Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ_16/04/2013

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλογιάννη είχαν τα μέλη του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων που εδρεύουν στη Δυτική Μακεδονία, Δήμαρχοι Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, Εορδαίας κα Παρασκευή Βρυζίδου, Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας και Φλώρινας κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Μακεδονίας και οι Δήμαρχοι του Δικτύου μετέφερναν στον Υπουργό την αναστάτωση που υπάρχει στις τοπικές κοινωνίες σχετικά με το μείζον θέμα των αποζημιώσεων των εκτάσεων που απαλλοτριώνονται αναγκαστικά και τη μεγάλη αδικία που υφίστανται οι λιγνιτικές περιοχές με τον εκμηδενισμό των περιουσιακών στοιχείων των κατοίκων των πληττόμενων περιοχών. Τόνισαν ότι η συγκεκριμένη τροπολογία πρέπει να αλλάξει επειγόντως διότι οι αντοχές των τοπικών κοινωνιών έχουν εξαντληθεί και οι κάτοικοι των λιγνιτικών περιοχών είναι έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις. Από την πλευρά του ο Υπουργός δεσμεύτηκε να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα και να έχει συγκεκριμένες απαντήσεις τις επόμενες ημέρες.
Τα μέλη του Δικτύου, όπως και οι Βουλευτές της περιοχής του λιγνιτικού άξονα, έχουν επιδοθεί σε μία προσπάθεια για πολιτική επίλυση του προβλήματος και στη συνέχεια, εάν δεν υπάρξει θετική εξέλιξη, θα οργανωθούν δυναμικές κινητοποιήσεις στο σύνολο των λιγνιτικών περιοχών.
  
Γραφείο Τύπου
Δικτύου Ενεργειακών Δήμων