακτήρα.

Το μεγάλο στοίχημα δεν είναι ότι πρέπει να επιζήσουμε μόνο, 
αλλά ό,τι κάνουμε τώρα, πρέπει να το κάνουμε σε δυσμενείς συνθήκες και γρήγορους ρυθμούς.
Οι Δήμοι έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προσαρμόζονται σε δύσκολες συνθήκες και να λύνουν μεγάλα προβλήματα.
Θεωρούμε ότι θα έχουμε συμπαραστάτες όλους τους πολίτες 
προκειμένου να πορευτούμε και τελικά να έχουμε ένα αίσιο αποτέλεσμα".