Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (ΣΕ 22 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)_ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ



Δείτε βίντεο:

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG
Ξεκίνησε η ανέγερση της στέγης των Ποντίων Πτολεμαΐδας
Ξεκίνησε η ανέγερση της στέγης των Ποντίων Πτολεμαΐδας
Ξεκίνησε η ανέγερση της στέγης του κτηρίου Προσφυγικού Ελληνισμού στην Πτολεμαΐδα, η οποία προορίζεται να στεγάσει τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας, καθώς έπεσε την περασμένη εβδομάδα το μπετό για τη θεμελίωση του κτηρίου. 
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Εορδαίας, Χαράλαμπο Παναγιωτίδη, πρόκειται για το έργο «Κέντρο Διάσωσης, Ανάδειξης και Διάδοσης του Πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής», το οποίο ανεγείρεται στην οδό Αδύσσης, απέναντι από το Υδραγωγείο (δίπλα στο κτήριο του ΕΒΕ), σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό από τον πρώην δήμο Πτολεμαΐδας και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 2,2 εκατομμύρια ευρώ.
Το έργο, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών, με βάση τη σύμβαση που υπογράφτηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ορίζεται σε 22 μήνες. Ο κ. Παναγιωτίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου από τη σύμβαση χρόνο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα κυλήσει ομαλά η εκταμίευση των κονδυλίων της χρηματοδότησής του. Σημείωσε μάλιστα ότι η καθυστέρηση έναρξης των εργασιών ανέγερσης του κτηρίου οφείλονται σε εργασίες μεταφοράς αγωγού ύδρευσης προς το κλιμακοστάσιο της τηλεθέρμανσης που υπάρχει εντός του συγκεκριμένου οικοπέδου. 
Το κτήριο αυτό, που σύμφωνα με την μελέτη του έργου θα αποτελέσει ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα για την πόλη της Πτολεμαΐδας, πρόκειται να στεγάσει ουσιαστικά τις δραστηριότητες του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας. 
Το κτήριο θα έχει συνολικό εμβαδό 1.200 τ.μ. και θα διαθέτει υπόγειο, ισόγειο χώρο στον οποίο θα υπάρχει αμφιθέατρο με καμαρίνια για τη φιλοξενία μικρών παραστάσεων, ημιώροφο με βεστιάριο, γραφεία και αίθουσες αθλοπαιδειών, ενώ ο δεύτερος όροφος θα στεγάσει τη βιβλιοθήκη και την αίθουσα μνήμης που προγραμματίζει να δημιουργήσει ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδα. 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ 
Ρεπορτάζ - 18/04/2013 www.e-ptolemeos.gr