Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Δείτε:ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗ_13/04/2013_«Είμαστε ενωμένοι και ξεσηκωμένοι, ανάστατοι. Αυτός «ο τόπος θα πάρει φωτιά!», εάν δεν περισωθεί αυτή η διαδικασία. Όπου οι αιρετοί δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς, έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και πιέζουν και όπου οι πολίτες είναι ενωμένοι και στέλνουν αυτό το μήνυμα, δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν διαδικασίες οι οποίες θα πλήξουν και θα καταστρέψουν τον τόπο μας»

Μικρογραφία


Δείτε βίντεο (www.eordaia.org)
http://www.youtube.com/watch?v=oENsFz7neys

«Σήμερα που υπάρχει η οικονομική κρίση, οι ενεργειακοί Δήμοι είναι ένας ευάλωτος κρίκος.
Ήδη υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα.
Οι πολίτες που είναι υποχρεωμένοι να μετεγκατασταθούν, βρίσκονται σε μια πολύ δυσάρεστη και δυσμενή θέση, έτσι κι αλλιώς από την κατάσταση της οικονομίας της χώρας.
Οι Δήμοι που πρέπει να στηρίξουν και οργανώσουν αυτή την μετεγκατάσταση ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΡΓΟ και το έδειξε και το παρελθόν. Περιοχές δεν τα κατάφεραν και κάποιες άλλες με πολύ δυσκολία και όχι με το βέλτιστο αποτέλεσμα.
Άρα είναι δύσκολο εγχείρημα.
Όταν λοιπόν έρχεται και αυτό το εμπόδιο μπροστά μας με τη μεγάλη μείωση των αποζημιώσεων, καταλαβαίνεται ότι ένα τοίχος εμποδίων έρχεται μπροστά μας στους Δήμους.
Όταν η αποζημίωση των κοινόχρηστων εκτάσεων θα φτάσει πιθανότατα σε τιμές οι οποίες θα είναι απαγορευτικές, για να μπορέσει να υλοποιηθεί ένα μεγάλο έργο, όπως είναι τα έργα υποδομής μιας μετεγκατάστασης.
ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ, διότι αφενός τους αναγκάζει να φύγουν, αλλά όχι μόνο δεν τους εξασφαλίζει ένα σπίτι και δουλειά, αλλά δεν μπορούν να βρουν με τέτοιο κόστος, ένα οποιοδήποτε σπίτι για να μείνουν.

Ο αγώνας των ενεργειακών δήμων, όλων των εμπλεκομένων, εκφράζοντας τη βούληση των πολιτών, έγινε, γίνεται και θα συνεχισθεί γιατί δεν τέλειωσε η μάχη. Εκείνο που πρέπει να συνεχισθεί, το σημαντικότατο, να βρισκόμαστε. Από τόπο σε τόπο, σε όλες τις ενεργειακές περιοχές, όπως στο Φιλώτα, στη Μαυροπηγή, στους Αναργύρους, στην Ποντοκώμη.
Να συνεχισθούν αυτές οι συναντήσεις.
Πρέπει να βγει ένα μήνυμα από εδώ:
Είμαστε ενωμένοι και ξεσηκωμένοι, ανάστατοι. 
Αυτός «ο τόπος θα πάρει φωτιά!», εάν δεν περισωθεί αυτή η διαδικασία.
Όπου οι αιρετοί δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς, έχουν τα μάτια τους ανοιχτά και πιέζουν και όπου οι πολίτες είναι ενωμένοι και στέλνουν αυτό το μήνυμα, 
δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν διαδικασίες οι οποίες θα πλήξουν και θα καταστρέψουν τον τόπο μας».